• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
‘Canlı müzikte ruh var’ HACER ÖNOĞLU ÜLGER

‘Canlı müzikte ruh var’

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.05.2019, 00:00
İlk single’ı ile iddialı olan İzmirli müzisyen Esin Sayın, “İnsanların ailelerinden biri gibi olmak, birlikte söyleyelim, ağlayalım, gülelim istiyorum. Televizyonda hep canlı yayın yaptım. Sahne aldığım yerlerde hep canlı söyledim” dedi

Sizler onun yüzünü, Yeni Asır TV ekranlarındaki haber spikerliği ve program sunuculuğu yıllarından iyi tanıyorsunuz. Ama o aslında bir müzik öğretmeni ve müzisyen. Hayatı boyunca müzikten hiç kopmayan ve yaşamını bu sanata adayan Esin Sayın, sözü ve müziği kendisine ait olan ilk single'ını çıkardı.
3 yıldır müzik öğretmenliğini sürdüren Esin Sayın, 'Günışığı' isimli single'ı ile bu yaza hızlı girmeye hazırlanıyor. 21 yaşında sözlerini yazıp bestelediği parçasıyla çok iddialı olan Esin Sayın'la müziğini konuştuk.



Yeni Asır'la uzun yılları kapsayan bir geçmişin oldu...
Yeni Asır benim için çok özel. Yaklaşık 7 yıl Yeni Asır ailesinde haber spikerliği ve program sunuculuğu yaptım. Bu sebeple bu röportaj da benim için özel. O dönemlerden tanıdıklarım arasında müzik hayatımı bilmeyenler de var. Bana "Haber spikeri değil miydin, single nerden çıktı" diye soranlar oldu. Ege Üniversitesi Konservatuvarı Temel Bilimler Bölümü mezunuyum. Hem enstrüman, Batı Müziği ve Türk Müziği üzerine 5 yıl eğitim aldım. Şu anda müzik öğretmenliğine devam ediyorum. Uzun süre müzik çalışmaları yaptım. Şimdi de çalışmalarıma profesyonel kulvarda devam etmek için güzel bir adım attım.

TARZIM AŞK VE ROMANTİZM

Yani müzikle üniversitede tanıştın....
Hayır, aslında benim müzikle ilgili geçmişim çocukluğumdan başlıyor. 14 yaşımdan bu yana gitar çalıyorum ve çok severek yapıyorum.
Hayatımda hep gitar vardı, gitar benim aşkım diyebilirim. Tüm bestelerimi gitarla yaptım.

İlk single'ın Günışığı'nın bestesi de sana ait değil mi?
Evet sözü, müziği bana ait olan bir parça. Aslında eski bir parçam.
21 yaşımdayken bestesini gitarla yaptım.
Tankut Öter aranjesi ile de muhteşem hale geldi. Çok genç yaşlardan beri beste yapıyorum ve neredeyse sözü, müziği bana ait olan 100 eserim var. Yani bu işe çocukken gitarla başladım, üzerine konservatuvar eğitimi aldım. Şimdi de profesyonel işler yapmak istedim ve bu single'ı çıkardım.

Nasıl bir parça?
Öncelikle şarkının içime çok sindiğini söyleyebilirim. Tarzım, aşk ve romantizm.
Günışığı da melankolik bir parça.
Arkadaşlarım arasında çok eğlenceli biri olarak bilinirim ama şarkılarımı duyunca şaşırıyorlar; "Bunu sen mi yaptın" diyorlar.
Benim duygusal yanım tamamen içimde yani, çok derinlerde.

DAHA İYİ ŞARKILAR GELECEK

100 beste ne demek! Devamı gelecek o zaman parçalarının..
Evet sırada yine çok güzel parçalar var.
Günışığı'ndan alacağımız tepkiye göre devamına bakacağız. Bir sürü eserim var ama içerisinden çok yırtıp attıklarım oldu. Ama herkes şunu bilmeli ki ben iyi olmayan hiçbir şarkımı çıkarmayacağım.
Günışığı'nın altında kalacak bir şarkı çıkarmayacağım.
Daha iyileri gelecek.

Biraz mükemmelliyetçisin sanırım...
Evet öyleyim. Ben hiçbir zaman 'oturup da hemen bir şarkı yazayım' kafasında olmadım. Öyle alelacele yapılmış parçalar işin ticari kısmına giriyor ve herkes bunu hissediyor.
Samimiyetle ve açık bir şekilde geliyorum. Single'ın yanı sıra bir yandan aile ortamı gibi konserlerimiz olacak.
Ben keyif alacağım ki insanlar da keyif alsın. Etkileşim işi.

Günışığı'nın klip çalışmaları nasıl gidiyor?
Şuan da klip çekildi ve kurgu bitmek üzere. Herhalde 2 haftaya kadar çıkar diye düşünüyorum. İnce eleyip sık dokuyoruz.
Çok fazla detaya iniyoruz.

BU PARÇA ÇOK TUTACAK

İsteyenler şarkını nereden dinleyebilir?
Spotify gibi tüm dijital müzik paylaşım sitelerinde. NetD etiketiyle Youtube'dan da dinleyebilirler.

Parçana çok güvendiğini anlıyorum..
Bu parça tutacak. Tutacağını söylüyorum çünkü ruhu var, işin içinde olan herkes ruhen var. Biz ekip olarak inanıyoruz. İddialıyım;
"10 yaşından 70 yaşına kadar" severek dinleyeceklerine eminim.

Dizi müzikleri yapmak ister miydin?
Tabii ki de isterim. Ama benim asıl amacım canlı şarkı söylemek. Birlikte söyleyelim, ağlayalım, gülelim. İnsanların ailelerinden biri gibi olmak istiyorum. Televizyonda hep canlı yayın yaptım. Sahne aldığım yerlerde hep canlı söyledim. Canlı müzikte ruh var.

"HEMŞEHRİLERİMİZ BİZE SAHİP ÇIKACAK"

Günışığı şarkısının baştan sona her aşaması İzmir'den çıktı değil mi?
Bu şarkıda İzmir ruhu var. İşi yapan herkes İzmirli.
Her şey İstanbul'da olacak diye bir şey yok. Tamam, İstanbul'da da çok güzel işler oluyor İzmir'de bu işin içinde olan tüm arkadaşlar kendi dalında yetenekli.
İzmirlilerin bize sahip çıkacağını düşünüyorum. Şarkımız patlayacak diye düşünüyorum.

"ÖĞRETMEN BİR ÇOCUĞUN HAYATINI DEĞİŞTİREBİLİR"

Öğretmenliğe devam edecek misin?
- Evet, çünkü kendim de müzikle çocukken tanıştım. Bir öğretmenin, bir çocuğun hayatını ne kadar değiştirebileceğini çok iyi biliyorum. Müzikle ilgili verebileceğim ne varsa onlara öğretmek, onları geliştirmek ve yüreklendirmek için her zaman yanlarındayım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA