• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yaz için ‘yapılacaklar listesi’ hazırladınız mı? FİLİZ İÇKE ÖNAL

Yaz için ‘yapılacaklar listesi’ hazırladınız mı?

filizicke@hotmail.com Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.05.2019, 00:00

Yaz kapıda. Tatil de öyle... Yaz aynı zamanda 'canı sıkılan' çocuklar ve 'vakti olmayan' anne babalar mevsimi. Şimdiden plan program yapmakta fayda var. Hatta ailece oturulup 'yaz boyu yapılacaklar listesi' hazırlanabilir. Ailenin her bir ferdi, istediği etkinliği imkanlar ölçüsünde listeye ekler.
Listedekiler yapıldıkça, mutlu anılara yenileri eklenir böylece. Boş ve plansız, dolayısıyla heyecanı olmayan, mutsuz geçip giden günlere anlam katmak, bu kadar kolay aslında.

SANAT VE SPOR ŞART

Ayrıca yaz okulları, spor ve sanat kurslarını araştırmanın da tam zamanı. Çok güzel kampanyalar yapıyorlar bu dönemde. Saati 50 lira civarında resim, müzik, tiyatro kurslarından yararlanmak gayet mümkün. Sanatın ve sporun herhangi bir dalı ile uğraşan, yeteneklerini geliştirme ve kendini ifade etme fırsatı bulan bir çocuk hayata daha sağlam hazırlanacaktır kuşkusuz...

ÇOK KRAL ADAMSIN ŞAKİR!

İyi bir yaz tatili için kitapları da unutmamak lazım.
Okuma alışkanlığı kazansınlar diye 40 takla atıyoruz malum. Bazen de çözüm kendiliğinden geliyor. İzmir Kitap Fuarı'nda aldığımız 13 kitabın üstüne, çıkarken son anda fark ettiğimiz stant, bizim için dönüm noktası oldu mesela.
Bir zamanlar hikaye kitaplarını nazlana nazlana eline alan Deniz, o gün oradan aldığı tek bir Kral Şakir kitabından sonra öyle değişti ki... Önce bir kitap, ardından bütün seri derken, çok uykusu gelmesine rağmen "Anne ne olur, bir sayfa daha okuyayım" diyen bir çocuk oldu. Ne diyeyim:
'Çok kral adamsın Şakir!'

BABALARA AÇIK MEKTUP

Mehmet biraz heyecanlı bir insan. Anlattığı şeyin hararetine kapılıp kolayca ses yükseltebiliyor. Özellikle bir şeye tepki verdiğinde veya sinirlendiğinde, en üst perdeden bağırarak konuşuyor. Dikkat ediyorum da, Deniz o yüksek sese ilk maruz kalma anlarında hep irkiliyor. "Yapma" diyorum, "Bağırma"... "Çocuk korkuyor, görmüyor musun?" Her seferinde aynı cevabı alıyorum: Ama benim ses tonum böyle. Farkında değilim ki ben bağırdığımın...
Ama öyle bir dünya yok güzel babacık. "Ben buyum" diyerek sıyrılmak yok. Çocuğunu korkutmamak için, gerekirse diline iğne takacaksın ama bağırmayacaksın!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA