• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
60 yaş kartı çilesi YUNUS KARAKAYA

60 yaş kartı çilesi

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.01.2017, 00:00

İzmir Büyükşehir Belediyemizin yaptırdığı bir bilimsel ankete göre İzmir halkının %79'u ulaşımdan ve uygulamalarından memnun olduğunu belirtmiş. Sanırım geriye kalan %21 de ulaşım kartı kuyruğundan ankete katılamadı.
Toplu ulaşım araçlarını kullanan bir İzmirli olarak ulaşım ve uygulamalarından daha doğrusu Eshot'un zorunlu dayatmalarından hiç memnun olmadığımı her fırsatta dile getirdim ve hala da değilim. ESHOT ve metro halkın toplu taşıma ihtiyacına kesinlikle çare olamamaktadır.
Otobüslerin ya da metroların son model ve en son teknoloji olması sorunu çözmemektedir.
Sorun onları yönlendirecek beyin takımının eski olmasıdır.

ÇALIŞANLAR DERTLİ

Bir diğer konu da 2 yılı aşkın süredir bir yola konamayan ulaşım kartlarıdır. Tek merkezden idare edilen kişisel ulaşım kartları artık insanları canından bezdirmiştir.
Yeni yıl hediyesi 60 yaş kartı dayatması Konak Ulaşım Kartları Şube Müdürlüğü önünde erken saatlerde başlayıp mesai bitimine kadar devam etmektedir. Pazartesi gününden bu yana uzun kuyruklar oluştuğu, görevliler ve çalışanlar arasında olumsuz diyaloglar yaşandığı haberleri merkezimize gelmektedir.
Sağlıksız ortamlarda tıka basa çalışan görevliler de belli ki 2 yıldır bitmek bilmeyen kalabalıktan boğulmuş ve psikolojileri hassaslaşmış olmalılar ve haklılar.
Biz kart problemini yazmaktan bıktık lakin yetkililer kulak arkası yapmaktan bıkmadı. Bu gidişle de daha çok yazmamız gerekeceğe benziyor.

BU BİR ZULÜMDÜR

60 ve üstü yaşlardaki insanlara bu bir zulümdür. Yağmur altında ve olumsuz koşullarda halka bunu yapmak hizmet olamaz.
Üstelik vatandaşlar parasını peşin ödediği indirimli 60 yaş kartlarına müracaattan 15 gün sonra kavuşacaklardır. Bu arada pasaport ve ehliyet gibi daha önemli işlemler en geç 5 gün içinde tamamlanarak vatandaşa ulaşmaktadır.

HER HASTANEYE BİR KÜTÜPHANE

Milletvekilliği sona ermesinden sonra doktorluk mesleğine farklı bir dönüş yapan AK Parti Manisa eski Milletvekili Opr. Dr. Muzaffer Yurttaş Salihli'ye açtığı şifa merkezini yeni ve farklı bir adrese taşıdı.

Kendisini hem yeni yerine taşınmasından dolayı hayırlı olsun demek hem de bir çayını içmek için ziyaret ettim. Eşi Dilek Hanım ile birlikte güzel bir misafirperverlik örneği sergileyen Yurttaş, güzel bir projeden de bahsetti. Yurttaş "Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi olarak "Köy Okulları İçin, Sen de Kitabını Paylaş" kampanyası düzenliyoruz. 'Kitabın, Eğitim Merdiveninde Basamak olsun!' sloganı ile yürüttüğümüz kampanya 1 Ocak-15 Şubat tarihleri arasında devam edecek. Her türlü okuduğunuz ve artık işinize yaramayacak olan kitapları buraya bağışlayarak, değişik ilçelerimizde köy okullarında okuyan çocuklarımız ile paylaşma imkanınız var. Bu kampanya vesilesi ile yaptığımız istişare toplantısında bir arkadaşımız 'Ben bir süre hastanede yatmak zorunda kaldım. Orada okuyacak hiçbir kitap yoktu. Keşke hastanelerde her serviste birer küçük kitaplık oluşturulsa' dedi.

Haklıydı arkadaşımız. İnşallah bu kampanya sonrası hastanelerimiz için bir kampanya düzenleriz. İslam'ın 'Oku!' emrini 'diploma al' diye anladığımız için bu durumdayız. Maalesef okumuyoruz. Sadece izliyoruz. Sosyal medyada geziniyoruz" diye konuştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA