• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Farklı sıradışı marka bir isim “Berk Pelenk” SEZER ALTAN

Farklı sıradışı marka bir isim “Berk Pelenk”

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.07.2017, 00:00

Bu hafta köşemde farklı sıradışı bir eğitimciyi, girişimciyi ve işadamını yazdım.
Bu köşede hep sıfırdan yokluktan zirveye çıkanların öyküsünü kaleme aldım. Bugün varlık içerisinde onu kullanmayarak kendi çabaları ile hayatın zorlu yollarında zirveye tırmanan bir ismi, Berk Pelenk'i yazıyorum.
Berk Pelenk'i farklı ve sıradışı yapan 31 yaşında olmasına rağmen parlak bir eğitim kariyeri ve başta ilk göz ağrısı yazılım işi olmak üzere birçok sektörde başarılı girişimciliği ve yöneticiliğidir.
Berk Pelenk ortaöğretim ve liseyi Notre Dame de Sion Fransız Lisesi'nde okudu. Sonrasında Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliğinde lisans eğitimi gördü.
Yine Galatasaray Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğinde yüksek lisans ve üzerine aynı dalda doktorası bulunmaktadır.
13 yaşından beri yazılım sektöründe faaliyet göstermekte.
Bu alanda özellikle oyun yazılımı, web uygulamaları, network güvenliği alanında 20 seneye yakın ciddi bir çalışma ve emek sarf etmektedir.
Asıl işi ve esas mesleği olan yazılım sektörünün yanında İzmir'de Folkart Carrera Fitness Spa'nın kurucu ortağı olan Pelenk, kuruluşun Genel Müdürlüğünü de yürütmektedir.
Folkart Towers'ın altında lezzet tutkunlarının adresi olan ve Çeşme Alaçatı'da şubesi bulunan Mostari'nin ve İzmir'deki Ateş Ocakbaşının sahibidir.
Bu kadar parlak bir kariyerin yanında farklı sektörlerdeki işleri birlikte yürütmek maharet ister.
Berk Bey yeniliğin daha iyinin peşinde olmuş hep. Yeni şeyler üretmenin yeni markalar oluşturmanın peşinde. Yeni istihdamlar yaratma ve kendi alanlarında sürekli gelişmek, ülkesine milletine değer yaratıp katkı sunmak temel hedefi olmuş. Berk beyin başarısının sırrı, hırsı, hedefe odaklanması ve disiplinli çok çalışmadır. Berk beyin genç yaşta bu başarısının arkasında onu yetiştirip geliştiren ailesi ve birlikte çalıştıkları eşi Hande hanım bulunmaktadır.

GENÇLERE ÖRNEK OLUYOR

Berk Pelenk genç yaşına sığdırdığı eğitimi ve iş hayatındaki başarılarıyla gençlerimize örnek olmaktadır. Bu ülkenin üretmeye, büyümeye, kalkınmaya ihtiyacı var. Ben de burada bu başarı hikâyesini yazarak, gelecek nesillere umut ışığı ve örnek olmasını istedim.
Çünkü değişen ve gelişen dünyada yeni şeyler söylemenin üretmenin farklılaşmanın zamanıdır. Mevlana'nın dediği gibi "Düne ait ne varsa dünde kaldı cancağızım, şimdi yeni şeyler söyleme zamanıdır." Berk Bey İzmir'deki Ateş Ocakbaşının yerini iki yıl önce devralmış ve uzun hazırlık sürecinden sonra bütün ekibi Adana'dan getirmiş. Usta Numan Ateş Adana'da bir geleneğin, lezzetin temsilcisi olmuşlar. Başarılı İşletme Müdürü Süleyman Sanver'in yönetiminde bütün ekip İzmirlilere gerçek kebap lezzetini tattırmışlar.
Ateş Ocakbaşı kısa sürede İzmirlilerin lezzet adresi olmuş.
2014 yılında Folkart'ın altında hizmete giren Mostari kısa sürede markalaşmış, lezzet tutkunlarının değişmez adresi olmuş. Geçen yıl Mayıs ayında Alaçatı merkez köşe kahve karşısında hizmete giren Alaçatı Mostari, değişik, farklı tarz mimarisiyle dikkat çekmektedir.
Mekânın huzur veren, dinlendiren mistik bir havası bulunmaktadır.
Son söz; "Geleceği tahmin etmenin en iyi yolu, onu icad etmektir" Dennis Gabor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA