• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Otopark değil at park’ YUNUS KARAKAYA

Otopark değil at park’

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.05.2017, 00:00

Foça Belediyesi beni şaşırtmaya devam ediyor. Aslında çok sevdiğim ve değer verdiğim bir isim olan Gökhan Demirağ'ın ekibine bir çeki düzen vermesi gerektiğini de söylemeden edemeyeceğim.
Yaptığım eleştiriler karşısında değerli dostum Gökhan Demirağ belki bana kızıyordur ama olsun.
Ne demişler "Dost acı söyler".
Benim amacım, İzmir'in en güzel İlçelerinden birisi olan Foça'nın turizmden hak ettiği yeri almasının sağlanmasıdır.
Neyse gelelim esas konumuza.
Foça Belediyesi, bazı giriş çıkış noktalarını trafiğe kapatmış ve şehre uzak bir noktada bir ücretsiz otopark yaptırmış. Ama ne otopark!
Şehrin merkezine uzak kaldığı için insanlar araçlarını park etmeyince, meydan atlara kalmış.
Bizim otopark olmuş 'at park'!
Foça Belediyesi MHP'li Meclis üyesi Taner Acar ile yeni otopark üzerine kısa bir hasbihal ettik. Acar, yeni uygulama hakkında şunları dile getirdi;
Yine kimseye sormadan, kimseye danışmadan, kimsenin fikrini almadan, özellikle 12 ay Foça'da kalan ve yaşayan değerli Foçalı hemşerilerimizle hiçbir görüş alışverişinde bulunulmadan bazı sokaklar ve ana caddenin girişleri trafiğe kapatılmış, yaşam daha da zorlaştırılmıştır. Emekli nüfusunun bu kadar çok yoğun olarak yaşadığı Foça'da bu yapılan işkencedir.
Bizim anladığımız kadarı ile sayın belediye başkanımıza akıl veren bazı akılsızlar var. Şehir içinin trafiğe kapanmasını anlarız ama şehrin içindeki boş arsaları, mevcut otopark alanlarını güncelleyip, düzenleyip halkımızın hizmetine açmak yerine şehrin dışındaki yel değirmenlerinin altındaki hazine arazisini (devlete haber vermeden, gerekli izinleri almadan) otopark alanı yapmak akıl sır erdiremediğimiz olaylara yenisini eklemek olmuştur. Foça Belediyesi'nden artık bir şey olmayacağını biliyoruz, hizmet etmek için görev alanların artık yorulduğunu görüyoruz, bir şey yapamıyorsunuz anlıyoruz, bari rekabet ettiğimiz çevre ilçeler ne yapıyorsa aynısını yapın, taklitçilik yapalım."

Su gibi Aziz ol!

Su getirenlere iyi dilek olarak söylenen bir söz vardır; "Su gibi Aziz ol." Sanırım İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İZSU'daki ekibi bu sözlü yanlış anlamış, su getirmek yerine İzmir'in büyük bir bölümünü susuz bırakmış. Durum böyle olunca İzmir tüm Türkiye'de alay konusu oldu. Susuz kalan İzmirliler İZSU ve Aziz Kocaoğlu'nu sosyal medyada adeta eleştiri bombardımanına tuttu. Tabii bu olayda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu'na hakaret içeren eleştiriler yapanları şiddetle kınıyorum.

Kazazede ailelere ücretsiz psikolojik destek

Biliyorsunuz, Marmaris'e Anneler Günü etkinliği için giderken kontrolden çıkan ve alt yola uçan midibüste 24 kişinin hayatını kaybetmesi tüm Türkiye'yi derinden üzmüştü.
Değerli dostum Psikolog Şenel Karaman, kazada yaralananlara ve yakınlarını kaybeden ailelere EMDR Derneği ve Travma İyileştirme grubu olarak destek vereceklerini söyledi. Karaman, "Muğla'daki feci kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yarlılara acil şifa ve yakınlarına sabırlar diliyoruz. EMDR Derneği ve Travma İyileştirme Grubu olarak etkilenen vatandaşlarımıza psikolojik destek vereceğiz" dedi.
Kazadan etkilenenlerin yakınları, Şenel Karaman'a (05332658375) veya Halil İbrahim Duran'a (05353064556) bu numaralardan ulaşabilirler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA