• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İsmet ağabey ve Usman bazlaması GÜRKAN ERTAÇ

İsmet ağabey ve Usman bazlaması

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.01.2018, 00:00

Siyasetçi merkezi Aydın'ın ve Türkiye'nin yetiştirdiği en büyük siyasetçilerden İsmet Sezgin'i ölümünün 3. yılında dün Aydın'da düzenlenen törenlerle andık. 1928 yılında Aydın'da doğan ve siyaset ve ülkeye hizmet anlayışını Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı ve bakanlıklarla taçlandıran Sezgin, çevresine olan engin anlayışı, sevecenliği ve rehberliğiyle 'İsmet abi' lakabıyla tanınıyordu. Aydın'a olduğu kadar İzmir'e de çok yakındı, iki kente de büyük hizmetler yaptı. İlk öğrenimini Aydın'da, orta öğretim ve üniversiteyi ise İzmir'de bitirdi. Dokuz Eylül Üniversitesi'nde okurken talebe cemiyeti başkanlığı yaptı, ayrıca iyi bir sporcu, iyi bir atletti. "Baki kalan kubbede hoş seda" diyerek İsmet Abi'nin bizim gazetenin duayen yazarı Erkin Usman'la yaşadığı tatlı bir anıyı nakledeyim...

GÜNİZ SOKAK'TA SOHBET

YENİ ASIR Köşe Yazarı Erkin Usman, Süleyman Demirel'in Ege'de en sevdiği gazeteciydi. Sık sık Ankara'ya çağırır, İzmir'e geldiğinde de Usman'la bir arada olmaktan sohbet etmekten hoşlanırdı.
Yine bir gün Usman, arkadaşlarıyla Ankara'ya gidince Güniz Sokak'taki evine davet etmiş, onları gece yarılarına dek mükellef bir sofrayla ağırlamış.
Sofrada bir kuş sütü eksik.
Bizim Erkin Usman da yemekte muhabbet koyulaşırken, bu görkemli ziyafetin altında kalmak istememiş, "Benim hanım da çok güzel bazlama yapar" deyivermiş. Demirel'de hafıza müthiş, bazlamayı koymuş aklının bir köşesine. Bir yıl sonra İzmir ziyaretinde Başbakan Yardımcısı İsmet Sezgin'e, "Gardaşım, gidelim Erkinlerin evine, hanımı bize bir güzel bazlama yapsın" deyivermiş.

FIRINDAN GETİRTTİLER

Demirel ve Sezgin eskortlar eşliğinde Erkin Usman'ın Alsancak'taki evine sürpriz ziyaret için yola çıkmışlar. Caddeler trafiğe kapanmış, Usman'ın evine varılmış. Bizimki, şaşkınlıkla bu hatırı sayılır konukların gelişini yorumlamaya çalışırken, Sezgin, selam sabahtan sonra, "Erkinciğim. Sayın Demirel ile senin o öve öve söz ettiğin 'Yengenin bazlaması' yemeğe geldik" demiş. Erkin Usman'ın eşi Gül Hanım biraz da mahcubiyetle, "Vallahi ben bazlama pişirmesini bilmem ki" deyivermiş.
Sezgin, Erkin'in kulağına eğilerek, "Çabuk bu semtte bazlama yapan bir fırın, börekçi ya da restoran varsa, aldır birkaç tane getir. Demirel'e çaktırmadan durumu kurtaralım" demiş. Öyle de yapmışlar. Başbakan Demirel durumu fark etmiş ama bozuntuya vermemiş, bazlamayı yedikten sonra, "Eline sağlık yengenin, güzel olmuş" demiş. Bu büyük devlet adamı derin izler bırakarak göçüp gitti. Işıklar içinde yatsın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA