• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

2015'TE EGE'NİN SESİ OLDUK

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.12.2015, 00:00
Bir yılı daha geride bırakıyoruz, bugün ve yarından itibaren ver elini 2016. Adettendir, yılın son günlerinde o yılın muhasebesi yapılır, karşılanacak yılla ilgili de hedefler belirlenir. Bunu, kişisel hayatınız için de yapabilirsiniz, işinizle ilgili de. Türkiye, 2015'te hem siyasi hem pek çok yönden zor bir yıl geçirdi ama millet olarak el ele, gönül gönüle vererek aştık tüm zorlukları çok şükür. Ben de bugün Yeni Asır olarak 2015'te neler yapmışız, çok özetle onu hatırlatmak istiyorum sizlere.

Genel olarak baktığımızda 121 yıllık yayın hayatımızdaki tüm misyonlarımızı eksiksiz yerine getirmiş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz arkadaşlarımla. Sadece haberlerimizle değil, sosyal sorumluluk projelerine desteklerimizle, iş ortaklarımız reklam verenlerin memnuniyetleriyle ve okurlarımızın bizlere gösterdiği teveccühlerden aldığımız moralle 2016'da çıtamızı çok daha yükseklere çıkardık. Sadece İzmir ve Ege'nin değil, Türkiye'nin genelinde terör örgütü olarak kabul edilen Paralel yapıyla mücadeleyle ilgili yaptığımız haberler, tüm gazeteler içinde en doğru ve en gizli bilgilerin açığa çıkarılmasında, emniyet ve yargı organlarının da faydalandığı en isabetli haberler oldu. Turkuvaz Medya Gurubu'nun bir üyesi olarak, Yönetim Kurulu Başkan Vekilimiz Serhat Albayrak'tan aldığımız destek de çıtamızı yükseltmemizde en önemli etkenlerden. Aydın, Manisa, Denizli, Muğla, Uşak, Balıkesir, Çanakkale ve İzmir'deki tüm arkadaşlarımla birlikte sizlerin bu güvenine daha fazla layık olmak için hep ve daima daha çok çalışacağımızdan emin olabilirsiniz. İşte sizlere İzmir ve Ege bölgesindeki tüm illerdeki kent yaşamında, sosyal yaşamda, sporda ve bilimde ve elbette herkes tarafından artık bilinen pozitif ayrımcılığımızla kadınlarla ilgili yaptığımız haberlerle gündeme damga vurduğumuz ve hatta gündemi değiştirdiğimiz haberlerimizden belli başlıcaları:




Hepimizin evinde en çok kullandığı suyla ilgili özellikle İzmir'deki faturaların katlamalı atık su bedelleri yüzünden olağanüstü yüksek gelmesini, sadece ve ısrarla Yeni Asır'da, hem de manşetten yaptığımız haberlerimizle duyurarak vatandaşın sesi olduk, olmaya da devam edeceğiz.. 

26 OCAK'TAKİ haberimizde, "Birden fazla ceketim hiç olmadı" diyen Paralel örgütün lideri Fethullah Gülen'in, ABD'de özel uçağının olduğunu gözler önüne seren haberimiz gündem oluşturdu.

7 ŞUBAT tarihli manşetimizde günde 350 bin kişinin kullandığı İzmir metrosunda çalışan güvenlik görevlilerinin ağır çalışma koşulları sebebiyle iş bırakması ile belediye temizlik görevlilerinin güvenlikçi olarak görevlendirilmesi "Paspaslı Güvenlik" başlığıyla ses getirdi ve belediye yanlıştan döndü.. 

9 ŞUBAT'TAKİ haberimizde İzmir'de kanser hastalarının tedavisinde kullanılan ilaçları, devletin e-reçete sistemine sızarak yurtdışına fahiş fiyatlarla satan şebeke ortaya çıkarıldı ve vurgun gazetemizde "e-reçete vurgunu" manşetiyle yer aldı. 

14 ŞUBAT'TAKİ manşetimizde; Kadifekale'deki evlerinin ucuz fiyatlarla kamulaştırılmak istenmesine karşı, ellerindeki pankartlarla Büyükşehir Belediyesi binasına yürüyen halkın çilesi "İsyan Kalesi" olarak yer aldı. 

27 ŞUBAT'TAKİ manşetimizde, Üçyol Metro istasyonu üzerinde 70 kişiyle yukarı çıkan yürüyen merdivenin hızla aşağıya doğru inmeye başlamasıyla birbirinin üzerine düşen 16 kişi yaralandı ve bu haber "Metro'da Facia" olarak yer aldı. 

5 MART'TA
hak-hukuk alanında mangalda kül bırakmayan gazeteci-yazar Soner Yalçın'ın Çeşme'deki villasının kaçak olduğunu belgelerle ispatlayan haberimiz çok ses getirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu tarafından haberimiz sosyal medyada geniş geniş işlendi. 

8 MART Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde dünyada bir ilki gerçekleştirdik ve ilk kez bir gazetenin 1. sayfasında o gün sadece alanında başarılı kadın haberleri, yine kadın fotoğraflarıyla yayımlandı. 

9 MART'TAKİ manşetimizde, İzmir'in göbeğindeki bataklık hale gelen ve halkın sağlığını artık tehdit eden çukuru, fareler ve sineklerle görüntülediğimiz haber "Fareli Çukur" ismiyle yer aldı. 

11 MART'TA döviz kurlarındaki artışa karşı "kriz geliyor" söylentilerine inat İzmirli işadamları Mesut Sancak ve Hanif Pehlivanoğlu'nun yapacakları büyük yatırımlar "İnadına Yatırım" başlığıyla verildi.

26 MART'TAKİ manşetimiz, eşini döven polisi affetmeyeceğini ilan eden İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'nın son 15 ayda eşine şiddet uygulayan 45 memur hakkında soruşturma başlatıp açığa aldığı haberiydi.

5 NİSAN'DA CHP İzmir Gençlik Kolları eski Başkanı olan Sinan Sarıküse ve Yardımcısı Nazlı Kıran'ın İzmir'deki belediyelerde işe gitmeden maaş alan Bankamatik Memuru olduklarını belgeleriyle ortaya çıkardık. 

18 NİSAN'DAN itibaren yine Türk Basını'nda bir ilki başlattık ve artık mağdurların değil, suçluların fotoğraflarıyla teşhir edildiği haberlerimizi okuyorsunuz. Buca'daki ormanlık alanda nişanlısının yanındaki genç kıza tecavüz eden 3 kişiyi isimleri ve resimleriyle teşhir ederek başladık.

8 MAYIS'TAKİ manşetimizde, şehit ailelerine belediyeden yapılan yardımları çok görerek kaldıran Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın, eşinin memleketi Malatya Hekimhan'a, Konak Belediyesi'nin bütçesinden 135 bin lira ayırarak dinlenme evi yaptırdığı ve belediyenin parasıyla yaptırdığı bu yere kendi ismini verdirdiğini duyurduk. 

26 MAYIS manşetimizde, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun meydanlarda hükümetin tarım politikasını eleştiren "Türkiye'de tarım bitti" sözlerine karşın, Denizli CHP İl Başkanı Nuri Çavuşoğlu'nun Gıda ve Tarım Bakanlığı'nın çiftçilere sağladığı hibe kredilerle kayda değer bir servet sahibi olduğu ortaya çıktı. 

13 HAZİRAN'DAKİ manşetimizde Ulaşım Kartı ihalesindeki eksik ve yanlışların faturasının İzmirli vatandaşlara çıktığını ve 15 yıl aradan sonra bilet uygulamasına geçildiğini duyurduk. 

22 HAZİRAN manşetimiz, basketbolda lig şampiyonluğunu 14 yıl sonra İzmir'e getiren Pınar Karşıyaka takımı oldu. 

30 HAZİRAN'DA magazinde İstanbul basınını atlattık ve sunucu Ece Erken'in boşanmasını ilk Yeni Asır yazdı. 

2 TEMMUZ'DA yine tüm spor ve magazin basınını atlattık ve tüm Türkiye gururumuz Arda Turan'ın Barcelona'ya transferini ilk olarak Yeni Asır'da okudu. 

19 TEMMUZ'DAKİ
manşetimiz bir gurur kaynağı idi ve ilk kez bir Türk bilimadamının adının, insan vücudundaki kemiğe verildiğini (Doç Dr Kazım Önal) yazdık.

24 TEMMUZ manşetimiz bir insanlık dramıydı ve bizim haberimiz sayesinde büyük bir yanlıştan dönüldü. Belediye otobüsünün çarpması sonucu ölümden dönen 11 yaşındaki Kaan Züz'den otobüste meydana gelen hasar parasını isteyen Büyükşehir Belediyesi'ni haberleştirdik. Gezi olayları sırasında Vandalların kamu eşyalarına ve otobüslere verdikleri yüz binlerce liralık hasarı belediye bütçesinden karşılayan Kocaoğlu, belediye otobüsünün çarpması sonucunda ölümden dönen çocuktan bin 670 lirayı tahsil etmekten bizim haberimiz sonrasında vazgeçti. 

11 AĞUSTOS manşetimizde Bölgesel Amatör Küme'de mücadele eden Sökespor'un Teknik Direktörü Zora'nın, oyunculardan topladığı ceza paralarıyla bugüne kadar 60 tekerlekli sandalye alarak cezayı ödüle nasıl çevirdiğini paylaştık. 

13 AĞUSTOS'TA Bayındır Belediyesi'nde Başkan Yardımcısı Hurşit Uslu'nun imar izni için belediyeye başvuran vatandaştan kendi banka hesabına 500'er lira yatırttığını belgeleriyle ortaya çıkardık. Haberimizin ardından Bayındır Belediyesi ve Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatırken Hurşit Uslu görevden alındı. 

18 AĞUSTOS'TA CHP Konak İlçe Gençlik eski Başkanı Tarık Akbaba'nın, Büyükşehir Belediyesi'nde işe sokma vaadiyle bin lira rüşvet aldığını belgeledik. 

27 AĞUSTOS'TAKİ manşetimizi, tüm okurlarımızla birlikte gerçekleştirdiğimiz 121. Yaşımızı en anlamlı şekilde kutladığımız Kan Bağışı Kampanyamızla verdik. 

16 EKİM'DE terör olaylarına karşılık "Birlik Olma Günü" manşetimize tepki gösteren ve Yeni Asır'ı hedef gösteren DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı'nın terör olaylarına nasıl destek verdiğini ve sendika ağası olduğunu "Memiş Hep Yemiş" diye okurlarımıza duyurduk. 

26 KASIM'DAKİ manşetimizde, Gaziemir Belediyesi'nin düzenlediği Öğretmenler Günü kokteylinde Belediye Başkanı'nın Özel Kalem Müdürü Mehmet Tuncer'in bir öğretmene kafa attığı, burnunu ve dişini kırdığını fotoğraflarıyla verdik. Haberimiz üzerine Özel Kalem Müdürü görevden alındı, CHP Genel Merkezi olayla ilgili soruşturma başlattı. 

18 ARALIK manşetimizde Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ın, ikisi eski Başkan Yardımcısı 9 devlet memurunu kızağa almakla kalmayıp ilçedeki tavukları saydırdığı haberini "657'lik Tavuk Sayıcıları" olarak verdik. 

23 ARALIK manşetimizde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sürekli reklamını yaptığı reyting şirketlerinin kendisine verdiği yüksek notun ardındaki ilginç! gerçeği belgeleriyle ortaya çıkardık. Bizzat Belediye'nin açıkladığı belgeyle ortaya çıktı ki; meğer Büyükşehir her yıl bu şirketlere on binlerce dolar para ödüyormuş!

27 ARALIK ve devam eden günlerdeki manşet ve haberlerimizde son günlerin en önemli sorunu haline gelen hava kirliliği haberlerimiz çok ses getirdi ve pek çok gazete ve televizyon bizim haberlerimizden sonra hava kirliliğini haber yapmaya başladı..


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA