• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yazın ne okumalı? HAKAN URGANCI

Yazın ne okumalı?

hakan.urganci@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.06.2019, 00:00

Portekiz'in Dan Brown'u sayılan ve kısa sürede pek çok kitapla adından söz ettiren Jose Rodrigues Dos santos, Din/Felsefe/ Gizem üçgeninden beslenen yazarlardan biri. Son kitabı 'Yaşam Sinyali', tür olarak benzer olsa da bunu uzaya taşıyor. Yazarın kahramanı Profesör Thomas Noronha, hızla dünyaya yaklaşmakta olan muhtemel bir uzaylı temsilcisi ile ilk karşılaşmayı gerçekleştirecek ekibe seçiliyor ve hızlı bir uzay programına alınıyor. Bolca kurgu, bir miktar macera içeren kitabın sonu gerçekten ezber bozacak nitelikte. 670 sayfa bilim okumayı göze alabileceklere önerilir.

YABANCI

Amerikan gerilim ikonu Stephen King'in son romanı, yazarın artık patinaj çektiğinin kanıtı niteliğinde. Özel hayranı olduğum hatta yazın konusunda kendime örnek aldığım yazar, 'Yabancı' ile eski korku türüne geri dönde se bekleneni vermekten çok uzak kalıyor. İlk yarısı ile bir mahkeme gerilimi niteliği taşıyan eser, tam da King'den beklenen doğaüstü sulara girdiğinde çuvallıyor. 150 sayfalık iyi bir novella olabilecek roman, 450 sayfada tempoyu taşımayı beceremiyor.
Yazarın 'kötü'sü, bir Meksika esfsanesinden besleniyor ve klasik eserlerinden 'The Stand'in Randal Flag'ini andırıyor. Bana kalırsa kısacık ve yetersiz finali ile roman, King'in en kötü beş eserinden bir olmayı başarıyor. Bu haliyle de 'yabancı', en büyük hayranlarından biri olan bu satırların yazarını kendisine yabancı'laştırmayı başarıyor.

SENİNLE BAŞLAMADI

Mark Wollyn'in 'Seninle Başlamadı' isimli ilginç kitabı, Sola Unitas yayınevi'nin en çok satanlar listesinden düşmeyen kitaplarından... Ailelerde konuşulmayan, unutulmaya yüz tutmayan bazı travmaların bire gölge gibi ailenin yeni bireylerinin hayatını nasıl etkilediğini anlatan kitap, Nörobilimler ve Psikodinamik düşünme etrafında şekillenen, ezber bozucu bir kitap. Belki de kaderiniz, unutulmuş bir aile büyüğünün kaderinin aynası, dillendirilmek istenen eski bir öyküdür, kim bilir... İddia ediyorum, bu kitap ezberinizi bozacak.

YANSIYAN KİMLİKLER

Dr. Levent Buda, belki de ilk kez, 'benzeri benzerle tedavi etme' amacı taşıyan alternatif tedavi yöntemi 'Homeopati'nin yarı kurgu yarı gerçek öyküsünü yazıyor.
Belli başlı kişilik tipleri ve onun tedavisini öykülerle anlatan Buda, gerçekten bir solukta okunabilen nadir sağlık kitaplarından birine imza atmış. Hımeopatinin ne olduğunu ve nasıl çalıştığını merak edenlere çokça tavsiye olunur.

SAT KENDİNİ

Oytun Özel Türkoğlu, Antalya'da yaşayan bir pazarlama uzmanı. Kendi şirketleri aracılığıyla markalaşma süreçleri gerçekleştiren yazar, 'Sat Kendini' isimli ilk kitabını, bir üçlemenin ilki olarak tanımlıyor. Kitapta, kişisel markalaşma sürecinin ilk adımları, Türkoğlu'nun bireysel öyküsü eşliğinde sempatik bir dille aktarılmış. Bu arada yazar, iyi bir sahne adamı. Eğer bir yerde sahne aldığını duyarsanız kaçırmayın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA