• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Engellileri zor durumda bırakmayın YUNUS KARAKAYA

Engellileri zor durumda bırakmayın

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.05.2017, 00:00

Gelen tepkilerden anladığın kadarıyla köşem ve yazılarımın belediyelerce yakınen takip edilmesinden son derece memnun olduğumu belirtmek isterim. Benim amacım siyasi bir çatışma ortamı oluşturmak değil, sizleri vekil tayin eden halkımızın sesini duyurmaktır. Bu doğrultuda devam edeceğim inşallah. Zaten görüyorum ki bizim eksik ya da aksak olarak bildirdiğimiz unsurlar iyi niyetle giderilmeye çalışılıyor ya da öyle görünüyor. Mesela jöleli hareket amirleri yerine insanlarla ve işiyle ilgilenen ve minimum sorun yaşatma gayretinde olan ak saçlı amirler gelmeye başlamış.
Konak'ta Buca yönüne giden peronlarda bunu gördük. Belli ki sahaya da müdahale başlamış.
Tebrikler. Siz ki nasıl masada ve sahada görev paylaşımı yapıyorsanız, biz gazeteciler de sahada ve masada gece gündüz gayret gösteriyoruz.
Bütün hizmetlerinizi olumlu ya da olumsuz mercek altında tutmaya maksimum özen gösteriyoruz.
Bu bir sorumluluktur. Bundan asla kaçmayız.
Mesela tek bir merkezden yürütmeye çalıştığınız ulaşım kartları merkezinde hiç bir değişim olmamış. Okuyucumdan gelen bir mektubu yayınladım. Lakin hala aynı tablo.
Bir adım yol alınmamış.
Aynı personel aynı ilgisizlik.
Toplam 2-3 kişinin omuzuna yüklenmiş bir iş dağılımı ve son derece sağlıksız olduğunu düşündüğüm kirli bir ortam.
Hem halk için, hem de çalışanlar için daha uygun bir hale getirmek olumlu bir adım olacaktır. Kart biriminin camlarına bakınca bunu anlayabilirsiniz. Gerisi sizin iç işleriniz.Ben karışmam ama takipte olduğumu bilmenizi isterim.
Belediyenin ulaşım kartı üretim ve dağıtımındaki olumsuz imajı bütün Türkiye'de yakından bilinmektedir. Bahane edildi ama bunca zaman geçmesine rağmen hala aksaklıklar devam etmektedir.
Biteceği konusunda da endişeliyim.
Bütün bu aksaklıklar bitmeden engelli vatandaşlarımız için 50-60 civarında kişisel kart dağıtımı yapılacağı duyumunu aldım. Hangi aşamada bilmiyorum ama yine büyük sorunlar olacağı düşüncesindeyim.
Konu engelli vatandaşlar olunca hassasiyet daha da artmaktadır.
İyi bir organize beklemediğim için olacakları tahmin eder gibiyim.
Umarım bu sefer yanılırım. Çok istiyorum yanılmayı. Uzayıp giden kuyruklar olmasın. Kavga gürültü olmasın. Huzur ve sevgi içinde gerçekleşsin inşallah bu dağıtım.
Belediye şefkatini ve gücünü göstersin istiyorum. Süreci adım adım izleyeceğim. Başarılar dilerim. Sabır dilerim.

Çocuklar çizdi, büyükler dokudu

El dokuması halı ve kilimde çocukların unutulduğunu fark eden Sultan Gençtürk'ün dokuduğu çocuk odası halıları, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarihi Havagazı Fabrikası'nda İzmirlilerle buluştu. Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu tarafından açılışı yapılan sergi İzmirliler tarafından büyük ilgi gördü.
Salihli Belediyesi Halı Dokuma Kursu'nda Eğitmen olan Sultan Gençtürk, sergi ile ilgili olarak şunları söyledi, "Çocuğumun hastalığı nedeniyle üç yıldan fazla bir süre hayatım Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi'nde geçti. Odalarında, koridorlarda dünyayı tanımaya çalışan çocuklara çeşitli çizimler ve duvar resimleri yapmıştım.
Fark ettiğim konulardan biri, o küçük gözlerin kendisine hazır verileni değil, hayallerinde yarattığı renkleri, desenleri ve şekilleri tercih ettiğiydi. İşte tam bu yüzden 'çocuk' konusu ilgimi çekmişti. Şimdi çocuk odalarını 'aynılık'tan kurtarmayı hedefliyorum. Bunun yanında yeni kuşaklara geleneksel dokumamızı sevdirebilir ve bu özgün sanatımızın yaşamasına katkı sağlayabilirsem ne mutlu bana."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA