• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

DAHA NİCE ASIR’LARA

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.08.2016, 00:00

İçinde yaşadığımız günler, belki de tarihin yeniden yazılmakta olduğu günler.
Ve; bizim mesleğin getirdiği 'Tarihe tanıklık etme' düsturu, şu günlerde daha bir sıcak gündemi ve tanıklığı getiriyor.
Ve; bugün Egelilerin evlerinin ve işyerlerinin değişmez dostu, günü, günceli her ayrıntısıyla her gün okuduğunuz gazeteniz Yeni Asır'ın 122'nci yıldönümü. Dile kolay; 122 yıl. Türkiye'nin kesintisiz yayın yapan en eski gazetesinde, şahsım adına böyle özel bir gazetenin yöneticisi olarak geçirdiğim bir yeni yaşa daha çok şükür.

Gazeteci olarak Yeni Asır'da gözümü açtım diyebilirim. 1994'te Ankara'daki kapısından içeriye girdiğimde, bugünlere geleceğimizi de biliyordum aslında. Çünkü;Ege'nin bir kızı olarak, çocukluğumdan üniversite eğitimim için Ankara'ya gidene kadar aralıksız her gün evimize alınan tek gazete Yeni Asır idi. Hatta; ilkokul 1. sınıfta okuduğum ilk cümle; Yeni Asır'ın manşeti idi. Daha sonra Ankara'ya gittiğimde (ki o zamanlar internet ve sosyal medya yoktu) en çok özlediklerim arasında yerini hep aldı benim gazetem.

Daha sonra Allah nasip etti ve önce muhabir, sonra köşe yazarı, sonra Ankara Temsilcisi ve son 8 yıldır da Genel Yayın Yönetmeni olarak meslek hayatımın 23 yılını geçirdiğim mabedim oldu. Son 8 yıldır Türkiye'nin yazılı basındaki tek kadın Yayın Yönetmeni de hala Yeni Asır'dadır..
Bir Cumhuriyet kadını olarak gururla yönettiğim ve muhabirinden yazı işlerine, reklamından idaresine, matbaadan abone ve dağıtımına kadar her birimde birlikte çalıştığım arkadaşlarımla birlikte bunca yıldır Turkuvaz Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serhat Albayrak'ın bize desteği ve güveni bizim için en büyük şanstır.

YENİ ASIR SADECE BİR GAZETE DEĞİLDİR..

Size uzun uzun Yeni Asır'ı anlatmama elbette gerek yok, çünkü Yeni Asır İzmirlilerin, Aydınlıların, Manisalıların, Denizlililerin, Muğlalıların, Uşaklıların ve Balıkesirlilerin gazetesi 122 yıldır.

Ama, Yeni Asır nedir derseniz, işte size birkaç cümle ile Yeni Asır:Yeni Asır, her zaman halka saygılı bir gazete oldu. Yenilikçi ruhunu besleyen temel neden, halka duyduğu saygı çünkü.

Okurlarına en iyi haberi, en doğru haberi, en iyi gazeteyi verebilmek Yeni Asır'ın temel motivasyonudur. İlkelerimiz var bizim yüz yıldır devam eden. Selanik'te Yunan işgal kuvvetlerine direnirken de aynı ilkelere sahiptik, Cumhuriyetçi Serbest Fırka'yı desteklerken de. Demokrat Parti'ye destek verirken de aynı ilkeler geçerliydi, artık bir dünya lideri olduğu tüm dünya tarafından da kabul edilen Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı'nı desteklerken de. Özetle; bu ülke için iyi şeyler yapan herkesin yanında olmak, Yeni Asır'ın komplekssiz tutumudur.

Bugün Yeni Asır'ın 122'nci yaşını kutluyoruz ama canım ülkemin zor günler geçirdiğini de hep birlikte yaşıyoruz. PKK ve FETÖ dahil tüm terör örgütleri bir olsa da, bu alçakların içerideki ve dışarıdaki tüm işbirlikçileri bir olsa da; tıpkı 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi yüce Türk milleti her daim vatanını, bayrağını şan ve şerefle canı pahasına koruyup kollamaya devam edecektir, kimsenin kuşkusu olmasın. Kahraman Mehmetçiğimizin ve güvenlik güçlerimizin sınır ötesinde ve ülke içinde millet için giriştiği her operasyon ve eylemde yanında olmaya devam edecek 79 milyon.

Ve; Yeni Asır olarak biz de bundan önceki 121 yılda olduğu gibi tarih içindeki büyük yolculuğumuza, demokrasi, tam bağımsız bir Türkiye hedefiyle devletimiz ve milletimize iman dolu bir inançla aynen devam edeceğiz. Bu yolda bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan siz çok değerli okurlarımızı, tüm çalışma arkadaşlarımı, bugün hayatta olmayan tüm büyüklerimi rahmet, sevgi ve şükranla anıyorum..
Nice 122 yıllara..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA