• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’de milletvekili listesi değişecek mi? YUNUS KARAKAYA

CHP'de milletvekili listesi değişecek mi?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.08.2015, 00:00
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), CHP'nin erken seçim nedeni ile milletvekili adaylarını önseçim yapmadan belirlemesi konusundaki CHP Parti Meclisi'nin aldığı kararı olumlu buldu ve şimdi kafalarda 1 Kasım seçimlerinde İzmir milletvekili listesi değişecek mi sorusu oluştu.
Yazıma CHP kulislerinde konuşulan konularla başlayayım.
Öncelikle şunu belirteyim; CHP kulislerinde İzmir listesinin yeniden dizayn edileceği, listelerde mutlaka Kürt kökenli en az iki milletvekili adayı olacağı iddia ediliyor.
Tabi CHP kurmaylarının esas hedefi birincisi partiyi geniş yelpazeye yaymak. Her kesimden oy almak, hem ulusalcı kanadı, hem de Kürt, Alevi ve Karadenizli seçmenden oy alabilmek. İzmir'de yaşayan ulusalcı aday ile MHP'den, Kürt aday ile HDP'den oy çalmak Alevi aday ile de HDP'ye gidebilecek oyların önüne geçmek.
Merak edilen sorulardan birisi de "1 Kasım'da yapılacak seçim listesinde Önder Sav'a yakın isimlerden birkaçı seçilebilecek noktada kendine yer bulabilecek mi?"
CHP ile ilgili iyimserim, ancak beni şaşırtan iddialarda geliyor kulağıma. Bu iddiaların başında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun baskısı ile Alaattin Yüksel'in vekil olabilmek için yarışa dahil olacağı geliyor. Eski vekillerden Rahmi Aşkın Türeli, Erdal Aksünger, eski bir belediye başkanının listelerde yer alabileceği kulağıma gelen iddialar arasında. CHP Yönetimi'nin geçen dönemin tartışmalı ismi Atilla Sertel'e sıcak bakmadığı öne sürüldü. Sertel'in yerine kadın kontenjanından İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Gazeteci Dilek Gabbi, EGİAD Başkanı Seda Kaya gibi isimleri aday gösterebileceği konuşuluyor.
Beni şaşırtan bir diğer iddia ise mevcut İl Başkanı Bedri Serter'in aday gösterilebilecek olması. Bunun yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'den tekrar aday olmayacağına kesin gözüyle bakılıyor. CHP Yönetimi Tuncay Özkan'ın bölgesinin değiştirebileceği gibi Zeynep Altıok, Selin Sayek Böke, Zekeriya Temizel de İzmir'den yeniden aday gösterilmezse kimse şaşırmasın. Tüm bu gelişmelerin ardından Mehmet Ali Susam'ı yeniden Meclis'te görebileceğimizi sizlerle paylaşmak istedim.
Her iki bölgeden 9'ar milletvekili çıkarmayı hedefleyen CHP'nin milletvekili aday listesi ile haydi bir aday toto yapalım istermisiniz?
1.Bölge
Musa Çam, Tuncay Özkan, Kürt aday, Tacettin Bayır, Aziz Bey'in kontenjanı(Bayan), Özcan Purçu, Ayten Karadağ, Ali Yiğit, Eski bir belediye başkanı, Altan İnanç, Erkut Tamay, Kadir Sinan, Onur Utkan İçli
2.Bölge
Aytun Çıray, Kamil Okyay Sındır, Mustafa Balbay, Rahmi Aşkın Türeli, Uğur Bostancıoğlu, Misket Dikmen, (Dilek Gabbi, Seda Kaya), Bedri Serter (Karabağlarlı olmasına rağmen), Hüseyin Sezer, Ülkümen Rodoplu, Nurgül Uçar, Barış Erel, Ali Kemal İlitaş, Taha Okan

CHP'NİN SÜRPRİZ İSMİ KARADAĞ VE BOSTANCIOĞLU
Listelere baktığımızda hemen hemen tüm isimleri tanıyoruz. Gelelim Uğur Bostancıoğlu'na. Kendisi yıllardan beri CHP örgütünde gerek il ve gerekse ilçe örgütlerinde çeşitli görevlerde bulundu. Eski bir sendikacı ve atadan dededen CHP'li bir isim. Şu anda mali müşavirler odasını ayakta tutan başarılı bir isim. Dedik ya CHP'nin bir ablaya ihtiyacı var. O isim sanırım Ayten Karadağ olacak. CHP kulislerinde konuşulan partide bir kadının adı olacaksa bu isim Ayten Karadağ olmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA