• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Şehrin merkezinde lezzet diyarı: Babaganuş SEZER ALTAN

Şehrin merkezinde lezzet diyarı: Babaganuş

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.06.2019, 00:00
Doğu Akdeniz başta olmak üzere kırmızı et, beyaz et, balık, meze çeşitleri ile İzmirlilere lezzet şöleni yaşatan Babaganuş’ta, isteğe göre vejetaryen yiyecekler de servis ediliyor

Bu hafta lezzet durağımız bu sektöre birçok marka ve mekan kazandıran Fatih Alkan'ın Alsancak Swiss Otel'in karşısında açtığı çok özel bir mekan olan Babaganuş. İzmir'in yeni gözde mekanı Babaganuş, lezzetli ve eğlenceli konsepti ile Alsancak'ta lezzet düşkünlerinin ve kendisini özel hissedenlerin adresi olmaya devam ediyor.
Babaganuş Alsancak'ta Türk lezzetlerinin en güzel adreslerinden biri. Şunu net bir şekilde ifade edebilirim, yöresinin lezzetlerini en özel haliyle yemek istiyorsanız adresiniz Babaganuş.
Bu mekanda sadece ortam atmosfer değil hiçbir yerde bulamayacağınız farklı çok özel lezzetleri en özel doğal şekilde gerçek lezzetinde tadabilir kendinize lezzet ziyafeti çekersiniz.



KALİTELİ VE ÖZGÜN BİR MEKAN

Doğu Akdeniz başta olmak üzere kırmızı et, beyaz et, balık, meze çeşitleri ile İzmirlilere lezzet şöleni yaşatan mekanda, isteğe göre vejetaryen yiyecekler de servis ediliyor. İzmir'de sadece burada yiyebileceğiniz lezzetler sunuyorlar. Ne sipariş verirseniz verin oldukça özgün ve kaliteli bir sunumla karşılaşacaksınız. Ana yemeklerinden daha sonra bahsedeceğim. Birbirinden farklı lezzetler sunan Babaganuş'un instagram sayfasını takibe alıp canlı müziklerden haberdar olabilirsiniz. Sıradanlıktan sıkılanlar, farklı lezzetler denemek isteyenler kısacası yenilikçi herkesin mutlaka en kısa zamanda gitmesi gereken bir yer.
Babaganuş, mutfağı ve mimarisi çok özel ve farklı bir mekan. Hem toplantı ve iş yemeklerini hem özel anlarınızı paylaşabileceğiniz dostlarınızla keyifli bir akşam yaşayabileceğiniz çok özel mimari tasarım yapılmış. 45 kişilik ekiple aynı anda 200 kişiyi ağırlayabilen mekan, haftanın yedi günü 18.00-02.00 saatleri arasında hizmet verecek. Barakuda Mimarlık'tan Mimar Tolga Tuğcu'nun 7 aylık çalışmasıyla tamamlanan mekanda, DJ konseptiyle yerli ve yabancı eğlenceli şarkılar çalacak.

20 YILLIK MUTFAK KOORDİNATÖRÜ

Bu özel mekanın kaptan köşkünde Türkiye'de yeme içme sektöründe bugüne kadar bu işin üstatlarından, eğitim almış mesleğini sevgi ile yapan bir isim markaların efendisi Fatih Alkan var. Bu işi profesyonel olarak her yönüyle sevgisini katarak yapan Fatih Alkan, 20 yıldır yeme içme sektöründe. Alkan, sektörün her kademesinde yurt içi ve yurt dışında çalışmış, bütün sorunlarını biliyor ve "Nasıl daha iyi yapılabilirim" diyebilen biri. Birçok mekanın kurulması, oluşması ve markalaşması aşamasında yer almış. Kendisini "mutfak koordinatörü" olarak tanımlıyor. Saint- Joseph mezunu, Amerika'da işletme üzerine eğitim almış. Yurt içi ve yurt dışında birçok önemli marka mekânların mutfağında çok iyi şeflerin yanında kendisini çok iyi yetiştirmiş.

LEVANT MUTFAĞI ÖN PLANDA

Babaganuş'un menüsünde Levant mutfağına (Suriye, Lübnan, Ürdün, Filistin, İsrail) ait birçok lezzet mevcut. Mezelerden babaganuş; kömür ateşinde közlenmiş patlıcan yoğurt sarımsak ve tuz maydanoz ve zeytinyağının karışımı ile servis edilen Hatay yöresine ait bir lezzet, burada mutlaka denemelisiniz. Muhammara, tahin ve nar ekşili ceviz, peynir çeşitleri salça zeytinyağı karıştırılarak yapılan değişik özel bir tat. Kıbbeh nayeh; bulgur ve etli tartardan oluşan görüntü itibariyle çiğköfteye benzeyen fakat çok farklı lezzeti olan bir aperatif. Özellikle enginar aşığı olarak en merak ettiğim kharshuf oldu. Enginarın kızarmış hali diyebiliriz. Yanındaki tarator sosa bana bana yemelik çok değişik bir lezzet.
Son söz; sektöre birçok mekan ve marka kazandıran Fatih Alkan başarısını ve kalitesini ortaya koyarak çok özel sıra dışı bir mekan ortaya koymuş. Şehrin merkezinde dizaynı ve konsepti ile birçok ihtiyaca cevap verecek bir mekan Babaganuş.
Değişik yörelerin en özel lezzetlerini harika bir sunumla gerçek lezzetinde sunuyorlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA