• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Güzün gelişi yazdan bellidir YUNUS KARAKAYA

Güzün gelişi yazdan bellidir

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.08.2016, 00:00

Başlangıç ve gidişat bir işin nasıl sonuçlanacağı konusunda aşağı yukarı bir fikir verir. İyi başlamayan, sürekli aksayan, aksiliklerden bir türlü kurtulamayan işin olumlu sonuçlanacağı pek düşünülemez.
"Güzün gelişi yazdan bellidir" demiş atalarımız.
Ülkemizdeki gelişmeler üzerine her zaman önemli tespitlerde bulunan 25. Dönem İzmir Milletvekili Murat Koç, son yaşanan olayların ardından "Üst Kurul 'Gazi Meclisimiz' Olsun" diye açıklamada bulundu. Koç'un bu önerisini siyasiler göz ardı etmemeli.
Koç şunları söyledi:
"Milletvekili olmadan önce, vekillik sürecimde ve sonrasında 'İZMİRLİLİK BİRLİKTELİĞİ' ve 'İZMİRLİLİK LOBİSİ' çağrısında bulundum. 'OLMAZ' dediler, 'OLDU'. Şimdi ise 'TÜRKİYE BİRLİKTELİĞİ' çağrısında bulunuyorum.
Parlamentoda birlik, Türkiye'de birlik, İzmir'den Kars'a milletimizde birlik diyorum.
Son günlerde artan terör saldırıları, şehit olan emniyet güçlerimiz ve vatandaşlarımız hem manevi olarak bizi üzüyor hem de ekonomik ve sosyal yönden gelişimimizi durduruyor.
Terörle uğraşan devletimiz, terörle uğraşan milletimiz üretemiyor, motivasyonumuz git gide daha alt seviyelere geriliyor. Bu kapsamda terörle mücadele hususunda, 'ÜST KURUL' olarak Gazi Meclisimizi görevlendirmeliyiz.
Adına ister Milli Akıl, ister Ortak Akıl deyin, bunu hayata geçirmeliyiz.
Bu geçiş sürecinde, Cumhurbaşkanımız Parlamentoya Başkanlık edebilmelidir.
Sadece AK Parti ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın omuzlarına, yıllardır süren terörizmi sonlandırma görevi bırakılırsa, izlenecek yolda atılan adımlarla birlikte birçok kafadan birçok ses yükselmeye başlayacaktır. Bu yükselen sesler parti tabanlarında yankı bulacak, birlikte hareket edilemeyecek ve yine aralarda boşluklar mevcut olacaktır.
Yenikapı gecesi ruhunu bozmadan Meclis'e taşımalı, birbirimize sıkıca tutunarak doldurduğumuz boşlukları halka aktarmalıyız.
Meclisimiz ile milletimiz bir bütün haline geldikten sonra karşımızda hiçbir güç duramayacak, aramıza nifak tohumları saçmaya cesaret edemeyeceklerdir."

SEDAT ŞENBAŞ'IN "S" TUTKUSUNUN SIRRI NEDİR?

AK Parti İzmir 2. Bölge'den Milletvekili adayı olan Sedat Şenbaş geçtiğimiz günlerde 3. kez baba olma mutluluğu yaşadı. DYP'nin 19. dönem İzmir milletvekili Erkut Şenbaş'ın oğlu, merhum Necmettin Erbakan'ın Genel Başkanlığı döneminde 19, 20, 21 olmak üzere üç dönem Bingöl milletvekili Hüsamettin Korkutata'nın damadı olan Sedat Şenbaş'ın bir erkek çocuğu oldu.
3. çocuğuna Selim ismini veren Sedat Şenbaş'ın "S" sırrını merak ettim. Neden mi eşinin ismi SİNEM, Çocuklarının ismi ise "SERRA, SADUN, SELİM." Sedat Şenbaş bakalım "S" tutkunun sırrını ne zaman açıklayacak.
Bu arada Sedat Şenbaş'ın kayınpederi deneyimli siyasetçi Hüsamettin Korkutata, geçtiğimiz günlerde Ankara Mesa Hastanesinde guatr ameliyatı oldu.
Hüsamettin Korkutata'ya geçmiş olsun derken dünyaya merhaba diyen Selim'e hayırlı ömürler dilerim.

SÖZÜN DOĞRUSU

Az ve öz konuşulması gerektiren bir durum olduğundan sıkça söylenen bir söz vardır "Kısa kes Aydın havası olsun." Ama sözün doğrusunun "Kısa Kes Aydın Abası Olsun" olduğunu biliyor musunuz?
Balıkesir'e yolu düşen bir adam, buranın meşhur aba kumaşından bir elbiselik almış, memleketine götürmüş. Elbise diktirmek için doğru terzisine gitmiş. Terzi adamın ölçüsünü aldıktan sonra:
Bu aba hem üstlük hem de şalvar dikmeye yetmez, deyince tepesi atan müşteri kızgınlıkla terziye bağırmış:
Yahu nasıl yetmez? Etekleri kısa olsun, kısa kes Aydın abası olsun, demiş

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA