• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

Benim kadınlarım

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.01.2015, 00:00
Üreten, doğuran, artıran, güldüren ama her daim hep güzellikleri var eden kadınlar. Bugün biraz pozitif ayrımcılık yapacağım, beyler kusura bakmasın. Ama eminim sizler de bu yazının altına imzanızı hiç düşünmeden atacaksınız. Dün Yeni Asır'da "Egeli Amazonlar başkanlarını seçti" diye bir haber okudunuz. İzmir, Aydın, Manisa, Muğla ve Uşak'taki işkadınları, TOBB Kadın Girişimciler Kurulları Başkan ve yardımcılarını belirledi. Balıkesir 13, Denizli de 19 Ocak'ta yapacağı seçimle kendi başkanlarını belirleyecek. Seçim sonuçlarını incelediğinizde, tüm başkanların "oybirliği" ile seçilmesini çok ama çok anlamlı ve önemli buluyorum. Ticaret odalarının, sanayi odalarının ve borsaların başkan ve yöneticilerini, iş kadınlarını bu seçimlerinde sonuna kadar desteklemesinden dolayı ayrıca kutluyorum.
Türkiye'deki en büyük sivil toplum ve meslek örgütlerinden birisi olan TOBB'da, kadın girişimcilerin ayrı bir birim olarak bir üst kurul şeklinde proje üretip Türkiye genelinde işler yapması, girişimci kadınların önünü açması çok ama çok önemli. Aslında, Türkiye'deki tek kadın Borsa Yönetim Kurulu Başkanı olarak İTB Başkanı Işınsu Kestelli'nin, TOBB yönetiminde bizzat yerini alıp özellikle kadın girişimciler konusunda, erkeklere "hadi" diyen pozisyonda olması tercihimizdi ama bu dönem maalesef olmadı. Umarız, bir sonraki seçimde hem ticaret ve sanayi odaları ile borsalardaki yönetim kadrolarında ve nihayet TOBB yönetiminde kadınlar daha çok yer alacaktır. Neyse, biz asıl meselemize gelirsek;
Egeli Amazonları, çok yakında TOBB Kadın Girişimciler Kurulu'nda kadın girişimcileri özendirecek, yeni proje ve imkanlarla önünü açacak pek çok özel işte göreceğimize inancım tamdır. Çünkü; seçilen işkadınlarının pek çoğunu birebir yakından tanıyor ve onların potansiyelini çok iyi biliyorum.

KADINLARIN LİDERİ EGE'DEN
Aydın'ı temsil edecek olan Esen Türker mesela. Gerek iş yaşamındaki performansı ve başarısı gerekse kişisel özellikleri açısından kelimenin tam anlamıyla "tuttuğunu koparan" Esen Türker'i dikkatle izleyin derim. Ekibiyle birlikte, Aydınlı kadın girişimcileri uçuracağına eminim. Manisa'dan Nilgün Aksoy, Uşak'tan Özgül Şeker Çiftçi, Muğla'dan Aslı Karataş ve Çanakkale'den Bahar Yurt.. Bu kadınların her birinin bir hikayesi var. Başarı hikayesi. Ve, bu hikayeyi emekle, inatla, inançla yazdı bu kadınlar. O yüzden "Benim Kadınlarım" diye adlandırıyorum.
Ve pek tabii; İzmir'i temsil edecek olan Aysel Öztezel. İzmirliler Öztezel'in başarılarını da hikayesini de zaten çok iyi biliyor. Çok kısa sürede bütün Türkiye de bilecek eminim. Sadece iş yaşamındaki başarısı değil, organizasyon yeteneği ve liderlik özelliği ile de kendini gösterecek. Nitekim, dün Esen Türker'den başlayarak diğer illerden seçilen Amazonları tek tek aramaya başladı bile. Sadece tebrik değil, birlikte çalışma, Ege'yi birlikte temsil ederek güçlerini birleştirme çağrısı da yaptı.
Ben bu satırlar aracılığıyla hem Egelilere hem de TOBB yönetimine ve Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu'na sesleniyorum: Rifat Başkan; bu dönem TOBB Kadın Girişimciler Kurulu'nun başına bir Egeli yakışır. Seçilen bütün kadın liderlerimiz buna layıktır. Ama hem deneyim hem yaş itibariyle Aysel Öztezel, bu görev ve sorumluluğun hakkını sonuna kadar verecektir. Tüm oda ve borsa başkanlarını da buna destek olmaya davet ediyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA