• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Şimdi hesap zamanı YUNUS KARAKAYA

Şimdi hesap zamanı

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.05.2017, 00:00

AK Parti MKYK, uzun bir aradan sonra bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Toplantıda AK Parti MYK'sı da belirlenecek Bugünkü MKYK, bir nevi hesaplaşma günü.
Partili cumhurbaşkanı sisteminin hayata geçmesiyle birlikte özellikle seçimlerin yapılacağı 2019 yılına AK Parti'yi ve hükümeti daha güçlü taşımak için nelerin yapılacağı, gündemin en baş maddelerinden biri olacak.
Ancak Erdoğan'ın FETÖ'ye yönelik soruşturmaların "siyasi kanada uzanmadığı" yolundaki eleştirilere de net bir cevap vereceğini, parti içindeki kripto FETÖ'cülerin temizlenmesi için gerekli çalışmayı başlatmasını bekliyorum.
Biliyorsunuz Erdoğan, AK Parti Genel Başkanlığı'na yeniden seçildiği kongrede "Kirli pazarlıklarla, itirafçılık oyunlarıyla mücadelenin sulandırılmasına izin vermeyeceğiz.
FETÖ ile mücadelenin maşeri vicdana halel getirmeyecek yöntemlerle sürdürülmesi şarttır. Bu konuda önümüzdeki günlerde çok daha kararlı mücadele yürütülmesini temin edeceğiz" diyerek, kararlılığını bir kez daha göstermişti.
Erdoğan'ın, gerek MYK gerekse kabine değişikliğinde MKYK'da olduğu tecrübeli isimleri gençlerle takviye edeceği, gelen bilgiler arasında. Bakanlar Kurulu'nda da bir takım değişiklikler olacağı gün gibi aşikar. Bakalım kimler gidecek, yerlerine kimler gelecek?
Ama şu yadsınamaz bir gerçek: Partiye ihanet edenler, teşkilat içinde FETÖ ile yeterince mücadele etmeyenler, kripto FETÖ'cülerin hesap verme zamanı geldi.

Bu ihale KİK'den döner

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka'ya yapılacak opera binasının ihalesini, 429 milyon lirayla en yüksek teklifi veren konsorsiyuma verdi. İhaledeki en düşük teklif 379 milyon olarak gerçekleşirken, aradaki 102 milyonluk fazlalık gözlerden kaçmadı.
Ama sanırım bu ihalede bir bit yeniği var. Bu ihalenin Kamu İhale Kurumu'ndan (KİK) döneceğini düşünüyorum. Neden mi?
Gazetemizin Yazı İşleri Müdürü Zafer Şahin, aylar öncesi bu ihaleye dikkat çekmişti. Şahin yazısında, ihaleyi Çağdan Mühendislik ile Waagner - Bıro Austria Stage Systems AG ortak konsorsiyumunun kazanacağını yazmıştı.
Neyse, Zafer Şahin'in yazısı üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi, 4'ü Ankara merkezli, 1'i de Ankara merkezli ortağı olan 5 firmanın teklif verdiği opera binası ihalesini iptal etti.
Ama ne opera binasıymış kardeşim... Karşıyaka ve Göztepe'ye stat yapılmasına engel üstüne engel çıkaran İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka'ya opera yapılması için yeniden ihaleye çıktı. Bilin bakalım ihaleyi kim kazandı? Şahin'in aylar önce yazdığı konsorsiyum... Pardon ama bu durumda, 102 milyonluk fark kimin cebinden çıkacak?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA