• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Erkek öğrencilerin yurt sorunu YUNUS KARAKAYA

Erkek öğrencilerin yurt sorunu

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.09.2016, 00:00

Üniversitelerin açılmasıyla birlikte öğrencilerin yurt sorunları da baş gösterdi.
Bir dostum, okumak için İzmir'e gelen yeğeninin yurt ararken karşılaştığı sorunları benimle paylaştı.
Aynı sorunların tüm Türkiye'de yaşandığını dile getiren dostum şunları söyledi;
Bornova'da daha da genişletirsek İzmir'de üniversite öğrencileri için büyük çapta yurt açığı var. Özellikle de bu sene boş erkek öğrenci yurdu bulmak mümkün değil.
İzmir; aynı zamanda Türkiye'nin 3'üncü büyük şehri. Yani en fazla öğrenci çeken illerimizden biri olmasına karşın maalesef ki yeterli sayıda ve düzeyde erkek öğrenci yurtları bulunmuyor.
Özellikle İzmir'e çevre illerden ve/veya Anadolu'nun diğer illerinden gelen; emekli, memur, işçi, küçük esnaf düzeyindeki ailelerin çocuklarına devlet yurdu çıkmadığında bu çocuklar nerdeyse açıktalar. Özel öğrenci yurtları hepsi dolmuş durumda.
Fiyatlar ise kişi başına ayda 1.000 liradan başlıyor. 4 kişilik odalarda yaşıyorlar. Hatta sadece 2 kişilik ranza ve 1 dolap alabilen ufacık odalarda 750 lira kişi başına para ödeyerek yaşamaya çalışıyorlar. En önemlisi, bu oda malzeme odası olarak ayrılmış ama öğrencilere veriliyor. Daha da önemlisi bu odada tuvalet ve duş alınacak bir yer de maalesef yok.
Odanın içinde 2 kişi zor giyinebilir.
Bu ücretlere baktığınızda, üniversitede çocuk okutan emekli bir baba ya da memur bir babaya maliyeti aylık 1.500 lirayı çok rahat bulur.
Yetkililerimizin bu konuya çok acil olarak el atmaları gerektiğini düşünüyorum.
Aksi halde bu çocuklarımız çok farklı insanlardan oluşan cemaat gruplarının, terör örgütlerinin, kötü niyetli kişilerin eline düşer ki; bunu hiçbirimiz istemeyiz.
TOKİ bu işe ön ayak olabilir.
Yerel yönetimler her il ve ilçede yaşayan bu çocuklarımıza bir formül bulmalıdır.

Doktorların aşkında mutlu son

Doktorların aşkı mutlu sonla noktalandı. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Sekreteri Yunus Karslı'nın oğlu Doktor Emre Karslı, hayatını meslektaşı Tuğçe Yüksel (Karslı) ile birleştirdi.
Emre Karslı Torbalı Devlet Hastanesi'nde Acil Uzman Doktor olarak görev yaparken, hayatını birleştirdiği Tuğçe Karslı ise Katip Çelebi Üniversitesi Hastanesi'nde iç hastalıkları doktoru olarak mesleğini sürdürüyor.
Ben de mutlu çifte bir ömür boyu mutluluklar diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA