• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ege’de bir Akdenizli ’Litany’ SEZER ALTAN

Ege’de bir Akdenizli 'Litany'

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.06.2019, 00:00
Ege ve Akdeniz lezzetlerinin sunulduğu Litany’nin menüsü, zengin başlangıçlardan sonra organik sertifikalı et yemekleriyle devam ediyor

Bu hafta lezzet durağımız İzmir'in en özel mekânlarından birisi... Muhteşem körfez manzarası, dinlendiren ve huzur veren dekorasyonu, müziği, özel lezzetleri ve servis kalitesiyle fark yaratan Litany Restoran A7 Şehir Kulübü'ndeyiz.
Adını ünlü Yunanlı müzisyen Mikis Theodorakis'in aynı adlı albümünden alan Litany Restoran, bundan 3 yıl önce Manisa Organize Sanayi bölgesinde 'Manisa'nın Akdenizlisi' sloganı ile hizmete girdi. Güçlü menüsü, güler yüzlü ve müşteri memnuniyetini hedef alan hizmet anlayışıyla kısa zamanda Manisa'nın en beğenilen mekanlarından biri haline geldi. 120 kişi oturma kapasiteli olan ve 12.00- 24.00 saatleri arasında hizmet veren Litany Restoran, havuz kenarındaki konumuyla, özellikle akşam yemeklerinde sık sık İzmir'e gitmek eğiliminde olan Manisalılar için iyi bir seçenek oluşturmuş durumda.



MÜKEMMELLİK SERTİFİKALI

Litany şimdi artık İzmirlilerin yakından tanıdığı İtalyan Şef Nicola Saraceno öncülüğünde, Bayraklı'daki Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nin çatı katında hizmet veriyor.
Ege ve Akdeniz lezzetlerinin sunulduğu Litany'nin menüsünde, zengin başlangıçlar (özellikle bruschettaları), pizza ve makarna çeşitleri (özellikle el yapımı lazanya ve ravioli ile pesto soslu gnocchisi çok meşhur), et, tavuk ve balık bulunuyor. Peynir soslu schnitzeli çok seviliyor. Tavuk menülerinde tamamen organik sertifikalı ürünler kullanılıyor. Litany, gezginlerinin oylarıyla değerlendirme yapan dünyaca ünlü seyahat ve yeme-içme uygulaması TripAdvisor'dan mükemmellik sertifikalı.. Şık dekorasyonu, güler yüzlü personeli ile sımsıcak bir ev sahipliği yapan Litany'de yılların sanatçısı Aziz Özen 18.30-20.30 saatleri arasında piyanosuyla mekana ayrı bir keyif katıyor.
İzmirlilerin Palet Restoran'dan tanıyıp çok sevdiği, Karşıyaka şarkılarıyla ünlü Aziz Özen, çok daha farklı bir performansla her gece konuklarına sesleniyor. Litany'nin müziği de menüsü gibi yormuyor, aksine huzur ve mutluluk veriyor. Bayraklı'daki Tepekule Kongre Merkezi'nin çatı katındaki Litany'de ulaşım ve otopark sorunu bulunmuyor, özel otoparka sahip mekan, İZBAN Salhane durağına da yürüyüş mesafesinde..

HER YEMEK BİR ŞÖLEN

Yediğimiz her şeyin sadesi, tazesi, doğalı ve yerelinin güzel olduğunu belirten Tepekule Catering & A7 Şehir Kulübü işletmesi ortaklarından Sanver Süzek, "Biz yaşadığımız bu bölgenin; Ege ve Akdeniz'in kendine özgü sade ve doğal gıdalarının ve beslenme alışkanlıklarının önemine inanıyoruz. Sofralarımıza gelen her türlü yiyeceğin üretiminde emeği olan; Ayvalıklı zeytin üreticisinden, Foçalı balıkçıya, Manisalı üzüm üreticisinden, Aydınlı incir üreticisine kadar herkese şükran duyuyoruz. Toprağa ve üretime saygı göstermeden, lezzete ve güzel yemeklere ait bir kültürün var olamayacağına inanıyoruz. Görüş ve önerilerle her geçen gün daha iyi hizmet vermeyi hedefliyoruz. Litany menülerinde tamamen taze gıdalar kullanıyoruz. Katkı, koruyucu ve kıvam arttırıcı gibi malzemelerden kaçınıyoruz. Tüm soslarımız gibi ekmeklerimizi de kendimiz üretiyoruz.
İşletmelerimizde kendi üretimimiz organik ekşi maya ekmekleri ile yine kendi markamız olan Ayvalık naturel sızma zeytinyağı (Miranda) kullanıyoruz" dedi.

EKŞİ MAYA EKMEKLERİ

Bünyesindeki Tepekule Catering, Baca Ekşi Maya Ekmekleri ve Yemek Okulu ile birçok sosyal sorumluluk projesine de imza atan Binali Yılmaz, 1982 yılında başladığı aşçılık mesleğine halen devam ediyor. Baca Gıda'nın "Baca Ekşi Maya Ekmekleri" Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığına bağlı Uluslararası Sertifikasyon Kuruluşu "CERES" tarafından denetlenerek Organik Sertifika almaya hak kazanmış. Organiğin gücü ile üretimin gücünü birleştirip sektörde öncülük yapmak istediklerini, insanların en çok tükettiği gıdaların en doğal, en organik haliyle sağlıklı tüketmeleri için çalışıyorlar.

Son söz; giderek hızlanan yaşam temposunun belirlemeye ve hatta dikte etmeye çalıştığı standartların karşısında durarak, yemek yemenin doymaktan farklı bir süreç olduğunu konuklara hissettirmeye çalışmak önemlidir. Bunu yaparken kaliteden, doğallıktan asla vazgeçmeden, kullanılan malzemelerin birçoğu organik ve kendi üretimleri olunca lezzet, kalite ve başarı kaçınılmaz olmaktadır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA