• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Başarısı cezasız kalmadı YUNUS KARAKAYA

Başarısı cezasız kalmadı

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.07.2015, 00:00
Türkiye Kadınlar Futbol 1. Ligi'nde üst üste üç kez şampiyon olup, ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde temsil eden ve geçtiğimiz yıl da Devler Ligi'nde son 16 takım arasına girerek tarih yazan Konak Belediyesi Kadın Futbol Takımı'nın içinde bulunduğu durum "Hiçbir başarı cezasız kalmaz" sözünü aklıma getirdi.
Şampiyon olduğu dönemde program yaptığım zamanlarda konuğum olduğu için hem Konak Kadın Futbol takımı futbolcularını, hem de takımın Teknik Direktörü Hüseyin Tavur'u çok iyi tanırım. Hüseyin Tavur'un takımı için ne çok fedakarlık yaptığını yakından bilen bir isimim. Ne Hüseyin Tavur'un, ne de takımdan gönderilen futbolcuların 3 kuruş için çabalarını heba etmeye gerek yoktu. Eğer amaç hem Türk Bayrağı'nı Avrupa'da dalgalandırmak, hem de İzmir'in adını duyurmaksa o zaman Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın mutlaka bir çaresine bakması gerekirdi. Öyle "Kamu bütçesini yönetirken de kanunlara bağlıyız" demekle olmuyor Sema Hanım, sanatçılara verdiğiniz bütçeden kısıp pekala o kadın futbol takımına destek olabilirsiniz. Yoksa kadın futbol takımını ziyaret ettiğiniz sırada yaptığınız açıklamalar çok komik geldi bana.
Sema Pekdaş'ın Yeni Asır Gazetesi'nin çabaları sonucunda birçok kurum ve kuruluşun takıma sponsor olmasına karşı çıkmasını da anlayamadım. Sema Pektaş "Belediye olmamız nedeniyle de herkesle sponsorluk anlaşması yapmıyoruz. Kamu parasını idare ediyoruz, kamu kaynaklarını kullanıyoruz. Kamunun rantı bizden soruluyor. Dolayısıyla da bunu yaparken çok titiz davranıyoruz" şeklindeki açıklamaları da kafalarda soru işareti oluşturdu.

Türk Askeri şehit olmaya davulla zurnayla gider

Askerlik bir vatan borcudur, her Türk gencinin yapması, yaşaması gereken çok kutsal bir görevdir, toplumumuzda gelenekselleşmiş köklü bir geçmişe sahip olan askerlik kutsal bir görev olarak değerlendirilir. Türk Askeri şehit olmaya davulla zurnayla gider. Bu sadece Türk Milleti'ne özgü bir gelenektir.
Bu geleneklerin yaşandığı bölgelerden birisi olan Manisa'nın Demirci ilçesi Belediye Başkanı Selami Selçuk'un da geçtiğimiz günlerde önemli misafirleri vardı. Bunlar Demirci'den Ağustos celbinde vatani görevlerini yapmak için giden gençlerdi.
Gençler, Belediye Başkanı Selami Selçuk'tan helallik almak için makamında ziyaret ettiler. Başkan Selçuk da gençlere Türk Bayrağı, Kuran-ı Kerim ve tıraş takımı hediye ederek hayırlı teskereler diledi.

HEM DEVLET HEM MİLLET SAHİP ÇIKAR
Bu vatan için hangi görevde bulunursa bulunsun şehit olanlara bir kez daha rahmet diliyorum. Şehitlere hem devlet, hem de milletin sahip çıktığını söylememe gerek yok. İşte milletin sahip çıktığına bir örnek;
AK Parti Konak İlçe Teşkilatı'ndan ve Kemeraltı'nın tanınmış esnaflarından olan Ümit Aydın şehit ailelerine destek olmak için bir gayret içine girmiş. Aydın "Şehit çocuğu sadece şehidimin çocuğu değildir. Bizim de çocuğumuzdur. O yüzden Cemre Sünnet'te şehit çocuklarımıza bundan sonra pelerin takımını bedava vermeye karar verdim" diyor. Kendisini tebrik ederim.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA