• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir YUNUS KARAKAYA

Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.07.2015, 00:00
Türkiye bir koalisyon çıkmazına girdi bakalım sonu neye varacak. Ben koalisyon görüşmelerinin olumlu sonuçlanacağına inanmıyorum, olumlu sonuçlansa bile pek de uzun vadeli olacağını düşünmüyorum. Ne demişler "Perşembenin gelişi, çarşambadan bellidir." Bir işin sonunun nasıl olacağı şimdiki gidişinden belli olur. Biri işin sonucunun ne olacağı, dün yapılandan ve bugün yapılmakta olandan belli olur. Bu belirtiler bize sonucu açıklar. Bir defa Ak Partisiz bir hükümetin olmasına imkan yok. Hükümetin kurulması için baş aktör Ak Parti olduğuna göre, koalisyon teklifi götürdüğü MHP ve CHP sürekli şartlar öne sürdüğünü görüyoruz. Bu partiler bir taraftan hükümette yer almak için can atıyor ama nedense ülkeyi kaosun içine sokmak isteyen çevrelerin etkisinde kalarak, çeşitli şartlar öne sürerek işi çıkmaza sürüyor. Bu yüzden kötü giden bir iş için uğraşmamak lazım.

Üniversite seçerken nelere dikkat etmeli

Selçuk Yaşar'ın 14 yıl önce "Bilim, Birlik, Başarı" ilkesiyse kurduğu Yaşan Üniversitesi, yoluna "Küresel ölçekte, yenilikçi ve sürdürülebilir bir" üniversite olma vizyonuyla yoluna devam ediyor.
2015/2016 Eğitim-Öğretim dönemindeki hedefleri hakkında düzenlenen basın toplantısında konuşan Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, tek bir vücut halinde hareket ederek, sürdürülebilir başarıyı yakalamış bir üniversite olacaklarını söyledi. Toplantıda Yaşar Üniversitesi'nin yeni rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, özellikle öğrencileri ve aileleri yakından ilgilendiren konulara değindi. Dinçer, konuşmasında üniversite tercihinde bulunacak adaylara da seslenmeyi ihmal etmedi. Dinçer "Öğrenciler öncelikle kendi yetenekleri çerçevesinde mutlu olacakları bir alanı seçmelidirler. Sonradan pişmanlık duyacakları, çalışmak istemedikleri meslek alanlarını tercih etmesinler" uyarısında bulundu. Prof. Dr. Dinçer, öğrencilerin yükseköğrenim için yıllarını geçirecekleri şehirleri de iyi araştırmaları gerektiğinin de altını özellikle çizdi.

"Küçük dokunuşlar büyük mutluluklar"


Karşıyaka Belediyesi yeni uygulamaya koyduğu "Küçük dokunuşlar, büyük mutluluklar "projesi özellikle yaşlı ve engelliler açısından yerinde bir proje. Projenin amacı yalnız yaşayan 65 yaş üzeri Karşıyakalılar ve engelli yurttaşlar için 'evde fatura ödeme' hizmeti sunmak. Dışarı çıkmakta zorlanan, ulaşım sıkıntısı çeken ya da sıra beklemek istemeyen yaşlı ve engelli vatandaşlar; elektrik, su ve doğalgaz faturaları için bu hizmetten faydalanabiliyor.
Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne 399 40 77 numaralı telefondan başvuruda bulunanların adres bilgilerini alan ekipler, evlere giderek öncelikle vatandaşın hizmetten yararlanmaya uygun olup olmadığını tespit ediyor. Ardından da ekipler, ödenecek fatura ile ücreti, makbuz karşılığında teslim alıyor. Fatura yatırıldıktan sonra tekrar vatandaşın evi ziyaret edilerek, ödemenin yapıldığına ilişkin belge teslim ediliyor. Umarım Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ı olası suiistimallere karşı önlemlerini de almıştır. Çünkü bir süre sonra bazı açıkgözler Karşıyaka Belediyesi'nden geliyoruz deyip de, engelli ve yaşlıları dolandırmaya kalkabilir. Sayın başkan "Testi kırılmadan" önlemini almıştır sanırım.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA