• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Su bulanmayınca durulmaz YUNUS KARAKAYA

Su bulanmayınca durulmaz

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.11.2015, 00:00
Bildiğiniz gibi İzmir kamuoyu, Karşıyaka Belediyesi tarafından gazetecilere haksız ödeme yapıldığı iddialarıyla ilgili çalkalanıp duruyor. Kimi iş, konu, olay ya da durumlar pek çok tartışma, çekişme ve mücadeleden sonra aydınlığa kavuşur. Hemen herkes niyetini açığa vurur, fikrini söyler, söylenmedik bir şey kalmaz, sonunda mesele çözülür ve iş yoluna girer. Evet, su bulanmıştır artık, durulması için bazı sorulara cevap bulunması gerekiyor. Bu konuda Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, eski başkan Cevat Durak kadar İzmir Gazeteciler Cemiyeti yönetimine büyük görev düşüyor. Haberde işaret edilen gazete veya gazeteciler kimlerse onlar da tespit edilmeli ve gereği İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından yapılmalı. Bu yazdığım işin bir bölümü ama asıl mesele sorunu kökten çözmekten geçiyor. Yapılan yorumlara ve konuşulanlara bakıyorum, herkes isimleri merak ediyor. Sadece isimlere odaklanmak sivrisinek öldürmek gibi, bataklığı kurutmak gerek. Sapla samanı ayırt etmek gerekir. Yani bu işi hakkıyla yapan, tüm sorumlulukları yerine getiren gazeteciler ile mesleğin adını lekeleyen isimleri birbirine karıştırmamak lazım. Bu arada hemen şunu da belirteyim Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cevat Durak, yurtdışında gezide ve 24 Kasım'da İzmir'de olacak sanırım.


Foça vapur seferlerini istiyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 Ağustos tarihinde başlattığı Foça - İzmir gemi seferlerine ara verdi. Ama vapur seferlerine ara verilmesinin Foçalı esnaf tarafından fazla hoş karşılanmadığını belirtmek isterim. Hava muhalefeti olmadığı sürece seferlerin devam etmesi gerektiğini savunan vatandaşlar, "Sayın Aziz Kocaoğlu, 'filomuzu son teknolojiye sahip gemilerle donattık' diye her yeri geldiğinde övünüyor. Fakat nasıl oluyor da son teknolojiye sahip gemiler, kış seferi yapamıyor" sözleriyle tepkilerini dile getiriyor. MHP'li Foça Belediye Meclis Üyesi Taner Acar, Foça'da turizmin yaz sezonunda değil, kış mevsiminde desteğe ihtiyaç duyduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bu yaz başlayan gemi seferlerinin ilçemize çok faydası oldu. Ancak yaz sezonunun sona ermesiyle birlikte gemi seferlerine de ara verildi. Belediye Meclisi'nde Foça halkını temsil eden biri olarak bu duruma üzüldüğümü söyleyebilirim. Çünkü yaz mevsimi geldiğinde Foça zaten yeterince kalabalık oluyor. Esnafın iş yapamama gibi bir sıkıntısı olmuyor. Esnafın asıl sıkıntısı içinde bulunduğumuz kış aylarında hasıl oluyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Foça'ya gerçekten destek olmak istiyorsa; bu seferleri asıl kış aylarında yapmalı."
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA