• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Vatandaşın yüzü gülecek GONCA ELİBOL

Vatandaşın yüzü gülecek

gonca.elibol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.01.2019, 00:00

Marketlerde fiyatlar cep yakıyor.
Aynı markanın ürünlerinin etiket fiyatları marketlerde farklılık gösteriyor.
Vatandaş bu fiyat dalgalanmalarından oldukça şikayetçi. Etiket mağduru olan halk, ne yapacağını bilemez durumda. Üstelik son günlerdeki hava şartları nedeniyle yaşanan olumsuzlukların, manav, market ve pazar fiyatlarındaki artışlar vatandaşları daha da zorluyor. Gelecekte risk unsuru olan iklim değişikliği, şimdiden yıkımını gösterir oldu. Bu riskleri azaltmak için inovatif dönüşümlere ve önlemlere ihtiyaç var.
Gelelim konumuza...
Son günlerde marketlerdeki fiyat artışlarından vatandaşların mağdur olması ve kriz bahanesiyle fırsatçıların fiyatları yükseltmesi nedeniyle Başkan Erdoğan, geçen hafta TOBB Ekonomik Şurası'nda fiyatları düşürmeyen marketlere ilişkin "Faiz oranları, enflasyon belli oranda düşmüş, marketlerde hala fiyatlar düşmüyor. Halkımı sömürmeye devam edenler varsa hesabını sorarız" diyerek tavrını ortaya koydu. Bu konuşma, akıllara Osmanlı döneminde uygulanan Narh Sistemi'ni getirdi. Acaba fiyatlarda piyasa düzenlemesi ve ürünlere taban-tavan fiyat belirlemesi yapmak mı doğru olur?

ESNAFA BÜYÜK DESTEK

2019'da esnaf için önemli düzenlemeler geliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 40 bin işletmeye 20 milyar liralık paketle birlikte kredi musluklarının açıldığını duyurdu. 2.5 milyon esnafın yüzünü güldüren adımlar atıldı. Hükümet, esnafa kredi desteğinin yanı sıra markalaşma, geleneksel mesleklere alışveriş merkezinde kira desteği, vergi, prim teşviki, tedarik ve dağıtım kooperatifleri kurulmasına kadar bir dizi reform hazırladı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da esnafa vergi, sosyal güvenlik, mesleki eğitim, kredi, finansman ve yenilikçi alanlarda desteklerin artarak süreceğini açıkladı.
Yapılan açıklamalar bu yıl daha pozitif bir ekonomi yaşayacağımızın sinyallerini veriyor.
Ayrıca ekonomik kalkınmada önemli rol üstlenen TOBB, sektörlere mentor olmanın yanı sıra, dünyadaki gelişmeler ışığında ülkemizin güçlü yönlerini ortaya çıkarmak için çalışmalarını sürdürüyor. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, cesur ve ezber bozan yeni yatırım hamlesinin Türkiye'yi küresel rekabette öne çıkaracağını belirtti ve "Bu tekerlek, bu tümsekte kalmayacak. Allah'ın izniyle yola devam edeceğiz" dedi.

GELECEĞE GÜVENIYORUZ

Yapılan çalışmalar ve açıklamalar, geleceğe güven duymamız gerektiğini gösteriyor. Hepimiz üzerimize düşeni yaparsak, dünyanın içinden geçtiği bu dar ekonomik koridoru aşmayı başarırız.
Yerli üretimi destekleyerek, tasarruf yaparak, daha çok çalışarak, işimize sahiplenerek ve Türkiye'nin kazanması için birbirimize kenetlenerek hep birlikte bunu başaracağız. Bir de bazı spekülatif kişilerin kriz tacirliği yaparak kamuoyunda bir algı oluşturmaya çalıştığını da unutmayalım.
Sanki onlar bu ülkede yaşamıyor!
Türkiye bizim, bu topraklar, bu millet bizim!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA