• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Seferihisar o satışları konuşuyor YUNUS KARAKAYA

Seferihisar o satışları konuşuyor

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.12.2016, 00:00

Seferihisar, İzmir'in güneybatısında ve Ege Bölgesi'nde yer almaktadır. Seferihisar, Cumhuriyet öncesinde 1884 yılında ilçe olmuştur. Günümüzde İzmir'in 30 ilçesinden birisidir.
İzmir'in şirin ilçelerinden biri olan Seferihisar, özellikle yaz aylarında nüfusunun üç dört katının barındığı cennet tatil köşelerinden biri. "Sakin Şehir" unvanını da alan ilçede siyaset oldukça hareketli. Siyaset ağırlıklı olarak CHP ve AK Parti arasında geçiyor.
Mutlaka diğer partilerin de ilçe teşkilatı var ama varlıklarını fazla hissettiremiyorlar.
İlçede en çok tartışılan konuların başında ise Tunç Soyer'in başkanlığı döneminde belediyeye ait arazilerin satışı geliyor.
İddia o ki bugüne kadar Soyer döneminde 150 milyonu aşmış mülkün eski Türk parasıyla 150 trilyonu aşkın satışı yapıldığı ve hala bu belediyenin 70 trilyona yakın borcu bulunduğu.

"SAKİN ŞEHİR" KATKISI

Cittaslow, "Sakin Şehir" unvanının Seferihisar'a getirisi çok tartışılıyor. Benim gezip gördüğüm ve görüştüğüm kadarıyla Cittaslow, "Sakin Şehir" in ilçeye pek katkısı olmamış.
Fikir güzel ama uygulama sıfır. İlçede trafik rezalet, otopark sorununu söylememe gerek yok. Anladığım kadarıyla Seferihisarlılar eski sakin günlerine bayağı özlem duyuyor.

HALKIN NİŞANCI'YA KARŞI HEM SEVGİSİ HEM SAYGISI VAR

Görev yaptığı dönemde Türkiye'nin en genç belediye başkanlarından olan Hamit Nişancı, şu anda Ak Parti İlçe Başkanlığı görevini yürütüyor. Başbakan Binali Yıldırım'ın da büyük takdirini toplayan Hamit Nişancı, Seferihisarlılar tarafından da çok sevilen bir isim.
Tıpkı Belediye Başkanlığı döneminde olduğu gibi başı sıkışan, derdi olan Seferihisarlıların yanında olan Nişancı, AK Parti'nin oylarının yükselmesinde de önemli paya sahip bir isim.
Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmir ve Seferihisar için büyük bir şans olduğunu dile getiren Nişancı, Seferihisar-Selçuk arasındaki yolun bitirilmesinin ilçeye büyük katkı sağlacağını söyledi.
AK Parti İlçe Başkanı Hamit Nişancı, yıllardır yılan hikayesine dönen termal su kaynaklarının atıl durumda bulunduğunu, bu sorunun bir an önce çözülmesi için hükümet bazında çalışmaları sürdürdüklerini dile getirdi.

KOCAOĞLU İLE SOYER'İN ARASINA KARA KEDİ GİRMİŞ

Bir zamanlar araları pek sıkı fıkı olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer arasına kara kedi girdiğini biliyorsunuz. Soyer'in gözünün Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun koltuğunda olduğu gün gibi aşikar.
Ancak iki başkan arasındaki soğukluktan ilçe halkı pek memnun değil. Şunu da söyleyeyim;
Sürekli eleştirdiği Aziz Kocaoğlu'nun aslında Soyer'in en çok övündüğü projeyi yaptığını biliyor musunuz?
Kale içi evlerinin restorasyonlarının yapılmadan önce evlerin içi yağmur yağdığı zaman patlayıp çıkıyormuş. Hamit Nişancı döneminde başlayan yenileme çalışmaları 2015 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi yenileme projesiyle Sığacık Kaleiçi'ndeki 220 ev yenilenmiş.
Ama nedense İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sanki hiç katkısı yokmuş gibi Tunç Bey, bu konuda kendini öve öve bitiremiyormuş.
Tunç Soyer ile ilgili bir sürü iddia var ama onu isterseniz daha sonraki yazılara bırakalım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA