• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Aşılamayı bırakırsak yılda 14 bin çocuk ölür! FİLİZ İÇKE ÖNAL

Aşılamayı bırakırsak yılda 14 bin çocuk ölür!

filizicke@hotmail.com Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.04.2019, 00:00

ABD'de 1937'de çekilmiş bu fotoğrafa uzun süre bakmayı ne kadar yüreğiniz kaldırır, bilemiyorum. Çocuk Felci o yıllarda birçok çocuğu öldürüyor, hayatta kalabilenleri ise sakat bırakıyordu.
Hastalığa neden olan virüs çoğu hastada beyin sapına yerleşerek solunum merkezini felç ediyor ve hastayı nefes alamaz hale getiriyordu.
1954'te aşısı bulunana kadar da fotoğrafta gördüğünüz tedavi uygulanıyordu.
Bu fırın benzeri alet, çocukların nefes alıp vermesini sağlıyordu. Yine de makinede aylarca yaşamak zorunda kalanların hemen hepsi ölüyordu. Bugün bu trajedi yaşanmıyorsa, AŞILAR SAYESİNDE...

TARTIŞILMAMALI

Aşıların yararına dair bu bilgilere her yerden kolayca ulaşma şansımız varken, ne yazık ki kötü enformasyonun daha baskın geldiğini görüyoruz.
Nitekim rakamlar da bunu doğruluyor. Çocuğuna aşı yapılmasını reddedenlerin sayısı 6 yılda tam 130 kat artmış, inanabiliyor musunuz! . Ülkemizde 2011 yılında 183 bebeğin ailesi aşı yapmayı reddederken, bu sayı 2017 yılında 23 bin 650'ye yükselmiş.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan ne diyor bakın:
"Eğer aşılamayı bırakırsak, her yıl 14 bin 296 çocuk sadece bu nedenle hayatını kaybedecek!" Aşının tartışılacak hiçbir yanının bulunmadığını belirten Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Dünyada aşı uygulaması 223 yıldan bu yana sürüyor. Üstelik aşı karşıtı konuşanların çoğunluğunun çocuklarına aşı yaptırdığını da biliyoruz. Herkes bilmelidir ki, mikropların vücuda ulaşması, beslenmeyle engellenemez" dedi.

"GÜNEŞİ PATENTLEYEBİLİR MİSİNİZ?"

Çocuk Felci demişken, Dr. Jonas Salk'tan söz etmemek olmaz.
1952'de ABD, tarihindeki en korkutucu çocuk felci salgınıyla karşı karşıyaydı:
57 bin vaka! Salk, canlı ve zayıflatılmış virüslerin tehlikeli olabileceğini düşünüyor, ölü bir virüs aşısı üzerinde çalışıyordu.
Salgından 2 yıl sonra, Salk'ın formaldehitle öldürülmüş virüsten elde ettiği aşısı hazırdı. Dr. Salk, önce kendi karısı ve üç çocuğunu aşıladı.
Daha sonra 15 bin çocuk pilot bir çalışmayla aşılandı. Ardından diğerleri... Bir yıl sonra, çocuk felci vakaları yüzde 90 azalmıştı! 7 milyar dolarlık patent bedelini de elinin tersiyle iten Dr. Salk, nedenini sorunlara da şu cevabı veriyordu:
"Güneşi patentleyebilir misiniz?"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA