• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bir eğitimci yeni bir yol açıyor HÜROL DAĞDELEN

Bir eğitimci yeni bir yol açıyor

hurol.dagdelen@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.08.2016, 00:00

Toplumu ayakta tutan unsurlardan biri, yaşama tutunmayı amaç edinen, yeteneklerini çeşitli alanlarda kullanıp amansız bir mücadele veren insan gücünün etkili bir kimlik oluşturmasıdır.
Ülkemizde bu yönüyle kadınlar etkin bir rol üstlenmeye başladı. Dikkat edin son yıllarda mesleğinden emekli olan birçok kadın, köşesine çekilip rahatına bakmak yerine, yaşama yeni renkler katmayı, yeni ilkeler ortaya koymayı önemsiyor.
Bu da toplumu "durağandan" pozitife çeviriyor. Gerek devletin verdiği destekle, gerekse kendi imkanlarıyla işyeri açan kadınlar, yeni bir iş kadını profili ortaya koymaya başladı.
Bunun ortak dili, hayatı "tüm riskleriyle" erkeklerle paylaşmaktır, hatta daha da ötesi, erkeğe ciddi bir rakip olabilmektir.

Melek Balseven, İzmir'deki bu özel isimlerden biri...
Menemen'de doğup büyüyen, aldığı yüksek eğitim sonucunda Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı çeşitli devlet okullarında yıllarca, öğretmen ve müdür olarak görev yapan Balseven, bu süreçte pek çok kazanımlar elde etti. Girişken, yenilikçi yapısı ve devlet okullarında hazırladığı projelerle dikkatleri üzerine çeken Balseven, yurtiçi ve yurtdışında etkin görevler aldı, ülkesini gururla temsil etti.
EBSO Mesleki Eğitim Komisyonu ve Valilik İŞ- KUR Denetmeni olarak görev alan, Avrupa Birliği ve Kalkınma Ajansı'na hazırladığı projeleri, bugün iş dünyasında ve gençlerin mesleki eğitiminde etkili rol oynayan Melek Balseven, bir süre önce emekli oldu ama köşesine çekilmedi.
"İzmir bir derya... Ben bu deryayı, dünya çapında isim yapmak için mücadele edeceğim" diyen Balseven, Menemen'de danışmanlık hizmeti vermek için büro açtı ve kendisi gibi idealist bir insan olan kızıyla iş dünyasına, proje, planlama ve pazarlama alanında, "Ofis 207" adıyla hizmet vermeye başladı.

Melek Balseven'in bundan bir süre önce "Menemen'in Sesi" gazetesine verdiği röportajdaki şu sözleri, işine verdiği önemi ortaya koyuyor:
"Öğretmen olarak başladığım meslek hayatımda eğitim ve gelişimi kendine rehber edindim. Değişip, dönüşüp bu güne kadar edindiğim bütün bilgi birikimi ve deneyimlerimi günün ihtiyaçlarına göre tekrar yorumlayıp aynı amatör ruhla ve sıkı bir profesyonel bakış açısıyla topluma hizmet vermek benim çıkış noktam."

Melek Balseven, topluma hizmek etmek için kendi imkanlarıyla çabalayan bir isim...
Türkiye'nin çok geniş ve işlenmesi gereken bir potansiyele sahip olduğuna inanıyor.
Amacı, yıllarca eğitim camiasında edindiği tecrübeleri, bu süreçte kazandığı birikimlerini toplumla paylaşmak ve yeni bir yol açmak...
Görünen o ki, Melek Balseven'in bu çabaları gençlere ışık tutacak, iş dünyasına da can suyu olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA