• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SİZİ GİDİ ÇAKMA ATATÜRKÇÜLER SİZİ YUNUS KARAKAYA

SİZİ GİDİ ÇAKMA ATATÜRKÇÜLER SİZİ

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.03.2017, 00:00

Biliyorsunuz bir süre önce Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, CHP Bayraklı İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda Atatürk ve CHP'nin ismini kullananlar olduğunu ima ederek, "Çakma Solculara dikkat" demişti.
Karabağ, "Çakma solcuları iyi tespit edin. Çakma Atatürkçüleri iyi izleyin.
Çakma Cumhuriyetçilerin iyi izlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunlar toplumun belli noktalarına atanmış ya da seçilmiş kişiler olarak da karşınıza gelebilir. Bu çakmalarla Türkiye'de muhalefeti toparlamak kolay değil. Ama iş sizlere ve bizlere yani gerçekten inananlara düşüyor" şeklinde konuşmuştu.
O gün bugündür Hasan Karabağ'ın kimleri gönderme yaptığını merak eder oldum.

ATATÜRK VE TÜRK BAYRAĞINI KİM KALDIRDI?

Önce sizleri 16 Aralık 2016'ya götürüyorum.
Biliyorsunuz 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk heykeli, Rize Valiliği önünde yapılan tören alanına taşındığında bir sürü yaygara koparılmıştı.
Neden çünkü belediye AK Partiliydi.
Şimdi gelelim İzmir'e...
İzmir Büyükşehir Belediyesi 2015 yılının Nisan ayında binanın Konak Meydanı ve Saat Kulesi'ne bakan cephesinde özel aydınlatıcılarla ışıklı Atatürk silueti oluşturmuştu.
Siluetin altına Atatürk'ün imzası ile yanına Türk Bayrağı dizaynı da yapılmıştı.
Binanın denize bakan bölümünde ise Atatürk'ün Afyon Kocatepe'de çekilmiş fotoğrafının görüntüsü yer alıyordu. 17 metre yüksekliği ile Türkiye'nin en büyük ışıklı siluetlerinden biri oluşturulurken, yapılan çalışmada 360 derece ışık veren 85 bin neon hortum led kullanılmıştı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi gelen tepkiler üzerine 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi eski uygulamanın sökülerek yerine dev bir ışıklı perde yapılacağını duyurmuştu.
29 Ekim öncesinde de eser söküldü.
On binlerce liraya mal olan düzenleme, Büyükşehir'in kent genelinde saç baş yolduran yap-boz uygulamasının kurbanı oldu. Siluetin yeniden yapılması bekleniyordu.
Ama nedense Binanın Konak Meydanı ve Saat Kulesi'ne bakan cephesinde özel aydınlatıcılarla yapılan ışıklı Atatürk silueti ve Türk Bayrağı'nın şimdi eser yok.
Düşünün şimdi bunu yapan o Atatürk siluetini ve Türk Bayrağını kaldıran Ak Partili bir belediye olsaydı ne yapardı sözde Atatürk Sevdalıları, ortalığı birbirine katardı değil mi? Ama bunu yapan CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi olunsa sesiniz soluğunuz neden çıkmaz oldu.
Şimdi anladınız mı Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın "Çakma solcular, çakma Atatürkçüler" demekte ne kadar haklı olduğunu.
Sizi gidi Çakma Atatürkçüler sizi...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA