• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP ne derse o YUNUS KARAKAYA

CHP ne derse o

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.05.2016, 00:00

"AK Parti'nin yeni Genel Başkanı ve Başbakan kim olacak?'' sorusu geçtiğimiz günlerde cevap buldu ve bugün de AK Partili delegelerin onayına sunulacak.
AK Parti İzmir Milletvekili Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın Genel Başkanlığı bugün delegelerin oyuyla resmiyet kazanacak. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onaylamasıyla görev süresi boyunca bölünmüş yollar, havalimanları, Yüksek Hızlı Tren gibi dev projelere imza atan Binali Yıldırım, Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni Başbakanı olacak.
Ulaştırma Bakanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın AK Parti Genel Başkan adayı olmasının ardından AK Parti İzmir İl Başkanlığı, kenti "Yanındayız her zaman İzmirli Başbakan" yazılı ayaklı pano ve pankartlarla donattı. Hemen ardından CHP ve MHP'li malum kesimler Binali Bey'in İzmirli olup olmadığını tartışmaya başladı.
Peki, CHP ve MHP'den İzmir Milletvekili seçilenlerin kaç tanesi İzmir doğumlu.
Okuyucularımın değerlendirmesine sunuyorum...
CHP
Kemal Kılıçdaroğlu, 1948 Tunceli doğumlu, Ahmet Tuncay Özkan, 1966 Ankara doğumlu, Ali Yiğit, 1955 Kayseri doğumlu, Aytun Çıray, 1957 İzmir doğumlu, Mustafa Balbay, 1960 Burdur doğumlu, Zeynep Altıok, 1968 Ankara doğumlu, Tacettin Bayır, 1960 İzmir doğumlu, Musa Çam, 1953 İzmir doğumlu, Özcan Purçu, Aydın Söke doğumlu, Selin Sayek Böke, 1972 Ankara doğumlu, Kamil Okyay Sındır, 1962 İzmir doğumlu, Zekeriya Temizel, 1948 Tokat doğumlu, Murat Bakan, 1972 Ankara doğumlu, Atilla Sertel, 1956 Eskişehir doğumlu, MHP
A. Kenan Tanrıkulu, 1958 İstanbul doğumlu, Oktay Vural, 1956 Diyarbakır doğumlu...
Onun için kimin nereli olduğunu tartışacağınıza İzmir'in kalkınması için neler yapılması gerektiğini konuşun kardeşim.
Ey CHP'liler siz değil miydiniz Genel Başkanınız Kemal Kılıçdaroğlu, Tunceli yerine İzmir'den Milletvekili adayı olduğunda, "İzmir başbakan çıkaracak" diye slogan atan.
Evet, isteğiniz oldu, İzmir bir başbakan çıkardı ama partiyi tutturamadınız o kadar.

FİL NASIL BİR HAYVANDIR?

Hintliler, karanlık bir ahıra bir fil getirdiler ve daha önce hiç fil görmemiş olan halka onu göstermek istediler.
Hayvanı görmek için o kapkaranlık yere bir sürü insan toplandı. Fakat filin konduğu ahır o kadar karanlıktı ki, fili görmenin imkanı yoktu. O zifiri karanlık yerde insanlar ellerini uzattılar ve filin nasıl bir hayvan olduğunu anlamak için orasına burasına dokundular.
İnsanlardan birisi, filin hortumunu elledi.
"Fil nasıl bir hayvandır?" diye sorulunca, "Fil, bir oluğa benzer" dedi.
Başka birisi filin kulağını elledi, "Fil bir yelpazeye benziyo" dedi.
Bir başkası hayvanın ayağına dokundu, soranlara, "Fil bir direğe benziyor" dedi.
Bir başkası filin sırtını ellemişti, "Fil bir taht gibidir" dedi.
Başkaları da filin neresine dokunursa hayvanı nereye benzettiyse, ona göre anlatmaya koyuldu. Herkes farklı şeyi gördüğü için farklı şeyi anlattı.
Duygu gözü ancak avuca benzer; avuç bütün fili birden elleyemez ki gerçeği anlayabilsin!

KERMESE DAVET VAR

Değerli kardeşim Hakan Kurt tarafından "5. Geleneksel Ahmediye Kermesi"ne davet edildim.
Gerçi Bornova Kızılay Mahallesi'nde düzenlenen kermes bu akşam sona erecek ama belki gitmek isteyenler olur diye sizlerle paylaşmak istedim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA