• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Karaya sabun deliye öğüt neylesin YUNUS KARAKAYA

Karaya sabun deliye öğüt neylesin

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.08.2016, 00:00

15 Temmuz başarısız darbe girişimi gecesi ve sonrasında ülkemizde bu vatan için gözünü kırpmadan canını verecek birçok insan olduğunu bir kez daha gördük. Tabii bu arada kim vatan haini, kim vatansever hep beraber gördük. Bir toplumda iyi, yararlı ve güzel işler yapanlar bulunduğu gibi kötü, yararsız ve çirkin işler yapan insanlar da bulunduğu bir gerçek.
Ancak esası, özü bozuk olan şeyi düzeltmek hemen hemen imkansızdır. İnsanlar için de durum aynıdır. Kimi akılsız, anlayışsız, yoldan çıkmış kimseleri de doğru yola getirmek mümkün değildir. Büyüklerimiz ne buyurmuş:
"Karaya sabun, deliye öğüt neylesin."

SEN NEYMİŞSİN

Son günlerde AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık ve Yeni Asır Gazetesi'ne karşı bir takım kısımlar tarafından haksız eleştiri kampanyası başlatıldı sanırım.
O kişiler önce aynanın karşısına bir geçsin, kendilerine bir baksın, gerçek yüzlerini görsün, ondan sonra meydana çıksın, söz söylesin.
Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Ahmet Hakan da, Uğur Dündar'a özenmiş sanırım.
AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık'ın 20.12.2009 tarihinde Yeni Asır Gazetesi'nde çıkan bir yazısına atıfta bulunmuş.
Ahmet Hakan madem Uğur Dündar'a özenerek her türden bel altı çalışmasını gayet mubah ve meşru görüyor o zaman da kusura bakmasın biraz da biz eski defterleri karıştıralım.
Madem Sayın Hüseyin Kocabıyık'a vurmak, bu türler için neredeyse "geleneksel" hale geldi, isterseniz şöyle yapalım; 2 Haziran 2009'a, yani Hüseyin Kocabıyık'ın yazısından 5 ay öncesine gidelim.
Ahmet Hakan'ın "Fethullah Gülen'den Uğur Dündar portresi" yazısına bir göz atalım.
Yazısında FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'e "Hocaefendi" diye hitap eden isim Ahmet Hakan.
Bakın bölücü örgüt lideri Fethullah Gülen, Uğur Dündar'ı nasıl tasvir ediyor:

"Çok değerli, saygıdeğer yazar, yapımcı ve gerçek aydın Sayın Uğur Dündar Beyefendi...
Her zaman olduğu, şu son aylarda bir linç kampanyasıyla üzerime gelindiği bir dönemde de ortaya koyduğunuz demokrat tavır, gerçekçi anlayış ve cesaret örneği, son derece takdire şayan ve mucib-i teşekkür olmuştur.
Herkes gibi akan zaman ve süratle değişen hadiseler çerçevesinde bazı görüş, düşünce ve tavırlarımda birtakım değişmelerin görülmesi tabii olmakla birlikte, bu fakiri yakından tanıdığınızı sandığım biri olarak, hiçbir zaman kimseyi, hele bir milleti aldatmayacağımı takdir edersiniz.
Hakkımda bir linç kampanyası başlatanların da esasen bunu bildiğini, fakat maksatlarının başka olduğunu da, mutlaka herkesten çok iyi biliyorsunuz.
İlk günden bu yana, gerçek ve sorumlu bir aydın sıfatıyla daima demokrasinin, evrensel insan haklarının ve insani özgürlüklerin müdafii olarak gösterdiğiniz performans, inanıyorum ki, nesiller için örnek olacak mahiyettedir.
Gösterdiğiniz civanmertlik ve ortaya koyduğunuz vefadan dolayı en içten teşekkürlerimi ve bu münasebetle kalbi hürmetlerimi arz eder, Cenab-ı Allah'tan sıhhat, afiyet ve mutluluklar dilerim. Fethullah Gülen." Bölücü örgüt liderinin, Uğur Dündar'ı kendisini yakından tanıyan "Civanmert bir insandır" şeklindeki tasviri bilmem dikkatinizi çekti mi?
Bölücü örgüt lideri Fetullah Gülen'in görüşlerine önem verdiğinin de altını çizen Ahmet Hakan.
Yazısını "Yaşasın Türk okulları" diye bitirmiş.
Şimdi ben de Ahmet Hakan'a soruyorum.
Fethullah Gülen sizin için "Hala muhterem mi?" "Fethullah Gülen'in görüşlerine her zaman çok ama çok önem vermiş biri olarak" demişsiniz ya yazınızda. Hala Fethullah Gülen'in görüşlerine önem verip destekliyor musunuz?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA