• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Konak Meydanı’nda Kadir Gecesi MEHMET DEMİRCİ

Konak Meydanı’nda Kadir Gecesi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.06.2017, 00:00

Kadir Gecesi Ramazan ayının en kutsal zaman dilimidir.
O gece dini duyarlık zirveye çıkar, dualar göklere yükselir, sabaha kadar melekler yeryüzüne inip olumlu sinyaller yayar. Bir huzur, sükun ve iman atmosferi her yeri kaplar. İnsanımız ruhen yunup yıkanır.
Konak Meydanı İzmir'in kalbi sayılır, şehrin nabzı orada atar.
Üç yıldır bu meşhur meydanda Kadir Gecesi kutlamaları yapılmaktadır. İl Müftülüğü'nün bu güzel projesini İzmir Valiliği himaye etmekte, Büyükşehir Belediyesi; platform ve sahnenin hazırlanması, ses düzeni kurulması konusunda teknik destek vermektedir.

BÜYÜK KATILIM

İl Müftüsü Prof. Ramazan Muslu'dan aldığım bilgiler şöyle: Bu etkinlik esnasında Konak Meydanı'nda bu sene 7 bin 500 kişiye iftar yemeği verildi. Masrafını hayırsever işadamları karşıladı.
Müftülüğün "Seccadeni al Konak Camii'ne gel" davetine uyuldu. Üç yıldır olduğu gibi topluca akşam namazı ve teravih namazı kılındı. İzmir'in güzel sesli hafızları, teravih namazını bir kat daha zevkli hale getirdi.
İlk yıl sahura kadar süren program sırasında tasavvuf musikimize ait örneklerden ilahiler söylendi, Kur'an tilavetleri ve çeşitli konuşmalar yapıldı.
İl Emniyet Müdürlüğü'nün tespitlerine göre ortalama 10-12 bin vatandaşımız her yıl Konak Meydanı'ndaki Kadir Gecesi programına iştirak etmektedir. Bu önemli bir hadisedir, İzmir'de bir ilktir. Devlet-Millet kaynaşmasının güzel bir örneğidir. İlk sene yapılan programdan sonra bazı vatandaşlar Müftülüğe gelip gözyaşları içinde teşekkür etmişlerdir.

TELEVİZYONSUZ ŞEHİR: İZMİR

Gelelim işin acıklı yönüne. Konak'taki bu muhteşem programı ilk sene bir yerel televizyon kanalı, baştan sona canlı olarak yayımladı.
Geçen yıl TRT Avaz kısmen verdi. Bu sene gene aynı kanal, ancak bir saat vakit ayırabildi.
Günümüzde televizyonun gücü inkar edilemez. Yılda bir defa gerçekleşen, İzmir Konak Meydanı'ndaki Kadir Gecesi programı bütün Türkiye'nin ilgisini çeker ve seyredilir. Fakat heyhat!
İzmir'in şu anda bir televizyonu yok. Bütün şehirlerimizin yerel televizyonları, hatta birden fazla kanalları var. İzmir'in de vardı. Biri FETÖ irtibatı sebebiyle kapatıldı.
Ama yıllardır yayın yapan Ege Tv, Sky Tv, daha önce Yeni Asır TV kendiliğinden kapandı.
İzmir, Türkiye'nin üçüncü büyük şehri. İş çevreleri, yerel yönetimler nasıl bir uyuşukluk içindedir ki, bir mahalli televizyon kanalını bile yaşatamıyorlar.
Senelerdir Süper Lig'te bir İzmir takımı da yoktu. Bu yıl yükselen Göztepe inşallah kalıcı olur.Bir televizyon kanalına sahip olamamak, ayıp olarak İzmir'e yeter.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA