• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Aziz Bey’in ajandasında kimler mi var? YUNUS KARAKAYA

Aziz Bey’in ajandasında kimler mi var?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.01.2017, 00:00

İzmir Büyükşehir Genel Sekreteri Buğra Gökçe son zamanlarda dikkat çeken isimler arasında gözüme çarpıyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun gözde prenslerinden Genel Sekreteri Buğra Gökçe'nin gönlünden bir ilçe belediye başkanlığı geçiyor mu?
Çok merak ediyorum.
Merakımı gidermek için Ankara'da CHP kulislerinde bir araştırma yaptım.
Aziz Bey, "Her ne kadar aday değilim" dese de şu anda üzerinde baskıyı hafifletip yeni ilçe belediye başkan adayları arayışına girmiş durumda.
Peki, Aziz Bey'in ajandasında kimler mi var?
Öncelikle hemen söyleyelim...
Joker isim Buğra Gökçe.
Öyle bir plan yapılmış ki Buğra Gökçe üzerinden hem İzmir'e hem de CHP örgütlerine hem de Konak ve Karşıyaka belediye başkanlarına röveşata ile gol atılacak.
Fenerbahçeli Sow misali yapılan röveşata planında Buğra Gökçe ilk olarak Karşıyaka Belediye Başkan adaylığına, yol verilmiş durumda. Yani Cevat Durak'ın konumuna Hüseyin Mutlu Akpınar düşecek gibi görünüyor.
Aziz Bey'in olmazsa olmazı diyerek genel merkeze söyleyeceği ilk isim ilk ilçe bu şekilde.
Eğer Karşıyaka planı tutmazsa Buğra Bey'in rotası Konak olacak.
Yani Aziz Bey, Sema Hanım'dan umudu kesmiş durumda.
Dahası üzeri çizilmiş birçok belediye başkanı var. Mesela Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, yerine Altan İnanç düşünülüyor.
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile bir türlü yıldızı barışmayan Aziz Kocaoğlu, eğer becerebilirse tabii Bayraklı için Okan Karlıdağ'ı düşünüyor.
Çiğli için Ali Rıza Koçer, Gaziemir için Umut tekin, Aliağa için İlçe Başkanı Özcan Durmaz, Menemen için Serdar Değirmenci, Bergama için Zeytindağ eski Belediye Başkanı Feridun Ergün, Torbalı için Sedat Uzunbay, Ödemiş için Mehmet Birlik, Bayındır için geçen dönem sakatlandığı için çekilen Ardahan Totuk, Kocaoğlu'nun olmazsa olmazları arasında ajandasında yer alan isimler.
Balçova konusunda ise Başkan Aziz Kocaoğlu'nun gönlünden başka bir isim geçiyor ancak, Parti Genel Merkezi'nin Muharrem Dayanç ısrarına bakalım dayana bilecek mi?
Konak'ta ise mevcut başkan Sema Pektaş'ın isminin üzerine çizen Başkan Kocaoğlu' yerine yine bir bayanı düşünüyor. Bu isim ise eğer bir aksilik olmazsa Sevda Erden Kılınç olacak.
Güzelbahçe ise Mustafa İnce'nin dinlendirilmesi gerektiğini düşünen Aziz Bey, burası için Ednan Arslan'ı aday gösterilmesi görüşünde olduğu parti kulislerinde dillendiriliyor.

KARAMAN, CUMHURBAŞKANI İLE GİTTİ

Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tanzanya, Mozambik ve Madagaskar'ı kapsayan Doğu Afrika turuna çıktı.
Ancak bu tura İzmir'den bir isim katılıyor. Bu isim ise deneyimli siyasetçi ve işadamı Hasan Ali Karaman.
Bildiğiniz gibi Hasan Ali Karaman siyasetteki deneyimi kadar müteahhit olarak da İzmir'deki önemli projelere imza atmış bir isim.

PEŞKER, İSTİKRAR İÇİN "EVET"

İzmir'de siyasetin önde gelen isimlerinden olan Levent Peşker ile yolumuz geçtiğimiz günlerde kuzeni Yusuf Şener'in açtığı bir mekanda kesişti.
Hemen size Yusuf Şener'den kısaca bahsedeyim daha sonra Levent Peşker'in "Evet" mi? "Hayır" mı diyeceğini söyleyeyim.
Yusuf Şener, İktisadi İdari Bilimler okumuş, ithalat, ihracat, işletme, iktisat bölümlerini bitir, e-ticaret uzmanı bir genç arkadaş. Ama o diplomalı bir kafe işletmecisi olmayı tercih etmiş.
Ortamda siyasetçi olurda, Anayasa değişikliği için referandum konusu gündeme gelmez mi?
Levent Peşker söze "Evet" diyeceğini üstüne basa basa söyleyince benim daha fazla söz söylememe gerek kalmadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA