• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Tehlikenin farkında mısınız? YUNUS KARAKAYA

Tehlikenin farkında mısınız?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.01.2017, 00:00

Burası Yeni Foça ile Bağarası arasındaki Bucak mevki; bu bölüm hayvancılık, tavukçuluk ve dağ evleri ile çevrili bir mevki... 7. Jandarma Alayı Eğitim Tesisleri'nin bulunduğu önemli bir alan.
Lütfen fotoğrafa dikkatli bakın.
Fotoğrafta da göründüğü gibi bölgeden geçen dere İZSU'nun kontrolü altındaki bir bölgede. Derede her türlü, çevreye ne kadar zararlı atık varsa bulabilirsiniz.
Gerçi uzun süredir İZSU'nun bu bölgede gerekli dere ıslahı yapmadığı ve derenin yaşama kattığı tehlikelere vatandaşlar sosyal medya üzerinden hep dikkat çekiyor ama nedense İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri sorunlara hep kulak tıkıyor.
Olayı çevre felaketi olarak değerlendiren MHP Foça Belediye Meclis Üyesi Taner Acar, "Olay bugün çok daha farklı bir konuda, bir çevre felaketi olarak karşımıza çıkıyor.
Bölgenin hem askeri hem de sanayi olarak önemli bir yer olduğu ve kontrolsüz olduğu için bugün o dereden beslenen ya da geçen hayvanların, Gediz'e uzanan bir kol olması dolayısıyla, ileride bütün çevreye verdiği zararı gözlerimizle gördük, yok olan hayvanları gördük.
Hem kamu hem STK'lar tarafından, hem de hayvanseverlerin nezdinde, kamuoyunun konunun takipçi olmasını, suçlu her kim ise bulunmasını, gerekli cezayı almalarını, tekrarının yaşanmamasını, yetkililerin harekete geçmelerini istiyoruz.
Hem büyükşehir, hem izsu üzerine düşeni yapmalıdır" diye konuştu.

Bunu yapan bir belediye aracı

Biliyorsunuz yayaların yürüyüş yolu ve engelli rampalarının bulunduğu bölümlere yapılan yasak parklar konusunda tüm vatandaşlar şikayet eder. Peki, vatandaşların ev engellilerin şikayet ettiği yaya kaldırımı üzerine park yasağı çiğneyen bir resmi kurum olursa ne dersiniz. Resmi kurum araçlarının bile kaldırımlara park ederek trafik kuralını ihlal etmesi vatandaşlar tarafından tepki ile karşılandı.
Burası Konak Belediyesi'nin hizmet binasının olduğu binanın ön cephesi. Kaldırımların araçlar tarafından adeta işgal edildiği çektikleri fotoğraflarla okuyucularım tarafından belgelendi.
Fotoğrafları görünce bu kadarına pes demekten kendimi geri alamadım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA