• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

Milletin iradesini yok saymak

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.05.2017, 00:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3 yıl aradan sonra coşkulu bir Kongre ile yeniden AK Parti'nin Genel Başkanlığına dönüşüyle ilgili birkaç önemli noktayı biraz daha açmakta fayda var. Cumhuriyet tarihinin bana göre en önemli kongresinde ki; sebebi elbette Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile birlikte yeni bir dönemin ilk resmi adımı olmuştur Pazar günkü kongre ve Erdoğan'ın partinin başına geçmesi; bundan sonrası için ve özellikle 2019'a kadar olan süreçte aksaklıkların veya eksikliklerin tespit edilip gereği yapılarak tam ve eksiksiz bir Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin uygulanması açısından önemlidir.
Dünkü kongrede bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen mesajlarda en dikkat çeken nokta;
OHAL'in devamıyla ilgili olan idi.
Hem AB ülkelerinin hem de içeriden TÜSİAD gibi işadamı örgütleri ile CHP ve kimi siyasi çevrelerin eleştirdiği OHAL'in, gerekli güvenlik önlemleri tam olarak sağlanana kadar devam etmesi bu çevrelerce yadırganıyor ama ben 2 kelam söz etmek isterim. Bakınız beyler hanımlar; Fransa tam 1 buçuk yıldır OHAL ile yaşıyor. Ki; bizim OHAL ilan etme sebebimiz ile Fransa'nın ilan etme sebebi arasında uzaktan yakından bir yakınlık yok. Bizde; çok ciddi ve güçlü bölücü terör tehditi var PKK tarafından. DEAŞ denilen terör örgütünün de en açık ve yoğun tehdit ettiği ülke biziz. Ve; hem PKK hem DEAŞ'ın eş zamanlı ve yüksek yoğunluklu saldırdığı ülke de Türkiye.
Bütün bunlara ilave olarak FETÖ denilen ve devlet içinde yuvalanmış ve kendi milletinin üstüne tankları süren, bomba ve kurşun atan bir terör örgütünün de saldırısını hatırlatmak isterim.
Bütün bunlarla mücadele takdir edersiniz ki kolay değil. Ve zaten söyler misiniz Allah aşkına kimin gündelik hayatı veya iş hayatı OHAL'den etkileniyor. OHAL, millete karşı değil, devletin kendi iç düzenlemesine yönelik ilan edildi ve bu yönde uygulanıyor. O yüzden, kimse kusura bakmasın ama özgürlük ve güvenlik dengesinde bir tercih yapacak isek; hepimizin tereddütsüz güvenliği tercih etmemiz kaçınılmaz olmalı.

CHP neye hizmet ediyor

Ben bugün ayrıca bir çift sözümü de CHP için yapmak isterim.
CHP; Pazar günkü AK Parti kongresinin Anayasayı ihlal olduğu iddiasıyla davet edildiği halde katılmadı.
Gerekçeye dikkatinizi bir kez daha çekmek isterim; Anayasayı ihlal!
Bu söz; tek kelimeyle milletin kararını, milletin iradesini yok saymak hatta reddetmektir. Beyler hanımlar; 16 Nisan'da bu millet sandığa gitti ve yarıdan fazlası Anayasa değişikliğine onay verdiğini beyan etti. Siz kim oluyorsunuz da ya da kime hizmet ediyorsunuz da; milletin kararını yok sayıyorsunuz?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA