• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Spor kulüplerine davet var YUNUS KARAKAYA

Spor kulüplerine davet var

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.06.2016, 00:00
Hiç kuşkusuz futbol artık bir temaşa spor olmaktan çıktı. Futbol ülkelerin ve şehirlerin ekonomisine önemli katkılar koyan bir sektör haline geldi. Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2016), turnuvaya 3. kez ev sahipliği yapacak Fransa'ya 1,2 milyar avro gelir sağlayacak olması da bunun bir göstergesi.
Her ne kadar İzmir bunun farkına varmasa bile Antalya bu işin kaymağını yiyen illerin başında geliyor. Yerli ve yabancı futbol kulüplerine tesisler açısından büyük imkanlar sunan Antalya, diğer turizm dallarının yanı sıra futbol turizmi açısından da ön plana çıktı. Ege bölgesinde başta İzmir olmak üzere birçok ilde yapılacak bir çalışmayla Belek yöresindeki futbol turizmi, ürün çeşitlendirmesi kapsamında incelenerek, futbol turizmi için gerekli şartların araştırılması ve bölgede artan futbol turizmi talebinin en verimli şekilde değerlendirilmesi sağlanabilir.
Mesela Manisa'nın Demirci ilçesinin Belediye Başkanı Selami Selçuk'un, Egeli kulüplere yaptığı davete futbol kulüplerinin yöneticileri kulak tıkamasın.
Başkan Selçuk, "Spor kulüplerimiz için ideal kamp alanlarımız mevcut. 1650 metre yüksekliğinde yaylalarımız var. Görenler spor kulüplerinin kamp yaptığı yerlerdeki şartların, bizim sahip olduğumuz avantajların 10'da 1'ine bile sahip olmadığını söylüyor.
Fenerbahçe'nin antrenman yaptığı Düzce Topuk Yaylası da dahil. Gerek Spor Toto olsun, gerek Gençlik Spor Bakanlığı'nın alt yapı fonlarından, belediyemizin de imkanları ile Demirci'de spor turizmini geliştirmeyi hedefliyoruz" diyor.
Başkan Selçuk, Demirci'nin oksijen deposu olan Koca Yayla Bölgesi'nde kamp tesisi yapmak isteyen kulüplere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.
Selçuk, "Un var, su var, şeker var, helvayı karacak ustayı arıyoruz" dedi.

Tağşişe cezalar artıyor

TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin'in, 'Tağşiş yağlardan' dert yandığını ve cezaların yetersizliğini dile getirdiğini biliyoruz. Tabi bu sadece Cahit Çetin'in sorunu değil, bu sektörde kim varsa onları da ilgilendiriyor.
Sanırım Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 'Tağşiş' ürünlerin önüne geçmek için önemli adımlar atmaya hazırlanıyor.
Akhisar Ticaret Borsası tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeğinin ardından Borsa'ya en fazla işlem hacmi yaptıran firmalara plaket, teşekkür ve takdir belgeleri verilmesi töreninde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, sektörün önemli sorunlarının başında yer alan tağşiş konusunda yeni bir tasarı hazırlığı içinde olduklarını dile getirdi.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA