• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Anadolu insanını küçük görmeyin YUNUS KARAKAYA

Anadolu insanını küçük görmeyin

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.04.2017, 00:00

16 Nisan'daki halk oylamasında İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere birçok şehir "Hayır"oylarının oranı "Evet"oylarının oranına göre bir hayli yüksek çıktı.
Anadolu illerine bakınca tam tersi bir tablo önümüze çıkıyor.
Yani "Evet"oylarının fazla çıkmasında Anadolu insanı etkili bir rol oynadı. Durum böyle olunca "Hayır" cephesinde Anadolu seçmenine karşı sosyal medya üzerinden inanılmaz hakaretler edilmeye başlandığını üzülerek gözlemledim.
Kimisi Anadolu insanını cahil diyerek küçümserken, kimisi de Anadolu'da yaşayanları akılsızlıkla suçlamaya başladı.
Bu isimlerden birisi de CHP Milletvekili İnönü'nün torunu Gülsüm Bilgehan oldu. Referandum öncesi 'Evet' tercihine karşı halka 'denize dökmek' gibi tehditler savuran CHP'de bu kez Ankara Milletvekili Bilgehan hakaretler yağdırdı.
Referandum sonuçları için Bilgehan, "Her türlü zorbalığa rağmen, bu ülkenin yarısı cesur ve namuslu ya" dedi. Haddini aşan Gülsüm Hanım, demek istiyor ki "Hayır" verenler namuslu "Evet" diyenler ise namussuz.
Anadolu insanına hakaret eden bir diğer isim ise Ayşe Hür.
Vatan hainleri sevici olan sözde yazar Ayşe Hür kendinden beklenildiği şekilde 16 Nisan halk oylaması sonunda "Evet"cilere hakaret yağdırdı.
İşte o hakaret dolu twitter...
Ayşe Hür@HurAyse AK Parti gençlerden, kadınlardan, kentlilerden ve eğitimlilerden oy alamamış. Yani, yaşlılardan, erkeklerden, taşralılardan ve eğitimsizlerden almış.
Ey CHP'li kardeşim unutmayın Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, kurtuluş savaşı meşalesini Anadolu'dan yakmıştır.
Mustafa Kemal Atatürk hani sizin cahil, koyun, namussuz diye nitelendirdiği Anadolu insanına güvenerek yola çıkmıştır..
Bakın Mustafa Kemal Atatürk, Anadolu insanı için ne söylemiş;
Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir milletinde Anadolu köylü kadınının üstünde kadın çalışmasını zikretmeye imkan yoktur ve dünyada hiçbir milletin kadını ben Anadolu kadınının daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar himmet gösterdim diyemez.
Unutmayın Atatürk'ün İstiklal mücadelesi başlattığı Samsun %64 Evet.
Amasya %57 Evet.
Sivas %71 Evet Erzurum %74 Evet dedi.
Söz Büyükşehir oylarından açılmışken sahi CHP'liler İstanbul, Ankara'daki kıl payı olan "Hayır" oyları için neden yaygara koparmıyor.

YENİ PARTİ Mİ?

Halk oylamasında, devletin bekasından tarafa tavır koyan ve "Evet" cephesine destek veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli muhaliflerinin bundan sonra ne yapacağı merak konusu.
Meral Akşener, Sinan Oğan başta olmak üzere muhalif grupta yer alan isimler öncelikle MHP'yi Genel Kurula götürme planlarını tekrar yürürlüğe koyacağını düşünüyorum. MHP'li muhalifler eğer bu planlarında başarılı olamazlarsa Demokrat Parti saflarına geçeceği Ankara kulislerinde dillendirilmeye başlandı bile.
Tabii DP'nin Genel Başkanı kim olacak derseniz onu isterseniz Meral Akşener'e sorun derim.

ANLADIĞININ İSPATI

Tanıdıklardan biri, yazdığı romanın müsveddelerini Neyzen Tevfik'e göstererek fikrini sorar:
Neyzen beğenmediğini ifade edince, adam:
- İyi ama, der. Siz hiç roman yazmadınız ki!
Neyzen Tevfik şu cevabı verir:
- Ben yumurtanın tazesini bayatını iyi anlarım. Ama bugüne kadar hiç yumurtlamadım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA