• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Yeni yıldan beklentilerim

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.01.2012, 00:00
Üzerinde çok konuşulan, konuşulacak olan bir yıla girdik. Hepimizin beklentileri var. Bunları sıralarsak;
AŞK: Aşkın insan hayatındaki yeri büyük. Bütün güzellikler ve de çirkinlikler aşk nedeniyle yaşanıyor. Birini seviyor; karşılık görürsek dünyanın en mutlu insanı oluyor, göremezsek kahroluyoruz. Veya aşk bir süre sonra tek taraflı olarak bitiyor. Kimi bu durumu olgunlukla karşılarken kimi kendisine ve çevresine zarar veriyor. Ama acı çeksek de, yakınlarımızın tepkisiyle karşılaşsak da aşık olmayı seviyoruz. O nedenle aşk arayanların güzel aşklar yaşamasını diliyorum. Ve aşık olanlara toplumun daha hoşgörüyle yaklaşmasını. Dizi filmlerde iç çekerek izlediğimiz aşklar gibi gerçek hayatta da yaşanan aşklara saygı göstermemizi. Örneğin kapıcı kızı Feriha'nın zengin çocuk Emir'le birbirlerine kavuşmasını istiyoruz. Çevremizde benzer bir aşk yaşayan kapıcı kızına aynı hoşgörüyü gösteriyor muyuz?

EN ÖNEMLİ KONU
SAĞLIK:
Her şeyden daha önemli bir konu. Sağlıklı olmazsak aşkın, işin, başarının ne anlamı kalır ki! Bunun için de kendim, yakınlarım, sevdiklerim ve tanıdığım tanımadığım herkes için sağlık diliyorum. Dilemekle kalmayıp biraz kendimize özen göstermemizi. Vücudumuzu tanımaya, anlamaya çalışmamız gerekiyor. Beynimizle, kalbimizle konuşmamız lazım. Onu dinlememiz, doğru nefes almayı öğrenmemiz, vücudumuzdaki yaşam enerjisini harekete geçirmemiz. Bunlar zor şeyler değil, öğrenilmeyecek şeyler hiç değil. Erken teşhis çok önemli biliyorsunuz. Özellikle göğüs kanserinde. Bunun için vücudumuza dokunmalıyız. Birçok kadın duşta memelerini yoklarken ellerine gelen sertliği fark edip doktora koşup, önlem alıyorlar. Hasta olanlara da acil şifalar diliyorum.
BOLLUK: Zenginlik. Ama ihtiyaç kadar zenginlik. Yaşamı sürdürecek, temel ihtiyaçları karşılayacak, kimseye muhtaç olmadan yaşayacak kadar bir zenginlik. Kimse aç kalmasın, kimse evine çocuklarının istediği bir şeyi alamadığı için boynu bükük gitmesin. Çalışmasının, emeğinin karşılığını

OLMASI GEREKENLER
ŞANS:
Bu da önemli bir faktör. Kimilerinin şans her zaman yanlarında oluyor, ne yapsalar dört ayak üstüne düşüyor. Kimileri de ne yapsa olmuyor, elini nereye atsa kurutuyor. Herkesin şansı bol olsa keşke. Şans herkesin kapısını çalsın hiç olmazsa bir kere. Ve bizler de bu şansları iyi değerlendirsek.
BAŞARI. Hepimizin bir amacı olmalı. Bir hedefi. Gerçekleştirmek istediği bir hayali. Bunları yapmak, hem de elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışmak, başarıya ulaşmak demek. Bunun mutluluğu da hiçbir şeyle paylaşılmaz.
MUTLULUK: Yukarıda saydıklarımın hepsi olduğu zaman mutluluk da kendiliğinden geliyor zaten. Aşıksak mutlu oluyoruz sevdiklerimizle birlikteysek mutlu oluyoruz, ailemiz sağlıklıysa, kimseye muhtaç olmadan yaşıyorsak mutlu oluyoruz, hayallerimizi gerçekleştirebiliyorsak mutlu oluyoruz. Yeni yılda herkesin hayallerini gerçekleştirmesini diliyorum.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA