• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sanatın ‘altın’ kızı HACER ÖNOĞLU ÜLGER

Sanatın ‘altın’ kızı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.05.2019, 00:00
İzmirli ressam ve şair Zeynep Aslı Köstepen, Dünya Sanat Olimpiyatları’ndan altın madalya ile döndü

İzmirli Zeynep Aslı Köstepen...
O, başarılı bir ressam ve şair.
Resim yeteneği ilkokul yıllarında anlaşılan sanatçı, henüz 10 yaşında, İzmirli ressam Mehmet İnci'nin (bugün hayatta değil) atölyesinde 11 yaşına kadar tuval üzerine çeşitli konularda birçok resim yapmış, sonra derslerinden kalan boş zamanlarında evde tuval üzerine resim yapmayı sürdürmüş.
Köstepen, 13 yaşındayken tekstil işiyle uğraşan babasının mağazasındaki tişörtleri çok sade bularak üzerlerine çeşitli konularda resimler tasarlayıp ilk özel tasarımlarını gerçekleştirmiş, resimlerinin yer aldığı tişörtler büyük ilgi görmüş. Sanatçı yolda yürürken insanların üzerinde kendi resimlerinin yer aldığı tişörtleri görünce, bunun farklı bir duygu olduğunu fark etmiş. O günden bu yana sanatla iç içe büyüyen başarılı ressamımızın eserleri, yurt içinde ve yurt dışındaki birçok koleksiyon ve müzelerde yer alıyor.

ŞİİR KİTABI DA VAR

İzmir'deki atölyesinde çalışmalarına devam eden Zeynep Aslı Köstepen eserleriyle Türkiye ile birlikte bugüne kadar Hırvatistan, Mısır, Karadağ, Macaristan, Slovakya, Romanya, Avusturya, Gürcistan, Azerbaycan, Meksika, Yeni Zelanda, İran, Polonya, Ukrayna, İngiltere Sırbistan gibi birçok ülkede sergilere, sempozyum ve bianellere katıldı, ulusal ve uluslararası ödüller aldı.
Resim ve şiirlerinin birlikte yer aldığı kartpostalları ve tasarımını yaptığı resimleri pul olarak basıldı. Kartpostal ve pulları bugün dünyanın birçok ülkesinde koleksiyoncularda bulunuyor.
Sanatçının "Parçalanmış Zaman" isimli bir şiir kitabı da var.

DÜNYA BARIŞINA KATKI

WAG-World Art Games- Dünya Sanat Olimpiyatları Türkiye Başkanı ve WAG CP-World Art Games Children Project Türkiye Koordinatörü olan Köstepen, WAG Children Project kapsamında dünya barışına yönelik, dünyanın çeşitli ülkelerinden katılan çocuklarla birlikte yurtdışında Türk öğrencilerimizin resim sergilerini gerçekleştiriyor.
Yurt içinde ve yurtdışında başarılarına başarı katmaya devam eden sanatçı, ülkemizi başarıyla temsil ettiği Dünya Sanat Olimpiyatları'ndan 'altın madalya' ile döndü.
Dünyanın birçok ülkesinden sanatçıların bir araya geldiği ve dünya sanatçılarının yeteneklerini sergilediği olimpiyatlar geçtiğimiz ay Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ta düzenlendi. 10 gün süren etkinliklerde resim, seramik, heykel, cam, fotoğraf, tekstil sanatçılarının eserlerinin birlikte yer aldığı görkemli serginin açılış töreni yapıldı ve etkinlik süresince sanatçılar tarafından konserler, konferanslar verildi.



SIRBİSTAN'DA BÜYÜK ÖDÜL

Belgrad'ta düzenlenen ödül töreninde, İzmirli sanatçı Zeynep Aslı Köstepen, Altın Madalya Resim Ödülü'nü WAG-Dünya Sanat Olimpiyatları Genel Başkanı Mr. Peter Weisz ve Başkan Ms.
Jasminka Blazevic Paunovic'in elinden aldı. Zeynep Aslı Köstepen'in 4 eseriyle katıldığı Sanat Olimpiyatları'nda sergilenen eserleri yoğun ilgi gördü.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA