• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Azmin ve başarının adı “Binali Yılmaz” SEZER ALTAN

Azmin ve başarının adı “Binali Yılmaz”

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.05.2017, 00:00

Erzurumlu işçi bir babanın oğlu olan, 1981'de mutfağa ilk adımı atan ve o günden bu yana hep farkındalığın peşinde olan bir isim Binali Yılmaz... Yaz tatilini değerlendirmek ev ekonomisine katkı için komi olarak girdiği mutfakta şef olarak devam etmekte. Bugün restoran zincirlerinin sahibi ve birçok sosyal sorumluluk projesine imza atan, ustaların ustası olarak mesleğini sürdürüyor.
İş hayatına, Karşıyaka Avcılar Kulübü'nde çırak olarak başlayan Binali Yılmaz, gerçek bir İzmir mutfağı tutkunu. Hem de İzmir dışına çıktığında huzursuzlanacak kadar. 1981'den bu yana İzmir'in önde gelen restoranlarında aşçı ve aşçıbaşı olarak kazandığı deneyimi restoranlarında paylaşan Yılmaz, her geçen gün öğrendiği yeni lezzetleri kentin yemek kültürüne adeta ilmek ilmek dokumaktadır.
Mütevaziliği ve taşıdığı bütün insanı vasıflarını yüzünde hissettiren samimi, dürüst toplumsal konulara duyarlı bir insandır Binali Yılmaz. Bir patron girişimci işadamından ziyade karşınızda bir sevgi ve gönül adamı görürsünüz.
Yüreği sevgi ve insanlığın iyiliği güzelliği için atan koca yürekli bir adamdır. Yanında işe başladığı ustasına vefa örneği sergileyerek bugün restoranında iş vererek birlikte çalışan bir patrondur.
Büyük işadamı olmak, zincir restoranlara sahip olmak hayata insanlara olaylara hep ticari gözlükle bakmadan da olunabilir.
Sevgiyle barışla 'ben bu topluma insanlığa nasıl katkı sunarım diyerek' de başarılı olunabileceğini bize göstermekte Binali Yılmaz.

DEZAVANTAJLI ÇOCUKLARA OKUL

Bu toplum, yozlaştırmadan insani değerleri ve emeği yücelten Binali Yılmazlarla ayakta kalıyor.
Kurduğu Yemek Okulu ile birçok dezavantajlı çocuğun hayata tutunmasına katkı sağlıyor.
Çocukları fast-food'dan uzak tutmanın mücadelesini veriyor.
Özellikle beslenme problemi yaşayan öğrencilerden oluşan grupları kısa aralıklarla restoranlarında konuk ediyor. Diyetisyenlerden sağlıklı ve dengeli beslenmeye dair teorik bilgiler alan küçükler daha sonra pratik için mutfağa giriyor. "Fast-food savaşçıları" olarak önlüklerini takıp önce tezgaha, sonra ocak başına geçen çocuklar, Binali Yılmaz eşliğinde geleneksel Türk yemekleri pişiriyorlar.

EKMEKTE MARKA HEDEFİ

En çok tükettiğimiz önemli besin kaynağımız ekmeği 'nasıl daha sağlıklı organik yapabilirim' diyerek bu işi profesyonelliğe döküp "Baca Ekşi Maya" ekmeklerini üreten... Mutfağından hiçbir tahşişe yer vermeyen kullandığı bütün ürünler yöresel ve doğal olan, zeytinyağını Ayvalık'ta Miranda zeytinyağı markası adı altında kendi üretimlerini kullanan bir işletmeci Binali Yılmaz.
Baca Restoran patiseriaları, Tepekule Catering ve A7 Restoranı, Manisa'da Organize Sanayide Litany Restoran, Miranda Zeytinyağları olmak üzere birçok marka ile gıda sektöründe faaliyet göstermeye devam etmektedir. Şimdi de ana besin maddemiz olan ekmek ile "Baca Ekşi Maya Ekmekleri" markasını büyütüp bugüne kadarki deneyimlerini aktararak ulusal bir marka olmayı hedeflemektedir.
Cumhuriyetin ilk yıllarında başlayan "Şehir Kulüpleri" geleneğini İzmir Bayraklı Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nin çatı katında İzmirliler ile tanıştıran A7 Şehir Kulübü, körfezle kucaklaşan manzarası ve İzmir mutfağının özel tatlarıyla, müşterilerine unutulmaz bir lezzet yolculuğu yaşatmaktadır.
Hayata dokunan ve sürekli yaşayan bir yemek kültürünü İzmirliler ile buluşturan A7 Şehir Kulübü, İzmir'in unutulan veya az bilinen lezzetlerini sunmaktadır.
Binali Yılmaz ve Sanver Süzek ortaklığında kurulan Litany Restoran da ortaklar 30 yıllık aşçılık ve işletmecilik deneyimlerini ve İzmir'de birlikte oluşturdukları kaliteyi Manisa'ya taşımışlar.
Litany Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren 120 kişi kapasiteli bir restoran..
Son söz "Büyüklük, kendi hayatından taşıp, dünya ve insanlığa katkıda bulunmaktır."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA