• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Erdoğan sevdası kazandı teşkilatlar sınıfta kaldı YUNUS KARAKAYA

Erdoğan sevdası kazandı teşkilatlar sınıfta kaldı

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.04.2017, 00:00

AK Partili dostlarıma bakıyorum "Evet" çıktıktan sonra zafer kazanmış bir komutan edasıyla paylaşımlarda bulunuyor.
Kardeşim zaferi siz kazanmadınız, bu zafer halkın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olan sevdasının sandığa yansımasıdır.
Bu zafer doğu ve güney doğulu seçmenlerin devletine olan güvenin sandığa yansımasıdır.
Bu zafer MHP tabanın Devlet Bahçeli'ye olan güvenin sandığa yansımasıdır.
Bu zafer Türk halkının istikrarı tercih etmesinin sandığa yansımasıdır.
Bu zafer "Biz bir elmanın iki yarısıyız "diyen halkın iradesinin sandığa yansımadır.
Bu zafer toplumu gerilim ve kamplaştırma peşinde koşanları "Hayır" kırıklığına uğratan halkın Türkiye sevdasının sandığa yansımasıdır.
Bu zafer, vekillerle, bakanlarla boy boy selfie çekim yaparak siyaset yapanların değil, canı pahasına 15 Temmuz'da sokağa çıkıp tankın önüne yatan seçmenlerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olan sevdalarının sandığa yansımasıdır.

HESAP ZAMANI YAKIN

Çıkan bu sonucun ardından AK Partili teşkilatlar, Belediye Başkanları ve Milletvekilleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın yüzüne nasıl bakacaksınız onu düşünün.
Bazı teşkilatların FETÖ terör örgütüne mensup olduğu gün gibi aşikar olan isimleri, aklamak için kendi çıkarları için gösterdiği gayreti "Evet" için harcamış olsaydı sonuç daha farklı olurdu.
Bakanlarla, milletvekilleri ile boy boy selfie çektirip sosyal medya hesaplarında paylaşan AK Parti teşkilat mensupları, aynı çabayı "Evet" için harcamış olsaydı "Hayır" oyları bu kadar yüksek çıkmazdı.
Selfie siyaseti yapan AK Partili teşkilat mensuplarının hepsi sandıkta "Evet" oyu kullanmış olsaydı "Hayır" oyları daha düşük çıkardı.

İZMİR'DE DURUM

Kimse kusura bakmasın İzmir'de AK Partili Belediye Başkanları ve teşkilatları bence sınıfta kalmıştır.
Mesela 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde "Evet" cephesinin aldığı oy yüzde 43 olurken, "Hayır" cephesinin aldığı oy oranı yüzde 57 civarında.
16 Nisan 2017 halk oylamasında ise "Evet" cephesinin oy oranı yüzde 31,22 civarına düştü. "Hayır" cephesinin oyunun ise yüzde 68,78'e yükseldiğini görüyoruz.
İzmir'de "Hayır" oyunun en çok yüksek çıktığı yüzde 85 ile Narlıdere olurken, "Evet" oyunun yüksek çıktığı ile ise Kemalpaşa oldu.

DENGELER DEĞİŞTİ

Halk oylamasında Büyükşehirler 'de AK Parti açısından büyük sürprizler yaşandı.
Antalya ve Adana'da hayır oyları öndeyken, Kasım 2015 Genel seçimlerinde AK Parti'nin yüzde 36,8 oy aldığı Adana'da yüzde 42.17 "Evet", yüzde 57.83 "Hayır" oyu çıktı.
2015 genel seçimlerde AK Parti'nin yüzde 41 oy aldığı Adana'da ise durum 16 Nisan'da değişti. Antalya'da yüzde 40.96 Evet, yüzde 59.04 hayır oyu çıktı.
Ankara ve İstanbul söylememe hiç gerek yok sanırım. Buradaki oy kaybının hesabı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek verecek.
Ege Bölgesi'ne ise AK Parti'nin Belediye Başkanlıklarını elinde bulundurduğu Uşak, Balıkesir, Denizli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ı hayal kırıklığına uğratan şehirler olmuştur.

MHP'YE LAF SÖYLEMEYİN

Halk oylaması sonuçların açıklanmasının ardından AK Partili bazı kesimler MHP'den oy gelmediğinden dem vuruyordu.
Onlara şunu söylemek istiyorum, siz MHP'den oy gelip gelmeyeceğini sorgulayacağınıza parti içindeki kripto FETÖ'cülerin "Hayır" verdiğinin araştırmasını yapsanız daha güzel olurdu.
AK Partili görünüşte saman altından su götüren "Hayır"cıların açığını Devlet Bahçeli'nin sözünü emir olarak alan vatanını ve milletini seven MHP'liler kapattığını unutmasın sakın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA