• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İl Seçim Kurulu itirazı reddetti YUNUS KARAKAYA

İl Seçim Kurulu itirazı reddetti

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.04.2015, 00:00
Hak yerde kalmaz. Gerçek, doğru, adalet, insaf ve haklı kazanç hiçbir şekilde yok edilemez. Kişinin hakkı olan şey ya bu dünyada, ya da öbür dünyada kendisine verilir. Hakkı hor görenler, çiğnemeye kalkışanlar, inkedenler büyük bir aldanış içindedirler.
Ön seçimlerde 2. Bölge'de 12 bin 755 oy alarak Kemal Kılıçdaroğlu ve Mustafa Ali Balbay'ın ardından 3. olan Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Atilla Sertel için 2 CHP'li üye tarafından itirazda bulunuldu. İtiraza gerekçe olarak Sertel'in Basın İlan Kurumu'nda (BİK) 27. Dönem Genel Kurul Üyesi olduğu ve 28. Dönem Genel Kurul Toplantısı'na kadar da bu görevine devam ettiği belirtildi.
İl Seçim Kurulu'na verilen dilekçede, Sertel'in BİK'teki görevi nedeniyle gelir elde ettiği ve ön seçimlerde adalete gölge düşürdüğü öne sürüldü. Sertel'in görevlerinden de açıklanan tarih geçtikten sonra istifa ettiği iddia edildi. Ancak İl Seçim Kurulu itirazı reddederek Atilla Sertel'in milletvekili olabileceğine karar verdi. CHP'li üyeler bu sefer de Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz etti.
Öncelikle şunu söyleyeyim Yüksek Seçim Kurulu, Atilla Sertel'e aday olabilir derse, kararı da köşemde yayınlar kendisinden özür dilerim. Benim Sertel'in milletvekili olmasına hiçbir itirazım yok, ben CHP'nin ve CHP'lilerin emeğinin boşa gitmemesi için, "Testi kırılmadan önlem alın" demek istedim.
Gözden kaçan bir diğer nokta ise Ak Parti'den milletvekili aday adayı olan Mehmet Atalay'ın Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü görevinin yanı sıra genel kurul delegeliğinden bile istifa ederek Atilla Sertel'in katıldığı toplantıya katılmaması.

Tanrıkulu İzmir'i istiyor


MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu ile kısa bir telefon görüşmesi yaptım. Tanrıkulu, milletvekili adaylığı için ilk tercihinin İzmir olduğunu üstüne basa basa söyledi. Tanrıkulu, "İzmir benim için çok değerli bir yer. İzmir dışında bir yerden aday olmayı düşünmüyorum" dedi. Kenan Tanrıkulu'nun bulunduğu 2.Bölge de seçimler bir hayli hararetli geçecek. MHP 2.Bölgede eski Bayraklı ilçe Başkanı Taşkın Işık, geçen dönem Karşıyaka belediye başkan adayı Lütfi Kılıç ve Foça Belediye Başkan adayı Serdar Mersin.

"Kadınların toplumdaki rolü artacaktır"


Türkiye Gençlik Konfederasyonu'nun İzmir İl Başkanı Senem Kılıç, yaptığı sosyal projelerle dikkatimi çekmişti, bir kez de köşeme misafir olmuştu. Kendisini bir sohbet ortamında daha yakından tanıma fırsatı buldum. MHP İzmir 1. Bölge'den milletvekili aday adayı olduğunu bildiğim için sohbetimizin konusu tabii "siyaset" oldu. Uzun yıllar özel sektörde yöneticilik, akademisyenlik ve sivil toplum kuruluşlarında liderlik yapan Kılıç, kadınların bulunduğu ortamı olumlu yönde farklılaştırdığını ve çözüm odaklı çalıştıklarını dile getirdi. Senem Kılıç hem MHP için hem de Türk siyaseti iyi değerlendirilmesi gereken bir isim. MHP'li dostlarımdan isteğim, bu ismi iyi değerlendirmeleri çünkü benim dinlediğim ve gözlemlediğim kadarıyla Senem Kılıç ismini Türk siyaseti uzun yıllar konuşacak.

Kutlu Doğum Haftası


Kutlu Doğum Haftası Peygamber Efendimiz (s.a.v)'in doğduğu haftaya denir. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Çakabey Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Nisan ayında cumartesi günü Cumhuriyet Mahallesi Spor Salonu'nda güzel bir etkinlik düzenleyecek. Saat 20.00'de başlayacak olan Kutlu Doğumun 1444. Yılı Kutlama Etkinliklerinde Prof. Dr. Mustafa Yıldırım'ın konuşmasının yanı sıra Abdurrahman Önül ve grubu birbirinden güzel ilahileri seslendirirken, tarihi mehteran takımı ve semazenler gösteri yapacak.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA