• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yalnız taş duvar olmaz YUNUS KARAKAYA

Yalnız taş duvar olmaz

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.03.2017, 00:00

İnsanlar bir arada yaşamak zorundadırlar. Bu zorunluluk bir dayanışmayı, yardımlaşmayı gerekli kılar. Nasıl ki tek taşla duvar yapılamazsa, insanlar da tek başlarına tüm işlerinin üstesinden gelemezler. Dolayısıyla diğer insanlarla ilişki kurmak, iş bölümü yapmak, iş birliğine geçmek durumundadır.
Geçmişte olduğu gibi, şimdi de hayatı paylaşan insanlar, aynı düzeyde değillerdir, örneğin zayıfı, güçlüsü, fakiri, zengini, erkeği, kadını gibi. Böyle insan toplulukları beraber doğup, beraber ölürler. Bu beraberlik "hayat"ın kaynağını oluşturuyor.
Ancak bu farklı insanlar, yaşadıkları süre içinde birbirlerine ihtiyaç duyarlar. Zenginler bile fakirlere ihtiyaç duyar. Hiçbir zengin benim kimseye ihtiyacım yoktur diyemez. O insan servetini çalıştırdığı insanların gücü ile kazanır. Zira kimi çalıştırıyorsa ona muhtaç demektir.
İnsanların birbirlerine muhtaç olmaları, aralarındaki yardımlaşmaları zorunluluğunu ortaya çıkarır. Yardımlaşma toplum halinde yaşamanın sonucudur.

GÖNÜL KÖPRÜSÜ

"İnsana saygı ve insana yatırım"...
İnşaat, denizcilik, çevre ve endüstri gibi birçok sektördeki cesur projeleriyle adından söz ettiren; ülkemizin köklü ve büyük firmalarından ES Group, üretime başladığı ilk andan itibaren 'insana saygı ve insana yatırım' anlayışı içinde çalışmalarına devam ediyor.
"Geleceğin Sözü"nü söylemek için yola çıkan ES Group, ülkenin geleceği çocukların, gözlerindeki ışık olabilmek için İzmir'in Aliağa'dan Kahramanmaraş'ın Göksün ilçesinin Kavşut Köyü'ne 1100 km uzunluğunda bir gönül köprüsü inşa etti.
Es Group, "Çocuklara Yepyeni Hikayeler Götürüyoruz!" diyerek düzenlediği kitap bağışı kampanyası kapsamında Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine bağlı bir köy okulu olan Kavşut İlköğretim Okulu'nda okuyan 60 öğrenciye okula özel olacak şekilde tasarlanan ve ürettirilen t-shirt, sweat, pantolon/etek ve polar mont yaptırarak hediye etti. Bunlarla beraber 100 adet kitabı da okul kütüphanesine bağışladı.
Köy okuluna yardım kampanyası düzenleyerek öğrencilerle bir araya gelen Es Group çalışanları, köy okulu öğrencileri ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Çocukların gözlerinde gördükleri sevincin, mutluluğun her şeye değdiğini ifade eden Es Group çalışanları, sosyal sorumluluk projeleriyle eğitime destek vermek için her zaman göreve hazır olduklarını söyledi.
Yardım organizasyonu öncesi okul müdürü ve idarecileri ile sürekli istişare ettiklerini ve kırsal kesimdeki en büyük problemin çocukların okullara gönderilmemesi olduğunu öğrendiklerini söyleyen ES Group yetkilileri, dağıtılan kıyafetlerin amacının hem mevcut öğrencilerin okuma heyecanına ortak olmak hem de bir sebeple okula gidemeyen/ gitmeyen çocuklar için okula gitmenin cazibesini arttırmak olduğunu belirttiler.

YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

Pazartesi günkü yazımda Ege Üniversitesi Hastanesi Beyin Cerrahisi Servisi'nde yatmakla olan çocukların ve ailelerinin destek beklediğini yazmış, çağrıda bulunmuştum. Sağolsun değerli kardeşim MHP Foça Belediye Meclis Üyesi Taner Acar, annelerin bebeklerinin mamalarını ısıtabilmeleri için migro dalga fırın, 3'lü ocak ve su ısıtıcısı, Kemeraltı'ndan bazı esnaf arkadaşlar giyim, İzmir Otel-Pansiyon ve İşçileri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gönen kahve gönderek çağrıma cevap verdi, kendilerine teşekkür ederim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA