• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Tarım ve gıda ihracatına odaklanmak İSMAİL UĞURAL

Tarım ve gıda ihracatına odaklanmak

ismail.ugural@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.06.2019, 00:00

Tarım Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TAGYAD) olarak ilk defa 2017 yılında Ankara'da iftar yemeği düzenlemiştik. Bu yıl yine Ankara'da tarım dostları ile bir araya geldik. Ama bu seferki farklı oldu. Başta Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç ve bakanlığın çok sayıda üst düzey bürokratları olmak üzere tarım ve gıda sektörünün yüze yakın temsilcisi ile iftar yemeğinde buluştuk. Amacımız hem tarım yazarları ve gazetecileri arasında dayanışma duygusunu geliştirmek hem de medya mensuplarının sektör temsilcileri ile iletişimini güçlendirmek idi. Sanıyorum bu yönüyle çok geniş katılımlı fakat o ölçüde verimli bir etkinlik yapmayı başardık.

Ben TAGYAD Yönetim Kurulu adına kısa bir açış konuşması yaptım. Sektör içi dostluk ve diyaloğu artırmanın önemine değindikten sonra artık tüm dünyada 'Tarımsal Gazetecilik' kavramının yükselen bir değer olduğunu anlattım. Bu hususta farklı ülkelerden örnekler verdim. Bu arada katıldığım bazı uluslararası toplantılarda, bana şu soru soruluyor dedim: "Evet Türkiye'nin tarım ve gıda alanındaki büyük potansiyelini biliyoruz. Sektörel açıdan dünyanın en önde gelen ülkelerinden birisiniz. Ancak neden tarım ve gıda ihracatında olmanız gereken yerde değilsiniz?" İşte bu konu Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç'un özellikle dikkatini çekti.

"BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ"
Mehmet Hadi Tunç, genel bir sohbet havası içinde geçen konuşmasında, ihracatın ne kadar önemli bir sorun olduğunun altını çizerek, şu değerlendirmeyi yaptı: "Uluslararası tarım gazetecilerinin sorduğu bu soruyu elbette önemsiyoruz. Çünkü tarım ve gıda ihracatında çok daha iyi bir konumda olmanın hazırlıklarını yapmaktayız. Bu çerçevede tarım ve gıda OSB'leri (Organize sanayi bölgeleri) projelerimiz arka arkaya devreye girecek. Ar-ge, inovasyon (yenilikçilik) ve teknoloji olmazsa olmaz bir stratejik öneme sahip.
Bu unsurları en yüksek düzeyde kullanmak istiyoruz. Tarım ve gıda ihracatını artırmak asıl hedefimizdir, özellikle gıda sektöründe yeni uluslararası markalar yaratmak katma değerli üretimin taşıdığı anlamı ifade edecek. Bunu başaracağız."

YENİ PROJELERİMİZ VAR
Ben yeri gelmişken, tüm katılımcılara ve konuklarımıza bir kere daha teşekkür etmek istiyorum. Önümüzdeki aylarda yeni projelerimiz olacak. Hele bir tanesi çok farklı bir mesaj verecek. 'Tarımsal Gazetecilik Eğitimi' ile ilgili bir çalışmamız var. Bunu daha sonra açıklayacağız. Son olarak, bütün çiftçilerimiz ile birlikte tarım ve gıda camiasının ve siz değerli okurlarımızın bayramını en iyi dileklerimle kutlarım...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA