• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
MİLLET RAHATSIZ, AZİZ BEY VE CHP RAHAT YUNUS KARAKAYA

MİLLET RAHATSIZ, AZİZ BEY VE CHP RAHAT

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.03.2017, 00:00

Dün kaleme aldığım 'Çakma Atatürkçüler' yazımla ilgili toplumun birçok kesiminden tebrik mesajları aldım. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "Atatürk ve Türk Bayrağı" kaldırması halk tarafından büyük tepki ile karşılandı. CHP İzmir İl Yönetimi'nin, Başkan Aziz Kocaoğlu'nun ve Atatürkçü Düşünce Dernekleri'nin olaya sesiz kalmasını doğrusu pek yadırgamadım.
CHP'li bir arkadaşımla köşe yazım üzerine kısa bir sohbet ettim. Sorularıma verdiği cevaplardan anladığım kadarıyla henüz yazımı okumamış:
- Gördün mü Atatürk ve Türk Bayrağı'nı silmişler?
- Yapma ya! Bu iktidardan başka ne beklenir? Atatürk'ü de siler, Türk Bayrağı'nı da kaldırır.
- Ama bunu yapan CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi!
- Şey... Vardır haklı bir sebepleri...
İşine geldi mi Atatürk aşığı ol, Atatürk ve Türk Bayrağı'nı kaldıran CHP'li bir yer olunca haklı bir sebep ara.
Yok öyle yağma!
CHP'lilerin Ulu Önder Atatürk üzerinden siyaset yapmaya çalıştığını görmekten büyük üzüntü duyuyorum sevgili okuyucularım.
Şu CHP'liler Atatürk üzerinden siyaset yapmakla Atatürk'ün çizdiği yol üzerinden siyaset yapmanın aynı şey olmadığını anlasın artık.
Bu arada Atatürk konusunda attı mı mangalda kül bırakmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu konu hakkında ne açıklama yapacağını merak ediyorum...

"GEREKÇESİ OLAMAZ"

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:
"Büyükşehir Belediyesi'nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ışıklı portresi ve bayrağın kaldırılmasını kabul edemiyoruz.
Bunu Türk milletine yapılmış bir hakaret olarak görüyoruz. Bunu yapanlar özle değil sadece sözde ve şekilde Atatürkçü olduklarını gördük. Şu anda da Atatürk'ün portresinin kaldırılmasının hiç bir haklı gerekçesi olamaz. İlk fırsatta bu yanlışı yapanların önce İzmirlilerden özür dilemesini ve bunu en kısa sürede telafi etmelerini bekliyoruz. Büyükşehir Belediyesi'nin büyük bir saygısızlığı daha var.
Saat kulesinin en üst tarafındaki hilal ışıklandırılmıyor.
Geceleri görülmüyor. Aynı yanlışı yapanlar bu yanlışı da yapmışlardır.
Bağımsızlığımızın sembolü olan hilalin de ışıklandırılması gerekir.

ACAR DA TEPKİ GÖSTERDİ

MHP Foça Belediye Meclis Üyesi Taner Acar, "Ülkemizin içinden geçtiği zor ve toplumsal barışa en çok ihtiyacımız olduğu şu günlerde, ülkemizin gözbebeği, demokrasinin beşiği, cumhuriyetin kalesinde, İzmir'e yakışan görsellerinin değil kaldırılması, karartılması bile 7'den 77'ye Atatürk aşkı ve sevgisi ile büyüyen her bir hemşerimize yapılmış en büyük kötülüktür. Ulu önderimizin adını her fırsatta her koltuk yarışında ananların, sözlerini kullananların, ona gösterdiği ilgisizliği ve fikirlerini anlamadıklarını, gerekli hassasiyeti göstermediklerini bir kez daha görüyoruz. Bir tek arzumuz, dileğimiz ve temennimiz vardır, Atatürk kullanılacak bir kavram değil, yaşanılacak, yaşatılacak bir fikirdir" dedi.

"CHP'NİN ARKA BAHÇESİ"

Bir zamanlar Atatürkçü Düşünce Derneği Güzelbahçe Başkanı olan Uğur Semih Akdemir de İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Atatürk ve Türk Bayrağı'nı kaldırmasına büyük tepki gösterdi.
"CHP'de Atatürk'ün adını kullanmak bir gelenek haline gelmiştir" diyen Akdemir, "Atatürk'ü kullanmanız gerekir. Kariyerleri için Atatürk'ü kullanıyorlar. Bu kesinlikle yanlıştır" dedi.
Deneyimli siyasetçi ve iş adamı Levent Peşker ise, "Bunlara bakarsanız yakalarına bir Atatürk rozeti takarlar ve derler ki Atatürkçüyüz. Lafla Atatürkçülük olmaz.
Atatürk'ün adını kullanırlar sonra silip atarlar" şeklinde konuştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA