• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kişiye özel terzide marka, Nadir Demir SEZER ALTAN

Kişiye özel terzide marka, Nadir Demir

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.01.2019, 00:00

Günümüzde eskiye duyulan özlem, hızlı üretime olan tepki ya da fark yaratma isteği nostaljik olarak algılanan terzilere olan ilgiyi diri tutuyor. Özellikle kişiye özel dikim, giyim kuşamına özen gösterenlerin adresi olmaya devam ediyor. Bu yüzden meslekleri unutulmaya yüz tutmuş sanılsa da bugünün popülaritesine ayak uydurmuş, saygınlık kazanmış, kapıları hâlâ çok çalınan, belli müdavimlerin ulaştığı adrestir kişiye özel çalışan terziler...
Geçmişte "mecburiyet" olan elbise dikim işi ve bu işi yapan terziler, bugün "kişiye özel dikim-tasarım" ekseninde sürdürüyor varlıklarını.
İşte, mesleğin geçmişten bugüne değişimini anlayabilmek gerekmektedir. Çocukluğundan itibaren babasının terzi dükkânında başladığı mesleğini aşkla sevgiyle yapan, İzmir'de kişiye özel terziciliğin örnek marka ismi olan Nadir Demir'in başarı hikâyesinden bahsetmek istiyorum.
İlkokul yıllarında çırak olarak başladığı babasının terzi dükkanında, o kumaş kokusunu, o sevdayı almış. Alış o alış; mesleği hayatının işi olmuş, tutkusu, yaşama sevinci, hayat ritmi olmuş. "Bu iş beni hayata bağlıyor, bu işle yaşıyorum nefes alıyor, hayata bağlanıyorum" diyor.
İlk terzi atölyesini 2006 yılında, henüz daha 25 yaşında, Konak'ta açmış Nadir Demir... Bugün ise Alsancak merkez olmak üzere ayrıca 2 atölyede özel ustalarıyla birlikte hizmet veriyor. Atölyesinin birinde gömlek ve pantolon, diğerinde ise takım elbise, kaban, yelek dikiliyor.

KENDİNE ÖZEL TARZ

Aslında modanın çıkış noktası kişiye özel terziciliktir, kişi kendine göre bir tarz yaratır.
Bu tip terziliğin yaratıcılığı, özgünlüğü ve kişiselleştirmeyi sağladığını belirten Nadir Demir, "Bu işi, kişiye özel dikimi, herkese, ortalama gelir düzeyine indirmeliyiz. Kişiye özel gardırop hizmeti veriyoruz.
Kişinin mevcut kıyafetlerini dizayn ediyoruz. Özel olarak kişiye uygun hale getiriyoruz.
Terziliğin gereğini yapıyoruz.
Müşteriyi şık giyindirmek özel hissettirmek istiyoruz. Bundan sonraki süreçte insanlara daha çok yaklaşmak ulaşmak, korku duvarlarını kırmak, fiyatları makul seviyelere çekmek istiyorum" diyor.
Nadir Demir kişiye özel dikime odaklanmış. Kişiye özel terziliğin, özel dikimin, tekrar eski parlak günlerine dönmesini istiyor, bunun için çaba harcıyor.
"Terzilik, tadilatçılık değildir" diyen Nadir Demir "Ben alaylıyım, sahadan geliyorum, bu işin mutfağından geliyorum.
İnsanlar bir mağazaya girip alışveriş yaptığı gibi terziye gidebilmeli.
Özel dikim, bol veya dar bir kesim değil, tamamen sizin kesiminizdir.
Giyim tarzımız vücudumuza göre, size özgün olmalı. Giyim yaşam standardı ile örtüşmeli, fark yaratmalı, bu herkes tarafından hissedilmeli. Bu işi herkesin giyebileceği bir maliyetle yapmalı, insanlar kendi modalarını kendisi yaratmalı" demekte.

İNANCIN ESERİ

Sözün özü, Nadir Demir'e göre İzmir'de kişiye özel terzi sektöründe çok ciddi bir boşluk var. Demir, bu boşluğu doldurma konusunda iddialı...
Demir, "Kullandığımız ürünler, dünyanın en kaliteli İngiliz, İtalyan kumaşları ve yerli üretimler.
Kurumsal firmalara, isimli, logolu, kendi tarzlarına uygun dikimler yapıyoruz. Herkesin kendine özel terzisi olmalı. Gerçek usta tarz yaratan modayı takip eden özgün işler ortaya koyandır. Kişiye özel terzilikte, moda ve giyim sektöründe önce İzmir ardından Türkiye'de ulusal bir marka olmak istiyorum" diyor.
Yakında Nadir Demir adını çok sık duyarsanız, bilin ki bu emeğin, bu inancın eseridir.
Son söz; "Müthiş bir adanmışlık yoksa muhteşem bir başarı da yoktur" Tony Robbin

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA