• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Bize huzur getir 2017

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.12.2016, 00:00

"Araştırmalar ve istatistikler her dört kişiden birinin ruhsal sorunları ya da bozukluğu olduğunu gösteriyor. Üstelik yaşadığımız olaylar da bu bozukluğu tetikliyor. Savaş, terör, şiddet hepimizin ruh sağlığını bozuyor. 2015 ne yazık ki böyle geçti. Hepimiz birbirimizden nefret eder hale geldik.
Hepimiz öfkeli ve sinirliyiz.
Olmadık hareketler yapıyoruz.
Umarız gelecek yıl geçen yılı aratmaz..." Bunları yazmıştım geçen yıl, umutla 2016'yı beklediğimiz yılın son günlerinde. Ne yazık ki 2016, bir öncekinden daha kötü bir yıl oldu. Hem de ne kötü...
Darbe girişimi, terör, içerde ve dışarıda devam eden savaş... Neredeyse her gün bir şehit haberi aldık. Her güne "Acaba bugün neler olacak?" endişesi ile uyandık.
Her gece haberleri izlerken gözyaşlarımızı tutamadık.
Çok canlar kaybettik. Gencecik insanlar hain saldırılar sonucunda hayata veda etti. Yüzlerce insan karısını, kocasını, kardeşini, oğlunu kaybetti.
Analar ağlamaya devam etti.
Babalar da. Eşler de. Ve çocuklar.
Yüzlerce çocuk hayata bir sıfır geriden başladı babalarını kaybettikleri için.

KÖTÜ BİR YIL

Kadına yönelik şiddet hiç hız kesmedi. Kadınlara otobüste, parkta tekme atıldı. Yılın ilk günlerinde Bağdat Caddesi gibi en işlek ve güvenli bilinen yerde genç bir kız tecavüze uğradı, yılın son günlerinde de Taksim'de.
Tüyler ürperten olaylarla karşılaştık.
Taciz ve tecavüzler çocuklara da sıçradı. Küçücük çocuklara da. Kız çocuklar da istismara uğradı, erkek çocuklar da. Dedim ya, çok kötü bir yıl oldu 2016.
Mustafa Koç'tan Tarık Akan'a, Oya Aydoğan'dan Atilla Özdemiroğlu'na, Erdal Tosun'dan Turgay Şeren'e hayranı olup sevdiğimiz ünlüleri kaybettik. Dünyaca ünlü isimlerde de sürdü yaprak dökümü.
Artık gitsin istiyoruz bizi hiç güldürmeyen, sürekli öfkelendiren, insanlığımızdan utandıran bu kötü yıl. Bir daha hiç hatırlamamak, anmamak, adını dahi duymak istemiyoruz.

ÇOCUKLAR HEP GÜLSÜN

Dolayısıyla yeni yıldan, 2017'den beklentimiz de çok fazla.
Her şeyden önce gülmek istiyoruz.
Huzur istiyoruz. Sakinlik.
Endişelerden uzak, küçük şeylere kızıp üzüleceğimiz, büyük mutluluklar ve sevinçler yaşayacağımız bir yıl.
Kimseler aç ve açıkta olmasın.
Çocuklar hep gülsün. Koşsun, oynasın.
Sevdikleri hep yanlarında olsun. Sadece yaptıkları yaramazlıklar nedeniyle ebeveynleri onlara kızdıklarında üzülüp, ağlasınlar.
Karınları hep doysun. İstekleri, hayalleri gerçek olsun.
Çocukluklarını yaşasınlar. Okula gitsinler. Küçük yaşta zorla evlendirilmesinler.
Eve ekmek getirsin diye çalıştırılmasınlar.
Çok şey bekliyoruz 2017'den.
Eskiden sağlık, aşk ve para isterdik.
Yeni umutlar, yeni heyecanlar.
Şimdi sadece huzur istiyoruz.
Huzurlu olursak, sağlık sorunlarımızın bile üstesinden geliriz. Yarınımızdan endişe duymazsak, aşk acılarının veya evlilik sorunlarını da rahatlıkla çözebiliriz. Kaygılarımızdan kurtulursak, ekonomik sorunları da halletmenin yolunu bulabiliriz.
Kısacası huzur getir bize 2017.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA