• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ak Parti Manisa yeni başkanını bekliyor YUNUS KARAKAYA

Ak Parti Manisa yeni başkanını bekliyor

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.12.2016, 00:00

Bildiğiniz gibi Ak Parti Genel Merkezi Manisa'da yeni yapılanmaya gitmek için İl Başkanı Zülfikar Gürcan'ın istifasını istemişti.
Ancak genel merkez tarafından istifası istenen istendiğini ancak, Zülfikar Gürcan'ın istifasını vermemekte direndiği kulağıma gelen bilgiler arasında. Manisa'da yeni yapılanmaya gitmekte kararlı olan Ak Parti Genel Merkezi geçtiğimiz günlerde bir temayül yoklaması yaptı.
Yüz yüze yapılan ve basına kapalı olarak gerçekleşen temayül yoklaması partili belediye meclis üyeleri, belediye başkanları, ilçe başkanları, il ve ilçe yöneticileri, il kadın kolları, il gençlik kollarının ana kademe başkanları ve yöneticileri katılımıyla yapıldı. Partililer, başkan görmek istedikleri 3 ismi bildirdiler. İl Başkanlığı için mevcut başkan Zülfikar Gürcan'ın yanı sıra Ozan Erdem, Adnan Kaçire, Berk Mersinli, Ahmet Tonguç, Zafer İkinci, Abdullah Tekin, Mehmet Emin Çipiloğlu, Fatih Özsümer gibi kişilerin adı geçiyor.
Ama bu hafta sık sık yaptığım ziyaretler sırasında Adnan Kaçire'nin adının daha çok İl Başkanlığı için anıldığını duydum.
Kaçire'nin hem vizyonu, hem de siyasi tecrübesiyle İl Başkanlığını kaldıra bileceği dillendiriliyor.
Kaçire, Genel Merkezin Manisa'da yeniden yapılanması için yaptığı temayülle saygılı duyulması gerektiğini ifade ederek "İstifa etmeyenler Ak Parti Davasına büyük zarar veriyor. Koltuklar gelip geçicidir, baki olan Ak Parti hizmetleridir. Bu bir bayrak yarışıdır" diye konuştu.
İl Başkanlığı için isimleri geçenler arasında Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Fatih Özsümer de yer alıyor. Özsümer'i zamanında TOBB Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun yanında görev yaptığı sıralarda Manisa için yaptıklarını da yakından biliyoruz.

Ege turizmi nasıl gelişir?

TRT Kent Radyo İzmir'de "İzmir'in Renkleri" programımda Yaşar Üniversitesi İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. İge Pırnar konuğum oldu. Kendisiyle Ege'nin turizmden hak ettiği payı alabilmesi için neler yapılması gerektiğini konuştuk.
Uzun uzun konuştuk ama sonucunda şu kanıya vardık;
"İşbirliği şart" Pırnar, "Ege Bölgesi, alması gereken talebi maalesef alamamakta. Bunun nedenlerinden biri de turizmde pek çok kaynağı barındıran eşsiz bir destinasyon bölgesi olarak sahip olduklarımızı bir arada tanıtıp öne çıkamamamız.
Denizden tarihe, sağlıktan gurme turizmine kadar pek çok değişik turizm ürününü içinde barındıran Ege'nin, bir bütün turizm destinasyonu olarak tanıtımı yapılmalı. Turizm talebini artırmak için ortak markalama ve ortak reklam faaliyetleri ile bu eşsiz destinasyonun eşsiz turizm ürünleri 'dünya çapında düşünce-bölgesel yaklaşım' ilkesi benimsenerek bir elden dünyaya tanıtılmalı" dedi.
Turizm sektörünün, Türk ekonomisinin başında gelen ve kriz dönemleri dışında en hızlı büyüyen sektör olduğunu belirten Pırnar "2016 yılının ilk 10 aylık dönemde, İzmir, Muğla, Aydın gibi önde gelen turistik merkezlerdeki turist kaybı geçen yıla göre yüzde 40'ın üzerinde.
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Ege turizmi de büyük zararla karşılaştı.
Yalnızca İzmir'e gelen yabancı ziyaretçi sayısı 10 ayda yüzde 43,5 gerileyerek 636 bine düştü.
Ege'nin bu düşüşten daha az etkilenmesi, ilerleyen dönemde ise turizmden hak ettiği payı alabilmesi için çözümler üretmek gerekiyor" dedi.

Yolun trafiğe açılmasını bekliyorlar

İzmir Aydın yolu üzerinde devam eden yol yapım çalışması 3 farklı noktada sürüyor.
Bu çalışmalar sırasında meydana gelen trafik sıkışıklığı vatandaşları tedirgin ediyor.
Kuşçuburun, Yazıbaşı ve Ayrancılar bölgesinde süren çalışmalar sırasında meydana gelen trafik sıkışıklığı yüzünden iş çıkışı evlerine geç ulaşmaktan dert yanan vatandaşlar çalışmaların biran önce tamamlanmasını istiyor.
Yetkililer ise çalışmaların bölüm bölüm yapıldığını, kısa sürede trafik akışının normale döneceğini dile getirdiler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA