• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
GİZLİ KAHRAMANLAR MEHMET DEMİRCİ

GİZLİ KAHRAMANLAR

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.08.2016, 00:00

İşini iyi yapan herkese saygı duymak gerekir ve onlar bir bakıma "gizli kahramanlar"dır.
Bu isimsiz kahramanlar görevlerini gönülden yaparlar ve insanları severler, insanları sayarlar, hiçbir zaman şikayet etmezler.
Gerektiğinde bu vatan için seve seve canlarını verirler.
İşte, bunlar ülkemizin görünmez kahramanlarıdır.
Böyle gizli kahramanların sayıları, zannettiğimizden daha çoktur. Bu, Türk toplumunun bir zenginliğidir. Bu sebeple ülkemizin geleceği hakkında hiçbir zaman endişe etmemek gerekir.
Bu görüşler Ahmet Dervişoğlu'na ait. Aynen katılıyorum ve iki örnek veriyorum.

HELAL RIZIK

Senelerdir yazları bir haftalığına Dokuz Eylül Üniversitesi Kampına giderim. Orada dikkatimi çeken iki kişi tam da bu gizli kahramanlardan.
Bunlardan biri Mehmet Tosun, Samsunlu, 30 yıldır Dokuz Eylül SKS'de çalışıyor. Esas görevi aşçılık. Kampta bahçeye bakıyor. Kampa 15 yıldır geliyormuş, çok memnun. İnsanlarla diyalogu iyi, koşturarak iş yapar. Diyor ki:
"Ben 30 yıldır işimi hiç savsaklamadım. Başlangıçta bahçede 3 kişi görevliydi.
Bu haksızlıktı. Mutfakta çalışan arkadaşlar cayır cayır yanıyor, biz 3 kişi akşama kadar oturuyoruz. Müdüre, ben bahçeye tek başıma bakarım, dedim. 8 yıldır tek başıma yapıyorum. Görevim çimleri sulamak ve etrafı temiz tutmak." Şu anki müdür Murat Dal M. Tosun'dan çok memnun, "O bizim jokerimiz.
Nerede eksik varsa koşar, yüksünmez ve en iyi şekilde yapar. Bekçimiz kalp krizi geçirince bir süre gece bekçiliği yaptı, gündüz işini de aksatmadı" diyor.
Mehmet Tosun hareketli biri, "Sahile gider, oraları yıkarım, bu benim işim değil, ama oradan geçenler, Dokuz Eylül Kampı ne berbat, demesinler" diyor.
Düzgün çalışmasının sebebini sordum, cevap: "Hayatımda hiç haram yemedim. Devlet bana para veriyor, onu hak etmek isterim. Temiz ve hızlı iş yapmak yaradılışımdan geliyor. Aldığım paranın helal olduğuna inanıyorum.
Rabbim beni bugüne kadar hiç bunaltmadı. İnşallah bundan sonra da bunaltmaz."

UYUMLU İNSAN

Serdar Usta Aslen Erzurumlu, Meslek Lisesi Metal İşleri mezunu, 33 yaşında. 7 yıldır Buca İktisat'ta çalışıyor, kadrolu değil, taşeron firma elemanı. Her yıl yazın kampta görev yapıyor.
Esas işi kahvaltıyı hazırlamak ve salonun düzeni. Sabah 6.30'da kalkıyor. Güvenilir bir eleman, işinde dikkatli ve titiz.
Vakti kalırsa kalabalık günlerde bulaşığa yardım ediyor.
İşinden memnun, uyumlu, fedakarlık yapmayı bilir, ihtiyaç duyulan her yere destek verir.
Sevilen ve alçak gönüllü biri.
Misafirlere bigisayar sorunlarında yardımcı olur.
Kampta 17 görevli var.
Hemen hepsi uyumlu ve güler yüzlü kimseler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA