• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Barışın lideri İzmir SEZER ALTAN

Barışın lideri İzmir

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.11.2018, 00:00

Türkiye genelinde yaklaşık 13 milyon konutun imar sorununun çözülmesi hedefiyle yapılan İmar Barışı düzenlemesi 31 Aralık 2018 tarihine kadar uzatıldı. Türkiye'de İmar Barışı'na en yoğun başvuru ise İzmir'de gerçekleşti.
Bu süreçte İmar Barışı uygulamasında 600 bin başvuru ile İzmir, Türkiye genelinde ilk sıraya yükseldi. Projeyle kaçak yapılaşma ve çarpık kentleşmenin önüne geçilmesi hedeflenmektedir.
İmar Barışı ile 40 yıllık soruna çözüm bulmak ve vatandaş ile Devleti barıştırmak, helalleştirmek amaçlanmaktadır.
Bu birçok vatandaşımızı ilgilendiren uzun yılların birikmiş sorunlarının çözümünde İzmir Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü çok başarılı bir sınav vermiştir.
Kurum merkezinde 25 masada personel hafta sonu dahil çalışarak, mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri ile toplantılar yapılarak vatandaşlar bilgilendirilmiştir.

VATANDAŞLAR BİLGİLENDİRİLDİ

İlçelerdeki tapu müdürlükleri ve kaymakamlıklarda İmar Barışı masaları kurulmuştur... İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan'ın başarılı yönetimi ve koordinasyonunda vatandaşın sorunlarına hızlı bir şekilde çözüm bulunmuştur. Sayın Müdür çok iyi bir performans göstererek bütün sivil toplum kuruluşlarına brifingler vererek, basın yayın organlarından vatandaşımızı bu konuda bilgilendirmiştir. Hiçbir vatandaşın sorusu ve sorunu çözümsüz kalmamıştır.
Bizde genel algı özel kurumların mal ve hizmet üretimlerinin daha iyi olduğu, iletişim yönetimini ve markalaşma süreçlerini daha iyi yönettiği yönündedir. Bir devlet kurumu hızlı dinamik şekilde vatandaşın ayağına giderek, iletişim yönetimini iyi yöneterek Türkiye'de lider olunabileceğini göstermiştir. Marka olmak lider olmak demektir Yeniliklerin öncüsü olacaksınız, değişen gelişen dünyada gelişmeleri takip edecek, kendinizi yenileyeceksiniz.
Marka yaratırken, öncelikle, yapılacak işin (vatandaş/ hizmet) hedef kitlesine uygun iş yapabilecek nitelik ve kapasitede, vizyon ve üst yönetim kadroları gerekiyor. İzmir'de bir kamu kurumunun lider olmasının arkasında güçlü bir ekip ve başında vizyon sahibi lider bir isim İzmir Çevre Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan bulunmaktadır.

BU FIRSAT BİR DAHA ELE GEÇMEZ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tüm Türkiye'de başlatılan İmar Barışı uygulamasında müracaatların 31 Aralık'a uzatıldığını ve para yatırma işlemlerinin aynı tarihin son günü olduğunu ifade eden Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Selahattin Varan, İmar Barışı'ndan faydalanacak vatandaşlara müracaatlarını yapmaları konusunda uyarıda bulundu.
Varan, "İmar Barışı, 60 yıllık bir beklentinin ürünü. Vatandaşlar beklemeden barıştan faydalansınlar.
Bu fırsat bir daha ele geçmez. Bakanlık da bu konuyu çok önemsiyor" dedi.
Varan ayrıca, "31 Aralık 2017 itibariyle daha önce yapılmış kırsal ve kentteki kaçak yapılar İmar Barışı'dan faydalanır.
31 Aralık 2017'den sonra yapılan kaçak binalar yıkılacak" diye konuştu.
Son söz; 40 yıllık soruna çözüm bulunması, devlet ile vatandaşın barışması, helalleşmesi çok olumlu. Bunu vatandaş ve hizmet odaklı anlayışla, hızlı dinamik bir şekilde yapınca başarı gelmektedir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA