• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İmam hatip düşmanlığı yeniden mi hortluyor? YUNUS KARAKAYA

İmam hatip düşmanlığı yeniden mi hortluyor?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.05.2017, 00:00

Bir zamanlar İmam Hatipler üzerinde bitmek tükenmek bilmeyen bir düşmanlık olduğunu biliyorum.
AK Parti iktidarıyla birlikte imam hatiplere olan düşmanlığın azaldığını düşünüyordum.
Ama nedense bir takım çevrelerin içlerindeki imam hatip okullarına karşı olan düşmanlığı yeniden hortlamaya başladı sanırım.

İMAM HATİP DÜŞMANLIĞI

Geçtiğimiz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne bağlı İzmir'deki oda ve borsaların ortak yönetim kurulluları toplantısı Bayındır'da gerçekleştirildi.
Bir süre önce hükümetin dış politikasını ve AB ilişkilerini eleştiren EBSO Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu'nun bu sefer hedefinde imam hatip okulları vardı.
Bulduğu her fırsatta İmam Hatip Liseleri'ne karşı olan içindeki nefreti dışa vuran Gökçüoğlu'na Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun büyük tepki gösterdi.
Toplantıda söz alan EBSO Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu siyasi bir konuşma yaparak hükümeti eleştirmesi ekonomi çevreleri tarafından tepki ile karşılandı.
Hükümetin dış politikasını ve AB ilişkilerini eleştiren Gökçüoğlu'na cevap Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun'dan geldi.
Olgun, bu toplantının ekonomi öncelikli olması gerektiğini dile getirerek, toplantıyı siyasi bir şova dönüştürmek isteyen Gökçüoğlu'na izin vermedi.
Oda yönetim kurulları toplantısında Gökçüoğlu ile karşı karşıya gelen Olgun, Gökçüoğlu'nu siyaset yapmakla suçladı. Olgun, "Sayın Gökçüoğlu artık ekonomi önceliğimiz olmalı diyor ancak konuşmasının çoğunu hükümeti eleştirmeye ayırıyor. Biz burada ülkemizin ekonomisini konuşmaya geldik ama siyaset dinliyoruz. Daha önce imam hatip okulları ile ilgili de üzücü bir açıklaması olmuştu. Biz burada ekonomi üzerine konuşmaya geldik" dedi.
Gökçüoğlu ise, "Ben siyaset yapmıyorum ekonominin önünü açacak önerilerimizi sunuyoruz.
Burada önemli bir tespit var.
Eğitimi geliştiremezsek nasıl kalkınacağız" diye cevap verdi.
Toplantıya katılan İTO Başkanı Ekrem Demirtaş ise, "Bizim özlediğimiz istikrar ortamı ve biz ülkemize, gençlerimize güveniyoruz. Ayrıca işsizlik yok mesleksizlik var. O nedenle sadece şu meslek liselerini bize verin diyoruz" şeklinde bir konuşma yaparak ortamı sakinleştirmeye çalıştı.

KARŞI KARŞIYA GELMİŞLERDİ

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun ile EBSO Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu daha önce de karşı karşıya gelmişlerdi. Bergama'da gerçekleşen toplantıda yine söz alan Gökçüoğlu, imam hatip okulları yerine meslek liselerine daha fazla önem verilmesi gerektiğini söylemişti.
O toplantıda da Gökçüoğlu'na yanıt veren Olgun, Gökçüoğlu'nu imam hatip mezunlarına hakaret etmekle suçlamıştı.
İbrahim Bey imam hatip okullarından mezun olmuş ve ülkemizin her kademesinde, her alanında başarılı ve olabildiğince namuslu hizmetler veren, başarılara imza atan insanları mı kıskanıyorsunuz?
İbrahim Bey siz meslek lisesi açmak istediniz de devlet mi engel oldu?
İbrahim Bey siz en iyisi EBSO'daki o makamı bırakında siyasete soyunun.
İbrahim Bey EBSO çatısı altında her siyasi görüşten insan olduğunu mu unuttunuz, yoksa o güzide kurumu bir siyasi partinin arka bahçesi mi yapmak istiyorsunuz. Unutmayın EBSO bünyesinde birçok imam hatip mezunu işadamı var.
İbrahim Bey unutmayın o sizin beğenmediğiniz imam hatip liseleri Recep Tayyip Erdoğan gibi bir Cumhurbaşkanı çıkarmıştır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA