• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Alaçatı’da bir anne Majka SEZER ALTAN

Alaçatı’da bir anne Majka

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.08.2019, 00:00
Alaçatı’da huzurun lezzetin ve kalitenin adresi Majka’da her şey anne eli değmiş gibi... Taze, lezzetli ve yöresel...

Bu hafta lezzet durağımız Türkiye'nin en gözde tatil beldesi Alaçatı Hacımemiş'te sıradışı bir mekan Majka'dayız. Majka Boşnakçada Anne anlamına geliyor. Mekanın işletmecisi Gülçin Öztürk ismi kendisi bulmuş. İsmin hikayesini Gülçin hanım şu şekilde anlatıyor: "Alaçatı'da mekana ilk girdiğimde arka bahçesinde bulunan yediveren limon ağacının mis gibi kokusu beni çocukluğuma, anneannemle yaşadığımız yıllara götürdü ve o zaman dedim ki buranın adı Majka olmalı. Ben yemek yapmayı majkadan öğrendim; biz ailece yemek yapmayı ve yemek yedirmeyi çok severiz."

AİLE İŞLETMESİ
Majka bir aile işletmesi. Boşnak bir aileden 4 kardeş birlikte çalışıyorlar. Gülçin Hanım işletme müdürü, mutfakta Volkan bey, barda Fethi, serviste Gürkan bey bulunuyor. Ege ve Akdeniz mutfağının hakim olduğu restoranda Boşnak böreği gibi yöresel memleketimizin lezzetlerini müşterilerine en özel haliyle sunuyorlar. 70 kişi kapasiteli mekan, yaz kış açık mekanın çok özel bahçesinde yediveren limon ağacının altında mistik atmosferde özel organizasyonlar, kokteyler, brunchlar nişan ve doğum günü organizasyonunuzu Gülçin hanımın yönetiminde gerçekleştirebilirsiniz.



HEP HAYALİNİ KURDU
İşletmenin sahibi ve yöneticisi Gülçin hanımın pozitif enerjisi, güler yüzlü, samimi tavrı sayesinde Majka'da kendinizi evinizde gibi hissediyorsunuz. Gülçin hanım 26 yıl izmir Barolar lokalinde başladığı hizmet sektöründe birçok marka restoranda çalışmış. Başladığı ilk günden itibaren işini tutkuyla, keyifle, hep severek yapmış. Hep kendi mekanını, restoranını açmayı hayal etmiş. Yıllarca bu sektörde edindiği deneyim ve birikimi bu yıl kendi mekanını açarak oraya aktarmaya başlamış. Bu sezon için geç kaldığını düşündüğü bir anda bu sevimli şirin yeri bulmuş ve çok özel bir mekan ortaya çıkmış. Majka'nın menüsü ve yemeklerinin belirlenmesinde aile gelenekleri ve yemekleri ilham kaynağı olmuş. Gülçin hanım bunu şu şekilde ifade ediyor: "Yıllarca içinde bulunduğu sektörde çok çeşitli yemekler ve sunumlar deneyimleme fırsatım oldu; ayrıca çok tecrübeli ve yaratıcı bir mutfak ekibimiz var. Onların da desteği ve müşterilerimizin beğenileriyle şekillenen güzel bir menümüz oldu. Tüm mezelerimizi günlük olarak, en lezzetli malzemelerden taze taze hazırlıyoruz. Reçelleri, yoğurtları, boşnak mantısı ve Boşnak böreğini de kendim yapıyorum. Kahvaltılarımızda da yine tazelik ve çeşitlilik en önemli kriterlerimizden. Majka'da herkese uygun bir şey mutlaka var" diyor.



ZEYTİNYAĞLI ÇEŞİTLERİ
En çok zeytinyağlı meze çeşitleri arasında seçim yapmakta zorlanıyorsunuz. Yaprak ciğerini mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Mekanın efsane lezzetlerinden, bayıldım doğrusu. Meyhane köfte, Majka bonfile, Cafe de Paris soslu bonfile, lokum, kuzu incik, Majka kebap, deniz ürünlü fettucine ve tabi ki meshur Boşnak mantısı ile birbirinden özel lezzetler sunuyorlar. Majka'nın başarısının nedeni, ilhamlarını geleneksel yemeklerden alıp, yüzlerini modern tatlara dönerek kendi yorumları ile ile çeşitlendirmelerinden geliyor. Gülçin Öztürk, "Bizim için müşteri memnuniyeti en önemli kriter. Kalite ve lezzetten elbette ödün vermiyoruz, ancak tüm bunların göstergesi, mutlu misafirlerimiz. Biz Majka'ya gelen misafirimizin burada kendini evinde hissetmesini istiyoruz. Adından tadına her aşamasında Majka Alaçatı ailesinin bir parçası gibi, keyifli geçirecekleri bir yemek deneyimi yaratmaya çalışıyoruz. Sanıyoruz ki ilk gelişlerinin ardından misafirlerimizin tekrar tekrar bizi tercih etmeleri de bu yaklaşımımızın doğru olduğunu gösteriyor. Çok güzel bir başlangıç yaptık ve kapılarımızı her gün ilk günkü heyecanla açmaya devam ediyoruz" diyor. Önümüzdeki dönem öncelikle burasının markalaşması ve daha sonra ikinci ve üçüncü şubelerini açmayı büyümeyi ulusal bir marka olmayı hedefliyorlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA