• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’nin buluşmasında kriz YUNUS KARAKAYA

CHP’nin buluşmasında kriz

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.03.2017, 00:00

Referandum öncesi CHP İzmir İl Örgütü'nün düzenlediği STK'larla büyük buluşmada konuşma krizi yaşandı.
Birleşik Kamu İş Konfederasyonu, taraflı tutum gösterdiğini iddia ettiği CHP İl yönetimini protesto ederek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu konuşurken il temsilcisi, konfederasyona bağlı Eğitim İş, Genel Sağlık İş, Tüm Yerel Sen İzmir şubeleri ve Büro İş sendikaları yöneticileriyle birlikte salonu terk etti.

KOCAOĞLU'NA MESAJ

ESHOT'ta kadrolu olabilmek için muvazaa davası açan İZELMAN işçileri, kendi lehlerine sonuçlanan mahkeme kararını uygulamayan ve aksine kendilerini işten çıkaran işçiler ve memurlar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan yargı kararına uymasını istiyor.
Aziz Bey'e seslerini duyurabilmek için bana bir mektup göndermişler. Ben de o mektubu sizlerle paylaşmak istiyorum:
Kıymetli Başkanım.
Yıllarca adalet peşinde koşmuş, adliye koridorlarının tozunu yutmuş biri olarak adaletin hayatımızdaki önemini ve gerekliliğini sizden iyi kimse bilemez.
Beklediğiniz adalet sonunda tecelli etti ve beraberinizde yüzlerce, binlerce kişiyi sevindirdi.
Bizler de çok sevindik. Türk adaleti topaldır ama kör değildir.
Er geç gideceği yere varır.
Siz beklediğiniz adaleti buldunuz.
Yaşadığınız duygu nasıl olabilir tahmin ediyorum. Haklı olma duygusu insana güç verir, azim verir. Haklı olduğunu ispat edebilmiş olmak hele.
Anlatılması kelimelerle mümkün olmayan bir histir.
Şimdi adaleti dağıtma ya da adil olma sırasının size geldiğini düşünüyorum. Yargılama süreci boyunca hiçbir dakika sizi yalnız bırakmayan çalışanlarınız ve halkımıza sizin de bir adalet sunma gereği hasıl olmuştur.
Mesela mahkeme kararları ile haklılığını kanıtlamış, kadro hakkını kazanmış IZELMAN işçilerine adaletin gereğini yapacak mısınız?
Kadro hakkını istediği için işten attığınız, elinde işe iade kararı bulunduğu halde işbaşı yaptırmadığınız işçilere adaletin hükmünü uygulayıp göreve çağıracakmısınız.
Yüzlerce aile sizden adalet bekliyor.
Sosyal medyadaki paylaşımlardan dolayı sürgün ettiğiniz işçi veya memurları görevlerine gönderecek misiniz?
Sendikacılar veya bazı erk sahiplerinin iftiralarıyla görevine son verilmiş ya da görev yeri değişmiş personeli yerlerine, kadrolarına göndererek adil bir uygulama yapacak mısınız?
Örneğin Sayın Cumhurbaşkanımız 15 Temmuz'u milat kabul ederek, herkese zeytin dalı uzatmış, tüm adli davalardan vazgeçmiş, gönülleri hoş etmişti.
Siz de 27 Şubat'ı milat yapın tüm personelinize, STK'lara, halkımıza bir zeytin dalı uzatın.
Bizim Aziz abimiz olun. Aziz başkanımız olun.
Ne dersiniz?
Benim bildiğim en iyi hukuk anlaşmaktır. En iyi adalet ise vicdandır. Herkesi hukuk ve adaletle baş başa bırakıyorum.
Adaletle ve adil kalın.

Taşlar hayatı oldu

Milas'ın Ören beledisini Türkiye'nin tanımasında büyük pay sahibi olan Kazım Turan bugünlerde farklı bir sektörde halkına hizmet ediyor.
Turan'ın belde belediyelerinin kapatılmasından sonra açtığı taş ocağı Türk ekonomisine katkı sağlıyor. Kazım Başkan yeni iş alanıyla ilgili olarak "Doğanın milyonlarca yıl içinde saklı tuttuğu güzelliklerin bir sonucu olan doğal taş, taş ocaklarından özel uygulamalarla çıkarılan ve işlenen, tamamen doğal ve özel bir malzemedir. İnsanlık tarihi boyunca toplumlar, yapılarını inşa ederken, kendi değerlerinden ve kendi yaşantılarından esinlenmiş ve sonuçta bir inşaat kültürü ortaya çıkmış." dedi.
Kazım Başkan'ın şu sözü kulağımda hala çınlıyor:
"Taşları çok seviyorum, onlar dedikodu yapmıyor"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA