• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Susam ve EGEV YUNUS KARAKAYA

Susam ve EGEV

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.03.2017, 00:00

Araya giren gündem maddeleri nedeniyle gecikse de, sadece İzmir için değil, tüm Ege Bölgesi için önemli bir gelişmeyi yazmadan geçemeyeceğim.
Şubat'ın son günlerinde EGEV (Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı), 25. kuruluş yıldönümü nedeniyle geniş katılımlı bir resepsiyon düzenledi.
Vakfın yeni başkanı Mehmet Ali Susam ile yönetim kurulunun ev sahipliğinde gerçekleşen geceye, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, TOBB Başkan Vekili Ender Yorgancılar ve birçok önemli isim katıldı Gece ile ilgili haberler basında çıktı. Bakandan talepler, Zeybekci'nin düşünceleri medyaya yansıdı. Burada farklı bir noktaya değinmek istiyorum.
Mehmet Ali Susam, esnaf kökenli, farklı görüşte ve yerde bulunan insanları kucaklayarak yıllarca esnaf sanatkar teşkilatlarının başkanlığını yapmış çalışkan ve enerjik bir isim.
Meclisteki görevinde de siyaset üstü kimliğe bürünerek, esnaf ve sanatkarların yararına yapılacak çalışmalarda her partiden milletvekilleriyle iyi diyaloglar kuran, iş yapmayı hizmet vermeyi öne çıkaran bir isim.
EGEV başkanlığına geldiği kısa sürede de, tabiri caizse üzerine ölü toprağı atılmış bir kurumu, EGEV'i kısa sürede şahlandırabileceğini gösterdi.
Son resepsiyonla, partiler üstü kimliği ve geniş tabanı ile farkındalık yaratacak hizmetler verebileceğinin sinyallerini verdi.
İzmir'in böyle liderlere ihtiyacı var. Kentin, bölgenin gelişmesi, kalkınması adına ülke yöneticileri ile didişmeden, ortak aklın hakim olacağı bir platform oluşturarak sanayiye, ticarete can suyu verecek çalışmalar yapılmalı.
İzmir bu bakımdan şanssız bir dönem yaşarken Susam'ın getirdiği hareket beni umutlandırdı.
Umarım arkası da gelecektir, bölgemiz ve İzmir önemli kazanımlar elde edebilecektir.

ESHOT İLE İMTİHANIM

Geçtiğimiz günlerde öyle bir yağış var ki İzmir'de. Zaman zaman sağanak, zaman zaman ince.
Güzel güzel yağıyor sonuçta. Yolumuz düştü Narlıdere'ye.
Habercilik ya bu belli olmaz. Biz haberciler genelde toplu taşım araçlarını kullanırız.
Bindim metroya Üçyol'dan indim Üçkuyular'da.
Bekliyorum Balçova son durağa gitmek için. Yağmur altında ıslanarak.
Ben bekliyorum ama otobüsler de bekliyor insanlar da bekliyor. Soruyorum hareket memuruna 'git bekle' diyerek beni kovuyor. Yağmur altında beklemeye devam ediyorum, 30 dakika kadar otobüsler de bekliyor.
Sonra bir tıka başa dolu 480 geliyor ve otobüse binerek gitmek istediğim yere gidiyorum.
Tebrikler ESHOT, tebrikler beceriksizler.
Resimlerde umarım sizin çocuklarınız yakınlarınız vardır.
Makam arabasıyla çocuklarınızı okula bırakmak eşinizi işine bırakmakta takibim altında.
Urla'ya giden makam arabası da takibimde. Bu yağmur altında insanlar bu kadar ıslanırken sizin de duygularınız beyniniz ıslanacak.
Bilginiz ola ey isimsizler.

SALİHLİ'DE ANILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyaretine eşlik ettiği sırada Medine'de kaldığı otelde kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya, ölümünün 1 yılında Salihli'de düzenlenen panelle anıldı.
Emin Sert'in yönettiği panele Yeni Akit Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu, Takvim Gazetesi Yazarı Ekrem Kızıltaş, Hasan Karakaya ile ilgili anılarını paylaşırken salonda duygu dolu anlar yaşandı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA